Chapter 2

6.9K 245 7
                                    

,,Hej! Šípková Růženko?! Vstáváme!" zakřičí někdo a pak ucítím nehoráznou zimu. Opatrně, abych hned neoslepla, otevřu oči a zjistím, že ten pitomec, co si říká můj bratr mi sebral deku, která se teď válí vedle postele na zemi.

,,Víš, jaká mi je zima?!" vyjeknu a neochotně se zvednu z postele.

,,Zima? Venku je pětadvacet stupňů a tobě je zima?! Jsi si jistá, že si má sestra?" řekne nevěřícně.

,,Jsem. Oba totiž máme stejnou dolejší část těla. Oba tam nic nemáme." setřu ho a pak se rozesměju na celé kolo.

,,Hahaha. To jsem se teda pobavil." řekne ironicky. ,,Běž se připravit. Za chvíli jedeme na tu večeři." řekne a uraženě odejde z pokoje. Rychle tedy vlítnu do koupelny, kde si dám rychlou sprchu, rozčešu si vlasy a převleču se do něčeho normálního. Zvolila jsem tedy letní šaty. 

,,Fajn. Jsem hotová." seběhnu dolů.

,,Kéž by si to slovo znala z pravého původu." povzdychne si bratr a táta se nenápadně zasměje. 

,,Moc vtipný." nasadím ironický tón. ,,Můžeme už tedy jít?" řeknu netrpělivě. Liam jen přikývne a vezme si klíčky od auta. 

,,Do půlnoci ať jste zpět! A žádný alkohol!" křikne na nás táta. Povzdychnu si a protočím očima.

,,Hele, zkus na něj být aspoň trochu milá. Jsi tu celý prázdniny a já nechci, aby si tátu svým chováním dohnala k infarktu. Tak se prosím snaž." šeptne mi Liam do ucha a tak jen jemně kývnu hlavou. Nastoupíme a vyjedeme do místní restaurace.

****

,,Ahoj zlato." přiběhne bráška k pěkné brunetce a krátce ji políbí. Pak se oba otočí na mě a Liam se zhluboka nadýchne. ,,Alex, tohle je má přítelkyně Grace. Grace, tohle je moje sestřička Alex." představí nás a my se na sebe mile usmějeme. 

,,Jsem ráda, že tě konečně poznávám, Alex. Liam o tobě často mluví." zazubí se Grace a tím mi ukáže krásnou sbírku perliček.

,,Také tě ráda poznávám." odpovím a všichni se přesuneme k volnému stolu. Každý jsme si objednali své jídlo a pití a poté se pustili do konverzace. ,,A jak jste se tedy poznali?" začnu jako první klasickou otázkou.

,,Mám to říct já nebo chceš ty?" podívá se na Liama tím pohledem, co říká, že to chce udělat ona, ale nechce vypadat jako ta dominantní husa.

,,Jen povídej." pobídne ji a políbí ji na tvář.

,,Zrovna jsem nastoupila na vysokou a tvůj bratr-" spustí a já ji se zájmem poslouchám.

****

,,Ráda jsem tě tedy poznala a doufám, že se budeme vídat častěji." obejme mě Grace.

,,Jasně. Ráda. Stejně tu nikoho neznám a asi ani nebudu." řeknu a přitom se podívám na svého bratra, který se zamračí. 

,,Na. Napiš mi tvé číslo a já se ti ozvu. Chtěla bych s tebou jít nakupovat a tak. Znáš to, holčičí věci." podá mi svůj růžový Iphone. Nacvakám ji tedy své číslo a ona si ho ihned uloží. ,,Až ti bude volat neznámé číslo, jsem to já." uchechtne se a já s ní. 

,,Dobře. Tak už rozpustíme tuhle holčičí párty." vloží se mezi nás bratr. 

,,Zavolám." zamává mi a společně s mým bratrem si to namíří k ní domů se rozloučit. Já si mezitím nastoupím do auta a pustím rádio.

,,Grace říkala, že se ji moc líbíš." uslyším vedle sebe Liama, který zrovna nasedá na místo řidiče.

,,Jo. Je milá. Myslím, že ti ji můžu schválit." přikývnu a on se na mě zářivě usměje. 

,,Hej Alex, zítra jdu s klukama na pláž si zasurfovat a tak mě napadlo, aby si nebyla doma sama, protože táta jde do práce, že bys mohla jít se mnou. Teda jako, jen bych vás seznámil a pak by přišla Grace a mohla by ti ukázat pláž a tak." podrbe se na zátylku.

,,Jinými slovy nemůžu doma zůstat sama, protože jsem závislá na alkoholu a trávě." uchechtnu se. ,,Vím, že nemám na vybranou, takže souhlasím." přikývnu a bratr se rozjede.

,,Ale nemysli si, že tím, že tě jim představím, budeš nový člen party! Jen seznámení a tečka! Nechci, aby si s námi chodila ven. Jasný?" koukne na mě od silnice. 

,,Ano pane!" zasměju se a dám si nohy nahoru.

,,Dolů s těma nohama!" vykřikne a tak je dám zase dolů.

,,Ano pane úzkoprsý." povzdychnu si a dám písničku, která začala hrát v rádiu, nahlas. Po chvíli ticha si ji začnu zpívat, dokud se ke mně nepřidá i můj bratr. Nakonec to tu nebude zase tak hrozný...

Alóha! Tak co myslíte? Líbí? Budu ráda za vote i koment ;) Láskuju vás :*

P.S.: Nahoře máte Alex ;P

STAY STRONG ✔Donde viven las historias. Descúbrelo ahora