Chapter 4

6.2K 201 5
                                    

A je to tu. Mé první terapeutické zasedání. Vůbec netuším, co od toho mám čekat. Budou mě tam soudit? Budou se mi posmívat?

Nemotorně se vyhrabu z postele a přejdu do koupelny. Udělám si ranní hygienu, vyčešu si vlasy do culíku a převléknu se do pohodlných černých džín s dírami na kolenou a šedého trika. Seběhnu dolů, kde už oba snídají. ,,Dobré ráno." pozdraví mě táta. Beze slova kolem něj projdu a dám si vařit kafe. Liam se na mě ostře podívá a tak si jen povzdychnu a taky mu popřeju dobré ráno.

,,Alex, chceš tam vzít?" nabídne se mi bratr. 

,,Ne. Chci se projet. Už dlouho jsem si nezajezdila na longboardu." zakývu záporně hlavou a sním poslední kousky snídaně. Pak dosrkám kafe a popadnu svůj longboard. ,,Zatím." křiknu po celém domě a vyběhnu ven, kde nastoupím na prkno a rozjedu se vstříc městu. Miluju ten pocit, když mi svěží větřík profoukává vlasy a já se můžu cítit volná. Chtěla bych být volná. Třeba jako pták. Nechci, aby mě všelijaký drogy a alkohol táhly dolů. Chci být svým pánem a ne se podřizovat všem kolem...

Dojedu před danou budovu a stoupnu si před vchod. Vytáhnu si jednu cigaretu a po dvou dnech si konečně zapálím. Ucítím na jazyku příjemnou chuť a konečně se trochu uklidním. ,,Tak jo, Alex. To zvládneš." šeptnu si sama pro sebe a típnu to. Pak popadnu prkno a vejdu do obrovské místnosti plné židlí.

****

,,Vítejte. Jmenuji se Devon Rules, ale všichni mě oslovujte Devone. Jsem vedoucím tohoto zasedání, kde budeme otevřeně mluvit o svých problémech. Platí tu jednoduchá pravidla. Žádný výsměch, naslouchejte, komunikujte a to nejdůležitější, chovejte se tak, aby se tu líbilo všem." stoupne si chlap něco po třicítce doprostřed kruhu. ,,Tak tedy začneme. Vždy na někoho ukážu, ten se představí, řekne věk a na čem je závislý." vysvětlí nám a sezení začne.

Nějakou dobu povídají všichni kolem mě a já jen poslouchám jejich příběhy. U některých to je opravdu smutný. ,,Tak a teď ty. Představ se." ukáže na mě a já se zhluboka nadechnu. 

,,Jmenuji se Alex a je mi sedmnáct. Jsem závislá na alkoholu a marihuaně." uvedu je do obrazu.

,,Dobře Alex. Mohla bys nám říci, jak si k tomu přišla? Kde to začalo?" zeptá se zamyšleně Devon.

,,Když jsem byla malá, náš otec nás opustil a to mě ranilo. Taky si ze mně ve škole dělali srandu a jednu dobu mě i šikanovali. Když jsem si v patnácti našla nové přátelé, cítila jsem se zase v bezpečí. Jednou jeden kluk donesl trávu, abychom se trochu pobavili. Bylo to úžasný a my chtěli víc a víc. Byl to úžasný pocit to vše zahodit za hlavu a když nám tráva došla, pili jsme alkohol. Tak vznikli mé závislosti." sdělím jim celý svůj příběh.

,,Děkujeme moc Alex za upřímnost. Kdo další?" usměje se na mě Devon a pak se zase věnuje ostatním.

****

,,Hej Alex!" uslyším za sebou. ,,Moc se mi líbilo, že si byla tak upřímná a je vidět, že se sebou chceš něco dělat. To oceňuji. Byl bych moc rád, kdyby si ke mně nastoupila. Jako k terapeutovi. Mohli bychom si povídat. Jen mi dva a já bych ti s tím problémem pomohl." nabídne mi Devon. 

,,Proberu to doma a příště vám dám vědět. Děkuju." přikývne a odejde. Pak jen nastoupím na prkno a vyjedu směrem domů.

****

Podívala jsem se na mobil, kolik mám času, když jsem uslyšela, jak na mě někdo křičí. Pak už jen cítím, jak vyletím do vzduchu a někoho smetu s sebou na zem. ,,Tak to se ti povedlo." zaskuhrá daná osoba pode mnou. 

,,Harry?" zamračím se a okamžitě z něj slezu. ,,Co tu sakra děláš?" zvednu se a celá se opráším.

,,Jdu za Liamem. Chtěl pomoct v garáži. Příště koukej na cestu, květinko." mrkne na mě a rozejde se k domu.

,,Neříkej mi tak! Nejsem žádná tvoje květinka." vykřiknu pevným tónem a seberu ze země své prkno.

,,Jasně, květinko." zazubí se a v tom se otevřou dveře. 

,,Harry? Alex?" objeví se překvapený Liam. 

,,Jen do mě napálila. Můžeme?" pokrčí rameny a Liam jen matně přikývne. Vyběhnu schody do pokoje, kde se rychle převléknu do kraťas a tílka. Otevřu okno, sednu si dovnitř a pustím si k tomu písničky. Po chvilce přemýšlení popadnu svůj skicák a začnu si něco čmárat. Zrovna nad něčím přemýšlím, když se podívám směrem do garáže, kde kluci pracují a spatřím Harryho, jak si sundává tričko. 

Sleduju, jak se každý jeho sval napne, když chce zvednout těžkou krabici. A jak je zpocený, celý se leskne. Liam měl pravdu. Vážně je sexy.

Nemůžu z něj spustit oči a začne mi být dost velký vedro. Pak se ale podívá mým směrem a když zjistí, že ho sleduju, ušklíbne se na mě a dojde ke své flašce. Otevře ji a celou tu ledovou vodu si nechá stéct po svém těle. To mi dělá naschvál! Celé mé tělo se napne a v tu chvíli chci jen jedno. Jeho. Když si prohrábne jeho mokré vlasy, málem z toho okna vypadnu. Po téhle akci se na mě jen zazubí a vrátí se k činnosti. Já celá mokrá, doslova, slezu z okna a lehnu si do postele. Co to se mnou sakra dělá?!


Nový díl? Názor? Láskuju vás ;*

Nahoře Liam ;P

STAY STRONG ✔Kde žijí příběhy. Začni objevovat