Chapter 10

5.1K 191 1
                                    

A je to tu. Poslední večer. Celý den jsme se s Harrym nebavili a věnovali si možná tak jeden pohled. 

Kluci se rozhodli, že udělají velký táborák, u kterého si to pořádně užijeme. I když je už osm hodin, venku je pořádné teplo. Vzala jsem si proto na sebe džínové kraťásky a bílou halenku. Seběhla jsem dolů do přízemí, ale nadávala jsem pozor a do někoho vrazila. ,,Čum kam jdeš!" vyjede po mě Harry. 

,,Mohl by ses uklidnit?! Jen jsem do tebe strčila," protočím očima. 

,,O co tady jde?" objeví se tam Chris. No paráda...

,,No jasně. Chybí nám tu princ na bílém koni," uchechtne se ironicky Harry. 

,,Co to s tebou Harry je?" zamračí se Chris. 

,,Co ti je sakra do toho?!" strčí do něj. Už už jsem viděla, jak se po něm Chris ožene, ale včas se tu objevil můj bratr zachránce a dostal je od sebe. 

,,Pojď Chrisi," chytnu ho za ruku a odtáhnu k ohni. Sedneme si vedle sebe na lavičku. ,,Děkuju, že ses mě zastal," věnuju mu upřímný úsměv.

,,Rád, ale nechám, co to s tím Harrym je. Už od příjezdu je nepříjemný," zadiví se.

,,Z části za to můžu asi i já," přiznám. ,,Tak trochu jsem ho odmítla," pokrčím rameny. 

,,On na tebe něco zkoušel?" napnou se mu svaly a na jeho rukách vystoupnou žíly. 

,,Ne! Jen jsme si povídali a pak-" zarazím se, protože tím bych to celé jen zhoršila. ,,Zdálo se mi, že se mu líbím a tak jsem mu řekla, že mě se líbí někdo jiný," poupravím konec. 

,,A kdo?" zajímá se zvědavě. 

,,Tajemství," mrknu na něj a pohlédnu na kluky, co zapalují oheň. Najednou na své dlani ucítím mužský stisk. Pohlédnu na mou ruku propletenou s Chrisovou. Pak zvednu zrak k jejímu majiteli a ten se na mě zářivě usměje. 

****

Oslava se rozběhla do plného proudu. Všichni pili, tancovali, povídali si, zpívali a smáli se. Teda až na Harryho. Ten seděl přímo naproti mě vedle Sue, která po něm pořád pokukovala. Začne se ochlazovat a tím pádem ke mně dorazí strýček mráz. ,,Alex, není ti zima?" pohlédne na mě starostlivě Chris. 

,,Ne, dobrý," zalžu. On si ale nedá říct a za nedlouho na ramenou ucítím jeho vyhřátou mikinu. ,,Děkuju," usměju se na něj.

,,Lidi, došel rum. Kdo tam skočí?" vykřikne opilý Liam. Chris se dobrovolně zvedne a v tom Liamovi zajiskří v očích. ,,Alex, běž mu pomoct," mrkne na mě. Jen nad jeho opileckými nápady protočím očima a zvednu se. Taky mi neunikne Harryho vražedný pohled, který mluvil za vše. 

Vejdeme do chaty, kde rozsvítíme a následuji Chrise do sklepa. ,,Nemám ráda sklepy," zamručím. ,,Jsou strašidelný," ošiji se. 

,,Já tě ochráním," ozve se u mého ucha Chris. Překvapeně pohlédnu do jeho zářících očí plné touhy. Samozřejmě tohle nám moc dlouho nevydrží, protože se mi nalepí na rty. Přitiskne mě na cihlovou zeď a já mu zabořím ruce do jeho hnědých vlasů. O něco víc se na mě přitlačí a tím se dotkne mé malé Alex svým, předpokládám, velkým Chrisem, díky čemuž mi unikne jeden neposlušný vzdech.

,,Tak kde jste?!" ozve se z haly. Rychle se od něj odtáhnu a popadnu láhev rumu, co stála přesně vedle nás. 

,,Vždyť už jdeme, tak klid," protočím očima na svého totálně namol bratra. Chris, celý udýchaný, vezme další dvě a vydá se za mnou. Vrátíme se zpět na naší lavičku, ale tentokrát se to celé změní. Chris mi dá ochranářsky ruku kolem ramen a přitáhne si mě k sobě. Pak mě chytne za tu druhou a obě naše ruce položí na mé stehno. Znovu mi neunikne Harryho pohled. Pak se ale otočí na Sue, která ho dychtivě pozoruje a něco ji šeptne do ucha. Ta s radostí přikývne a oba se zvednou. Harry popadne jednu láhev rumu, ze které se pořádně napije a pak Sue políbí. Ta se na něj dravě přilepí. Nevím proč, ale píchlo mě to u srdce a do očí se mi nahrnul slzy. Když se odtáhli, pohrdavě na mě pohlédl a někam s ní odešel. Samozřejmě bylo jasné, proč. V té chvíli jsem se cítila bezmocná a zraněná. Věděla jsem, že jsem mu ublížila a on věděl, že teď mi to vrací. Štvalo mě, že tam nemohu vběhnout a seřvat je, protože na to nemám právo. Zbylo mi tedy jen to, že jsem tu mohla sklesle sedět vedle Chrise a čekat, než se vrátí. 

Pomalu začali mizet lidi, až jsem tu nakonec zůstala jen já, Chris, Liam a ještě jeden kluk. Chris se opile bavil s Liamem a ten kluk jen ležel na zemi a sledoval oheň. Harry se ještě nevrátil, což mě ubíjelo. Prostě jsem to nedokázala vydržet. Nemohla jsem zůstat střízlivá. Prostě jsem se natáhla pro skoro celou flašku rumu a vypila ji. To jsem ještě zapila pivem. Začala se mi motat hlava a klepat nohy. Přesně jako dřív. Sklesle jsem se svezla po lavičce na zem, čehož si všiml můj bráška. ,,Alex?!" přiběhl ke mně. ,,Co ti je?" zaklepe se mnou. 

,,Co se děje?" přiběhne Chris. 

,,Ona se opila," vydechne zdrceně Liam. 

,,No a?" zvedne Chris obočí. 

,,Léčí se ze závislosti na alkoholu!" vyjekne Liam. Vezme mě do náruče a někam zanese. 

,,Co se stalo?!" uslyším rozespalou Grace. 

,,Alex pila," vysvětlí ji roztřeseným hlasem. 

,,Pane bože," doběhne k mé posteli. Liam mě do ní opatrně položí a já jen cítím, jak se mi zvedá žaludek. Grace rychle doběhne do koupelny a jen tak tak mi stihne přinést kbelík, do kterého následně vyzvracím celý žaludek. 

,,Do prdele!" vykřikne Liam a prohrábne si své vlasy. Mám pocit, že až moc rychle vystřízlivěl. 

,,Klid. Bude v pohodě," pohladí mě po vlasech Grace. Znovu se vyzvracím a pak padnu celá bledá a politá ledovým potem na polštář. Pomalu se mi zavřou oči a pak už nevím o světě. 


Tak to se dost posralo...

STAY STRONG ✔Where stories live. Discover now