Chapter 6

5.4K 198 1
                                    

Celá rozlámaná se na posteli posadím do tureckého sedu a prohrábnu si vlasy. Nemohla jsem usnout, protože mi do okna svítil měsíc, takže tu bylo moc světla. Já za světla neusnu. Taky jsem slyšela, jak si můj bratr užívá, když je táta na noční. Věřte mi, to nechcete slyšet... Bylo to samý- ah ano!- Trochu doprava!- Jo tam!- Tady má někdo hbitý jazýček!- Dost nechutný.

Chci se natáhnout pro svůj telefon, ale zjistím, že mé včerejší já, si ho položilo na křeslo s mikinou a to křeslo je nejméně půl míle daleko. Nasunu se tedy na kraj, nohama se zapřu o postel, abych nespadla, a začnu se natahovat pro můj milovaný mobil. Ptáte se, proč se prostě nezvednu? Nerada ustupuju a navíc jsem líná.

Už ho skoro držím, když mi ujede ruka a můj obličej se ocitne přimáčknutý k zemi. Nakonec to tedy zdám a odkutálím se ke křeslu, kde si konečně vezmu svůj mobil a zamířím do koupelny. Dám si pořádnou sprchu, udělám si takový ty klasický věci, co se dělají po ránu a převleču se. Dnes budu asi doma, tak si vezmu jen obyčejné tílko a tepláky. Seběhnu schody dolů do obýváku, kde se tam po sobě valí Liam s Grace. ,,To jste toho neměli dost včera?" řeknu znechuceně a tím je od sebe odlepím. Grace trochu zrudne a Liam se podrbe na zátylku. ,,Až dorazí táta řeknu mu, ať ti udělá odzvučení pokoje, protože znovu už bych to nedala. A navíc nepotřebuju vědět, že má můj bratr hbitý jazýček." zašklebím se a dám si do misky pár lupínků s mlékem. 

,,Dobře, stačí! Za prvé vymaž to z hlavy! A za druhé promiň." vyhrkne Liam a hodí na sebe stejnou barvu, jako má Graceinin obličej. Rudou. Jen nad tím mávnu rukou a sednu si na křeslo vedle nich. Pustím telku a dám tam spongeboba. 

,,Alex, jedeme s Liam a pár přáteli dnes na jednu chatu. Bude tam jezero a zábava. Nechceš jet s námi?" navrhne pomalu Grace. Liam se na ní překvapeně podívá a mě ihned dojde, že tohle spolu neprobrali. 

,,Kdo všechno tam bude?" dám si do pusy lžičku lupínků.

,,Pár kluků a jejich holky, další kluci a asi dvě nezadaný holky. No a my dva." pokrčí Liam rameny. 

,,Tak dobře." přikývnu a zvednu se. Misku nechám v kuchyni a vrátím se do svého pokoje za účelem sbalit si celý můj pokoj. 

****

,,Tak jo. Ještě vyzvedneme Harryho a vyrazíme." nasedne Liam do auta a nastartuje.

,,Počkej, Harry?!" zarazím se.

,,Jo. Můj brácha Harry." přikývne Grace. Tak to bude zajímavý výlet...

Projeli jsme pár uličkami, kolem jednoho parku a byli jsme tam. Harry se už opíral o sloup na verandě a když nás viděl, popadl tašku, kterou hodil do kufru a usedl na místo vedle mě. ,,Jak to, že s námi jede tvá malá sestřička?" uchechtne se mé osobě.

,,Nejsem malá!" zavrčím.

,,Grace ji pozvala. Aspoň se nebude doma nudit." pokrčí Liam rameny a podívá se na mě do zpětného zrcátka. Dál se k tomu nevyjadřuji a radši se pohodlně usadím. Ostatní chvíli klábosí, ale pak auto ztichne a všichni poslouchají jen zapnuté rádio. Dívám se z okýnka na stromy, kolem kterých prosvištíme, ale pak na sobě ucítím něčí pohled. Hned je mi jasný, komu bude patřit. Nezaujatě se na něj ohlédnu a čekám, že tím pohledem uhne, ale on ne. Místo toho se mi zahledí do očí. Hledí tak hluboce, že mám pocit, jakoby si mě právě teď celou přečetl. Takový nátlak nevydržím a tak radši uhnu pohledem jinam. 


Tak co vy na to? Myslíte, že se na té chatě něco stane??

STAY STRONG ✔Where stories live. Discover now