5. Bölüm

88.2K 2.3K 313
                                    


Bu bölüm en sevdiğim kankama: HsnanurKatmerlikaya

Sabah gözlerimi açınca guzel bir koku geldi burnuma. İlk başta anlamasam da bunun Mirza da geldigini anladım. Ona sarılarak uyuduğumu fark edince donup kaldım. Ben dün gece balkonda oturmuştum. Sonra uyuya kalmıştım Mirza beni getirdi tamam ama ona sarılmış olmam imkansız. İrkilerek kollarından çıktım.

"Berika?" Mirza uykulu sesi ile konuşmuştu.
Onu uyandırmadan işimi halletmem gerekiyordu.

"Lavaboya gidiyorum Mirza uyu."

Allah'tan uykusu fazla açılmamıştı. Tekrar uykuya daldı. Bende yataktan yavaşça kalktım ve onun tarafına doğru yürüdüm. Komodin üstünden onun ve benim telefonumu aldım. Ve odadan çıktım. İlk önce kendi telefonumu açtım ve neler yapmış diye baktım. Herşey aynıydı. Hiçbir değişiklik yoktu. Elime Mirzanın telefonunu aldım. Ekranı açtığımda Mirza ve bir kız gördüm. Anlamamış bir şekilde hala ekrana bakıyordum. Kıza daha dikkatlice baktım. Bunun Hüma olduğunu anladım. Babam söylemişti. Kan davaları yüzünden hüma yani Mirzanin kardeşi kurban gitmişti.

Şifreye onun ismini girince hemen açıldı. Mesajlara girip son konuşmalara baktım. Bir tanisin de Görüntü yazıyordu. Ona tıkladm ve fotoğrafa baktım. Yaklaşık 1 sene önce kuzenimle gezmeye gittiğim bir fotoğrafti. Fotoğrafın altına baktığımda 22-09-2017 yazıyordu. Bu fotoğraf ben buraya geldikten bir gün sonra çekilmiş gibi gösterilmişti. Bunu her kim gönderdiyse ve kocamla aramız bozduysa elimden çekeceği vardı. Son uygulamalardan kapattım ve ekranı kitledim. Kendi telefonumdan kuzenimle kısa bir özet geçtim ve babama söylemesini istedim. Gerekli şeyi yapacağını biliyordum. Mesajı silip son uygulamayı kapattım ve telefonu kitleyip odaya geri döndüm. Aynı sessizlik içinde telefonun yerine koydum. Hava aydınlanıyordu. Saate baktığımda 7'ye geldiğini gördüm. Hiç yatmadan direk aşağıya inip mutfağa girdim.

Hızlıca bir kahvaltı masası hazırlayıp Mirza'nın yanına çıktım. Hala bıraktığım gibi uyuyordu. Yanına oturdum.

"Mirza. Hadi uyan kahvaltı hazır." dedim kolunu dürtüklerken.

Mırın kırın edip uyanmadı. Bir kaç kere daha seslendim ama uyanmadı. Sonra içimdeki şeytan fısıldadı...

Su dök..

Piç bir sırıtma ile kısarak aşağıya indim ve bardağa su doldurup geri yukarı çıktım. Başının yanına geçip besmele çekerek suyu döktüm. Ve ışık olmadığı için hemen kapının arkasına saklandım. Onu görebiliyordum. İlk önce hızla doğruldu. Sağına ve soluna baktı. Göremeyince bir kaç saniye gözlerini yumdu. Sonra o kükremeyi duydum.

"BERİKA"

Yorganına üstünden atıp hızla yanımdan geçip aşağıya indi. Bardağı kapının arkasında bırakarak hiç bir şeyden haberim yokmuş gibi aşağıya indim.

Deli gibi etrafa bakıyordu.

"Hayırdır miremin(Kocacım)?"

Yeni fark ediyormuş gibi saçlarından süzülen sulara baktım. Saçları uzundu ve bu onun daha komik olmasını sağlıyordu.

Elimi azıma kapatıp sessizce güldüm.

"Berika gülme. Çok sinirliyim. Senin yaptığını biliyorum. Amacın neydi? 3 saniyenin var çabuk söyle!!"

Ciddi bir halime büründüm ve sanki önemli bir şey söyleyecekmiş gibi boğazımı temizledim.

"Kahvaltı için." Bu basit neden yüzünden Mirza'nın gözleri alev aldı.

BERDEL (Tamamlandı) #wattys2018Where stories live. Discover now