UYANIŞ | AHSEN

1.2K 114 89
                                    

Hepinize keyifli okumalar diliyorum ve herhangi bir açıklama yapmadan bölüme baş başa bırakıyorum. Gelecek bölümde görüşürüz. +50 oy ve yorum sınırıyla yeni bölüm gelecek. 

Sesin doluyor odama.. 

İnternette dolanırken gördüğü şarkı sözü geçmişe, bıkmadığı yolculuklardan birine sürükledi Fırat'ı. 

"Kim bu lavuk?  Neden Teo ve Duman'dan sonra en çok çalınan listesinde?"

"Offf Fırat. O lavuk dediğin adamın nicki Taladro. Tanıyacağını sanmıyorum ancak o da benim gibi oldukça dertli bir kardeşimiz. Ondan mütevellit en çok dinlenilenler listesinde ki her şarkısı epey dokunaklı. Kıskanma, hâlâ seni her şeyden çok seviyorum."

"Susuyor gibiyim, demek. Bu nasıl bir şarkı dinleyelim o halde..."

"Dinle yakışıklııım. Dinle yiğidim."

"İçine Burak kaçtı kesin. Hatun, az biraz ciddiyet. Şurada kıskançlık krizine giriyoruz, güldürmeden dur."

"Tamam ben söylerim. Şarkıyı açıp beni dinleyebileceğin beş dakikanı başka şeylere harcamanı istemiyorum. Benden dinle."

  Sesin doluyor odama

 Geçer birazcık zaman

 Susuyor gibiyim yeniden bir damla daha

 Ver ellerinden, yar aşkın selinden  

"Ben neden her gün sana biraz daha aşık oluyorum, bilmiyorum.."

"Bu işime gelir. En azından aşkımın karşılığı her gün biraz daha artıyor. Düşündükçe deliresim geliyor."

***

Gözlerini tavana sabitleyip düşünmeye devam etti. Sağ eline bağladıkları bandajı örseledi gözleri. Oturduğu koltuktan gıcırtı sesleri döküldüğünde oturuşunu düzeltme gereği duymadan derin bir nefes aldı. Önünde duran tabletten kaydı başa sarıp tekrar izledi. Kaçıncı tekrar hatırlamıyordu ama tarihe bakmak aklına yeni geliyordu. Kazanın üzerinden iki yıl geçmişti kayıt günü. Fırat henüz evlenme teklifi etmemişti Buket'e. Ahsen'in yıpranmış bedeni geçen iki yılın ondan neler götürdüğünü gösteriyordu. Fırat'ın onu hatırlamadığı her gün Ahsen'in yaşama hevesini de peşinde sürüklemişti. Odaya dolan zil sesi ile  yerinde doğrulup yarasını sızlatarak çağrıyı cevapladı. 

"Efendim Mert?"

"Fırat kısa keseceğim operasyona çıkmam lazım. Ahsen'in hesabından para çıkışı oluyor. Ancak belirsiz aralıklarda ve İstanbul'un dört bir yanında. Sabit bir bankamatik değil anlayacağın. Efdal'in de uzun zamandır hesaplarında giriş çıkış yok. En son üç yıl önce Ahsen'in hesabına tam bir milyon dolar aktarmış. O günden sonra Efdal Yalın'dan bir haber yok. Resmi kayıtlara göre Türkiye'de görünüyor. Pasaportu, banka hareketleri Türkiye sınırları içinde olduğunu gösteriyor."

"Tamam Mert. Bu kadar bilgi bile yeter kardeşim."

"Ben yine haber aldıkça dönüş yapacağım sana. Görüşürüz birader."

Fırat kapanan telefonu masaya bırakıp sakallarını sıvazladı. Çalan kapıya gir komutunu verip geri yaslandı. Sabri heybetli bedenini odaya soktuğunda Fırat bir haber daha getirdiği düşüncesiyle gerildi. 

"Fırat Bey?"

"Gel Sabri."

Sabri karşısında durduğunda elinde tuttuğu siyah çöp poşetine baktı. Kalbi tembel bir şekilde göğüs kafesini dövdüğünde ince bir sızı hissetti içinde. 

UYANIŞ [ TAMAMLANDI ] RÜYA SERİSİWhere stories live. Discover now