4. Bölüm

88.1K 2.7K 429
                                    

Kaç saat burda yattım bilmiyorum ama kalktığımda hava kararmıştı.  Güya bugün evleniyordum.  Hüzünlü bir gülüş yerleştirdim suratıma. Kapı hızla açılınca irkilsem de belli etmedim. Demir sesi duydum. Sonra o ses.

"Kalk bişiler ye. Ölüpte başıma kalma."  Ona doğru dönünce inceledim. Kızarmış gözler. Dağılmış saçlar. Ama üstündeki kıyafetler jilet gibiydi.

"Mirza bana neden bağırdığını söyleyecek misin? Bana ney yüzünden kızdığıni bile bilmiyorum."

"Sen ne bok yediğini gayet iyi biliyorsun." dedi küfür etmekten çekinmezken. Kapının dışında uzandı ve 1 tane poşet getirdi içeri. Yemeğini yedikten bunları giyip sonra yanıma gel işimiz var. 

Odadan çıkınca yemeği boşverip poşeti açtım. Bindallı vardı. Üstümü değiştirip odadan çıktım aşağıya inecektim ki koridorunun sonundaki odanın kapısında bekleyen Mirzayi gördüm. Adımlarımı değiştirdim ve Mirzaya doğru yol aldım.

Yanına gelince beni baştan aşağıya süzdü. Yüzünde alaycılık vardı. Duavımı suratıma örttü ve önünde durduğu kapıyı açtı. İçeriyi görmeme izin vermeden kendi içeri girdi. Min arkasından yavaş adımlarla bende girdim. İçeride 1 kız 1 oğlan vede bir imam
vardı.

Aklıma düştü o ara.

İmam nikahı kıyılacaktı.

Normal bir düğün olmayacaktı.

Gelinlik giyemeyecektim.

Mirza imamın önünde diz çökünce bende gittim diz çöktüm.

İmam hiç vakit kaybetmeden bir dua okumaya başladı. O duayı bitirince bana döndü.

"Sen... Yiğitten olma, Zelâlden doğma Alya Bekıran. Mehmetten olma Zeynep ten doğma Mirza Şühsavaroğlunu Allah katında eş olarak kabul ediyor musun?"

Mirzaya baktım. Gözlerinde resmen ateş vardı. Ben cevap vermeyince imam tekrarladı.

"Berika Bekıran. Mirza Sühsavaroğlu ile Allah katında eş olmayı kabul ediyor musun?"

"Kabul ettim."

"Kabul ettin mi?"

"Kabul ettim."

"Kabul ettin mi?

"Kabul ettim."

Gözümden bır damla yaş akarken Mirzadan gözlerimi çevirip kafamı önüme eğdim.

"Sen... Mehmetten olma Zeynepten doğma Mirza Şühsavaroglu. Yiğit ten olma Zelâlden doğma Berika Bekıranı Allah katında eş olarak kabul ediyor musun?"

"Kabul ettim."

"Kabuk ettin mi?"

"Kabul ettim."

"Kabul ettin mi?"

"Kabul ettim."

"Bende sizi Allah'ın katında karı koca  ilan ettim. Allah mesud Bahtiyar etsin. Allah utandırmasın." dedi ve çıktı. Odadan herkes çıkınca bir biz kaldık. KOCAM ayağa kalkınca bende kalktım. beni kitlediği odaya girince bende girdim.

"Duvağını benim ceketimin üzerine ser." dedi ceketini yere serdi. dediğini yaptım ve yatağın kenarına geçtim. Namazını kılınca beni yanına çağırdı. İkiletmedrn yanına gittim.

"Arkanı dön." Arkamı döndüğümde elleri bindallının fermuarına gitti. Yavaşça aşağıya injndirirce bacaklarımı birbirine yapıştırdım. Elbise vücudumdan düşünce siyah iç çamaşırım ile kaldım.

BERDEL (Tamamlandı) #wattys2018Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin