(45.)

552 30 0
                                    

Jarní ples - 1.část
Blair

Ta dlouho očekávaná událost byla konečně tady. Jarní ples. Přípravy byly už dva dny dopředu v plném proudu. A když dnes konečně nastal den D, lidi ze školy se mohli zbláznit.

Už od rána to byl příšerný chaos. Na chodbách pobíhalo spoustu holek, na hlavě měly natáčky a na obličeji pleťové masky. Nad tím jsem jen s lehce ironickým výrazem povytáhla obočí.

Já si s klidným pocitem počkala celý den hezky na pokoji, a až odpoledne jsem se uráčila se sebou něco dělat. O klucích ani Adele s Nicol jsem přes den nic neslyšela. Nejspíš se taky připravovaly.

Začala jsem s makeupem, u kterého jsem se obzvláště snažila. Je snad zcela pochopitelné, že na událost, kde je celá škola, chcete vypadat dobře. Zvládla jsem si i vyčesat takový složitý drdol, bez cizí pomoci. A byla jsem za to na sebe pyšná. U šatů jsem trochu váhala, zda-li jsem si nakonec vybrala správně. Nakonec jsem se ale spokojila s tím, jak vypadám, a doufala jsem, že i Zayn bude mít stejný názor.

-

"Víš, pořád nechápu, proč s tebou vůbec jdu," oznámila jsem Zaynovi, když mi při vstupu do sálu nabídl rámě, které jsem ochotně přijala. Ani jsem nevěděla, co je tohle za část Londýna, ale už zvenčí působila budova luxusně a dosti rekreačně.

"To nechápu ani já," zamumlal Zayn, "obzvlášť, když tě zval i Louis," odkašlal si.

"Co? Jak o tom víš?", zděsila jsem se.

Zayn povytáhl obočí, "A není to jedno? Kdy jsi mi to chtěla říct?"

"No -," snažila jsem se mu podat dobré vysvětlení, ale v ten moment se k nám přihnal Harry.

"Čau lidi," podzravil a Harry.

"Čau," zabručel Zayn a já pozdrav sotva vyslovila.

"Je všechno v pohodě?", vedle nás se vynořila Nicol. Takže s Harrym nešla.

Podívala jsem se na Zayna, ale když jsem viděla, že nejspíš neplánuje něco říct, odpověděla jsem sama: "Jo, naprosto. Je tu Louis? A ostatní?"

"Děláš si srandu?", Zayn se na mě nevěřícně podíval.

"Chci ho jít pozdravit," bránila jsem se.

Zayn si naštvaně odfrkl, "Jo, jdi," zamumlal. Byla jsem šokovaná jeho reakcí. A Nicol nejspíš taky. Vypadala, že chce zachránit situaci a urychleně změnit téma, takže se ohlédla za sebe a upozornila na Adele a Liama. Ti si naší skupinky hned všimli a v okamžiku byli u nás.

"Ahoj," pozdravila Adele s úsměvem. "Nicol, Blair, moc vám to sluší," podotkla.

"Tobě taky, Adele," ozval se Harry. Nicol ani mě ale neokomentoval. "Jsi vždycky nejkrásnější."
Nicol se zmateně dívala střídavě na mě a Adele. Harry už měl nejspíš něco popito.

"Nepřeháněj, Harry," zasmála se Adele a pokárala ho pohledem.

"Adele," nadechla jsem se, "můžu s tebou mluvit?", řekla jsem a bez její odpovědi, ač spíš Liam vypadal, že protestuje, jsem ji popadla za ruku a odtáhla ke stolu s punčem.

steal my girl || one directionWhere stories live. Discover now