Chapter 16

4.5K 178 0
                                    

O dva týdny a něco později:

,,Lásko, podáš mi prosím tu černou kabelku?!" křikne Grace na Liama. 

,,Tady," podá ji to a pak ji políbí. 

,,Stejně nechápu, jak můžete porušit tradice a mít rozlučku společně," zakroutím nevěřícně hlavou. 

,,Na co se dělit, když můžeme být všichni spolu?" pokrčí Liam rameny. ,,Mami, tati, jdeme!" křikne po domě. Mamka sejde po schodech v krásných šatech a táta vyjde z kuchyně v kalhotách a košili. 

,,Jde se pařit!" vykřiknu a všichni mě spraží pohledem. ,,Já bez alkoholu!" dodám. 

,,Alex, jsi si jistá, že to zvládneš?" pohlédne na mě ustaraně mamka. 

,,Neboj. Dokážu se ovládnout," uklidním ji a nasednu do již připraveného taxíku. 

****

,,Můžu poprosit jen o chvíli ticha? Rád bych všem řekl, že jsem moc ráda, že jste dnes dorazili a že s námi společně oslavíte naše poslední chvíli svobody a doufám, že to vše proběhne ve zdraví a nikdo neskončí na záchytce," celý bar se zasměje. ,,Takže všem děkuju a pořádně si to tu užijeme!" vykřikne a pozvedne skleničku whiskey. Já samozřejmě skleničku džusu.

,,Zatančíme si?" dojde ke mně taťka. Mile se na něj usměju a dojdeme doprostřed parketu. Položím své ruce na jeho ramena a on mě na boky. ,,Bavíš se dobře?" řekne mi do ucha, abych ho slyšela přes hlasitou hudbu. 

,,Je to tu fajn, ale nemůžu se odvázat tak, jako vy," povzdychnu si. 

,,Jestli chceš, tak taky nebudu pít, aby ses necítila sama," nabídne se táta. 

,,Ne, to je dobrý. Támhle kamarádka Grace ze střední taky nepije, protože je těhotná," ukážu na zakulacenou dívku. 

,,Máš stejný smysl pro humor jako tvá maminka," rozesměje se taťka. 

,,Já vím. Často mi to říká," zasměju se s ním. ,,A co takhle, kdybys ji vyzval? Jinak se k ní vydá támhle ten opilý chlápek," ukážu na muže středního věku, co se opírá o bar. 

,,Dobrý nápad," přikývne a pustí mě. Zatímco se táta vydal za mamkou, jsem se vrátila na svou židli. Pohlédnu na Liama s Grace, jak zamilovaně tančí a na dalších několik párů. Najednou zahlédnu u vchodu do baru tmavé vlasy, co patří jen jednomu člověku. Rozhlédl se po místnosti a pohledem skončil na mě. Ty jeho oči mě vždy přitahovali. Rychle se proberu a přeruším oční kontakt. Vydám se na záchodky, kde se trochu schladím vodou a pak se vrátím. Bohužel přímo u mé židle stojí on. 

,,Co tu děláš?" řeknu s nezájmem a objednám si další džus. 

,,Má sestra má rozlučku se svobodou, tak co myslíš?" pozvedne na mě své tmavé obočí. 

,,Myslela jsem u mé židle," protočím očima a napiju se. 

,,Chci si promluvit," hlesne. 

,,Naposled, když si tohle řekl, si chtěl být jen se mnou a když jsem za tebou pak přišla další den, byl si s jinou, takže ne, díky," otočím se k němu zády. 

,,Odkopla si mě! Jak myslíš, že se snažím zahnat smutek? Vždycky jen sexem!" stoupne si přede mě. 

,,Já tě neodkopla. Jen jsem ti řekla, že to nejde! A co takhle počkat, já nevím, třeba den, jestli si to nerozmyslím?! To tě nenapadlo?" šťouchnu ho prstem. ,,Ty jsi to hned vzdal!" šeptnu a znovu se k němu otočím zády a napiju se. 

,,Alex, omlouvám se, dobře? Mrzí mě to," postaví se přede mě a zahledí se mi do očí, ve kterých mám jen smutek a zklamání. 

,,Harry, já chci někoho, kdo mě bude mít rád a bude o mě za každou cenu bojovat. Ne někoho, kdo to ihned vzdá a půjde si s nějakou užít. Chápeš?" povzdychnu si. 

,,Já tě chápu a slibuju, že to bude lepší," chytne mou ruku. 

,,Ne, Harry. Je pozdě," odtáhnu se a celá šťastná pohlédnu na svého bratra, který se u nás objevil. Chvíli si nás oba prohlížel a pak ke mně natáhl ruku. 

,,Smím prosit, sestřičko?" zazubí se na mě opile. 

,,Jistě. Sbohem Harry," naposledy na něj pohlédnu a pak se vydám s Liamem na parket, kde to pořádně rozjedeme.

****

,,Ne Liame! Tam ne!" vyjeknu, když se můj totálně opilý bratr nakloní nad květináč a vyzvrací se. ,,Ach bože," prohrábnu si vlasy. Uložím už spící Grace do postele a pak i svého bratra, kterému tam připravím kbelík. Pak mrknu na taťku, kterého ukládá má mamka. 

,,Už spí," vyjde potichu z ložnice. ,,Půjde spát, ať je zítra aspoň někdo čilý," zasměje se a já přikývnu. ,,Sladké sny, beruško," obejme mě a pak si lehne do pokoje pro hosty. 


Další už bude svatba, slibuju ;*

STAY STRONG ✔حيث تعيش القصص. اكتشف الآن