Chapter 1

7.4K 242 57
                                    

,,Ne! Ani náhodou! K němu se stěhovat nebudu! To radši sním celý talíř těch mořských potvor!" řeknu a u toho se zašklebím. Jak já to nesnáším.

,,Zlato, jiná možnost není. Jestli si chceš odvyknout, pojedeš ke svému otci!" řekne ještě s klidným hlasem.

,,Ne! Zničil mi celý dětství! To on je jeden z důvodů, proč jsem na tom teď špatně!" vykřiknu a rozmáchnu u toho rukama. 

,,Ty k němu pojedeš a basta! Dál se s tebou o tom bavit nebudu. Teď si běž sbalit a zítra odlítáš!" rozkáže mi a přejde k lednici, ze které vytáhne láhev vína. Ani se nenamáhá si vytahovat skleničku. Prostě si to nalije přímo do krku. Všimli jste si, že u nás je pořád veselo? Není den, kdybychom se nehádali. 

,,Já ho nesnáším!" řeknu vztekle a vyběhnu schody do svého pokoje, kde chvíli trucuju, ale pak si začnu opravdu balit.

****

,,Máš vše?" otáže se mě mamka, když už mám pár minut před nástupem do letadla.

,,Ne! Nechala jsem si tam svůj rozum, protože jinak bych se nechystala udělat to, co se chystám udělat." řeknu a mamka se uchechtne.

,,Oba to potřebujete. Potřebujete se sblížit. Vždyť je to tvůj otec." povzdychne si.

,,Co nás ale opustil! Po tom už to není můj otec, ale jen dárce spermatu." založím si uraženě ruce na hrudi a mamka se začne smát na celé kolo.

,,Budeš v pohodě. Budeš tam mít bratra a já tam o dovolené přijedu. On tě má rád a ty jeho taky, jen se ta láska schovala někam hodně hluboko." usměje se na mě. ,,Budeš mi chybět. Miluju tě." šeptne a políbí mě do vlasů.

,,Já tebe taky." naposledy se na ní natisknu a pak se vydám do té obrovské plechové věci, které se říká letadlo. Sednu si přímo k okýnku a dám si do uší sluchátka. Tohle bude dlouhý let. Proč zrovna Amerika?!!!

****

A je to tu. Právě stojí přede mnou příčina mého zkaženého mládí a usmívá se na mě. To mu to furt nedochází? Rozejde se mým směrem a zastaví se kousek ode mě. Asi si chce ochránit svůj osobní prostor.

,,Ahoj Alex. Rád tě vidím." podá mi ruku a vřele se usměje. Ví vůbec, že jsem jeho dcera? Jen si odfrknu a vydám se k autu. ,,Měla by ses ozvat matce, ať nemá strach." připomene mi a tak vyndám mobil a napíšu své matce krátkou zprávu o tom, že jsem v pořádku, ale že bych radši umřela.

,,Jo a tvůj bratr přijde asi déle. Má ještě práci." dojde mu, když nastartuje. Super. Takže si ním budu v jednom domě. Sama. Jen on a já. ,,A co škola?" snaží se začít konverzaci, ale marně. Jen protočím očima a dám si do uší sluchátka. Ten se na mě jen nevěřícně podívá a pak si povzdychne. Co čekal? Že mu hned padnu kolem krku? 

****

,,Tak tady teď bydlím." řekne, když dorazíme před menší vilu. ,,Pojď. Provedu tě." pobídne mě a tak jen nezaujatě přikývnu. ,,Tady je obývák s kuchyní. Vedle je jedna koupelna se záchodem, moje pracovna a pokoj pro hosty. V druhém patře je má ložnice, bratrův pokoj a pokoj pro hosty, který bude teď tvůj. Máš tam i balkon a koupelnu." zazubí se. Já zase jen protočím očima a vyjdu schody do druhého patra. Otevřu úplně poslední dveře a ihned mi dojde, že to je můj pokoj. Čistý. Skoro žádný nábytek. Jen postel, skříň a noční stolek. 

Všechny svoje tašky si odnosím do svého nového pokoje a vyjdu na balkon. Naskytne se mi nádherný výhled na moře a pláž. Proč si s mamkou taky nepořídíme dům na pláži?

,,Alex?! Jsem doma!" křikne mě už povědomí hlas. Okamžitě vylítnu z pokoje a seběhnu schody. Hned, jak ho uvidím, skočím mu do náruče. ,,Alex!" rozesměje se a pořádně si mě k sobě přimáčkne.

,,Dost Liame! Nemůžu dýchat." zasměju se a on svůj stisk lehce povolí. 

,,Hrozně si mi chyběla." zašeptá mi do ucha.

,,I ty mě." oplatím mu a oba se odtáhneme. 

,,Páni! Z tebe už je dospělá holka. Kolik, že ti to je?" zašklebí se. 

,,Blbče! Náhodou už mi je sedmnáct. Zbývají mi dva roky střední a budu tam, kde ty." vypláznu na něj jazyk.

,,Jo. Jenže to už budu dávno pracovat." zasměje se. 

,,To asi těžko, když budeš teprve končit vysokou." uchechtnu se a on se nakonec vzdá. 

,,Až si trochu odpočineš, chci tě někam vzít. Mám holku a chci ti jí představit. Půjdeme na večeři." mrkne na mě a u toho se zaculí. 

,,No né! Můj malý bráška má holku!" zasměju se a on mi rozcuchá vlasy.

,,Taky tě to jednou potká." povzdychne si.

,,Co? Holka? To asi ne... Já nejsem ten typ. Já radši kluky." zašklebím se a on se zase rozchechtá. 

,,Pak tě vyzvednu. Ještě jdu s kámošema na pláž." rozejde se po schodech.

,,Ty máš kámoše?! Já chci taky! Představíš mě?" udělám psí oči.

,,Ne! Ty a mý kámoši nikdy! Jsou starší a jsou to docela prasata. Nebudu se dívat, jak to zkouší na mojí ségru." řekne rázně. ,,Ty a můj svět máte mezi sebou pěkně tlustou čáru, za kterou může jen moje holka a já." dodá a tak jen sklopím uši a přikývnu. 

,,Jdu si lehnout." řeknu spíš sobě a vyjdu schody zpět do svého pokoje. Žuchnu sebou do postele a vzápětí usnu.


První kapitola!!! Co myslíte? Libí? Láskuju vás :*

STAY STRONG ✔Dove le storie prendono vita. Scoprilo ora