#11

3.2K 122 3
                                    

Kath's view

Konečně jsem už zase seděla v tom zatraceném vlaku. Napjatě jsem čekala, až se objeví Draco.
Když už to vypadalo, že se neobjeví, zahlédla jsem ty skoro bílé vlasy a přes půlku vagonu se za ním rozeběhla. Skočila jsem mu kolem krku. Objal mě a nechtěl pustit. Musel tak však učinit, aby jsme nespadli. Usadili jsme se a povídali si o prázdninách.
,,Tak co? Pohlídal tě Potter?" Zeptal se s úšklebkem na tváři.
,,Copak on mě měl hlídat?" Opáčila jsem se a svraštila obočí. Zasmál se
,,Požádal jsem ho, aby na tebe dal pozor princezno" řekl vážným tónem.
,,Draco Malfoyi, čím déle tě znám, tím více mě udivuješ" řekla jsem udiveně.
,,Nemysli si, že mě přešla nenávist, kterou k němu a k těm dvoum chovám" zamračil se a já se prostě musela usmát.

Vlak zastavil a my se vydali ke kočárům. Sedli jsme si do jednoho z prvních a ten se rozjel směrem k hradu.
Zanedlouho už jsme procházeli chodbou k velké síni. Usedli jsme ke kolejnímu stolu.
Před profesorským stolem už čekal na prváky Moudrý klobouk. Potom co se všichni studenti usadili, vpustila profesorka McGonagallová do síně 11leté chlapce a dívky.
Moudrý klobouk je rozřadil do kolejí a pak se ozval hlas profesora Brumbála.
,,Drazí žáci také bych tu rád přivítal novou studentku, která k nám přestoupila z Kruvalu. Pojďte k nám slečno Potterová" mezi stoli Nebelíru a Mrzimoru přicházela k profesorům černovlasá dívka. Vypadala jako Harry, teda s tím rozdílem, že neměla brýle a vlasy měla asi třikrát delší. Zastavila se a posadila se na židli. Profesorka McGonagallová jí na hlavu nasadila klobouk. ,,Áaa, slečna Potterová. Myslím, že by vám dobře bylo v Havraspáru, ale duší a svou laskavostí patříte do Nebelvíru. Takže to bude NEBELVÍR" vykřikl klobouk. Ona se zvedla a odešla k nebelvírskému stolu. Sedla si vedle Harryho a něco si povídala s Goldentriem.
,,Ještě jedna věc" ozval se znovu Brumbál ,,tato škola nebude letos jen vaším domovem, ale při příležitosti turnaje Tří kouzelníků přijeli studenti ze dvou dalších škol. Přivítejte tedy rozkošné dámy z Krásnohůlek a jejich ředitelku madam Maxime" řekl a do síně vtancovali dívky v bleděmodrých kostýmcích. Málem jsem chytla záchvat smíchu nad jejich představením. Potom se usadili u Havraspárského stolu.
,,A také studenty z Kruvalu a jejich ředitele Igora Karkarova" řekl znovu Brumbál a ve dveřích se objevili statní chlapci, kteří mlátili jakýmisi holemi do země. Karkarov se pozdravil s Brumbálem a jeho studenti se usadil k našemu stolu. K mojí smůle se zrovna jeden z nich vedle mě posadil a hned se pustil do konverzace s mojí maličkostí.
,,Ahoj, já jsem Stephan" řekl se silným přízvukem a zakřenil se na mě. Pozvedla jsem jedno obočí, ale představila se taky.
,,Já jsem Kathrine".
Usmál se na mě, ale to už si toho všiml Draco a majetnicky mě objal kolem ramen.
,,Tak bacha! Tohle je moje teritorium" zavrčel na Stephana. Zasmála jsem se a rozcuchala Dracovi ty jeho úžasný vlasy.
,,Pfff ... hele ty jseš nějakej drzej ne?" Řekl podrážděně Stephan. Stočil svůj pohled opět na mě a věnoval mi dost úchylnej pohled. Protočila jsem oči a ještě zaslechla ja Skrk říká, že do turnaje se smí přihlásit jen osoby starší 17 let. Síní se rozlehlo nesouhlasné hulákání.
A pak se ještě zrušili famfrpálové zápasy. V tu chvíli jsem myslela, že budu vraždit. Draco se zatvářil podobně jako já, ale nedával tolik najevo svoje naštvání. Chytla jsem ho za ruku, abych se trochu uklidnila. Po večeři jsem se vydala projít a Dracovi jsem nedovolila jít se mnou. Procházela jsem chodbami a potkávala všemožné studenty. Pak jsem to vzdala a šla na kolej.
Ve společence se nacházeli Kruvalští studenti a k mému údivu i Draco.
,,Už jsem se bál, že se tě nedočkám, kde jsi se proboha toulala tak dlouho?" Vykřikl, když jsem došla k němu a tak přivolal pozornost všech okolo.
,,To ti řeknu někde v soukromí" sykla jsem a tahla ho do pokoje. Am tu naštěstí nebyla a tak jsem mu v klidu vysvětlila proč jsem se byla projít.
,,Přemýšlela jsem, přemýšlela jsem o snu co se mi zdál o prázdninách" řekla jsem a pak mu vylíčila i zbytek. Zamračil se a objal mě.
,,Nesmíš mě opustit" řekl tiše a políbil mě.
,,To nikdy neudělám" špitla jsem. Nějak jsem se začala cítit unavená a tak jsem usnula.

Probudila jsem se v náruči mého milovaného Draca.
,,Co tady proboha děláš Malfoyi?" Vykřikla Am, která se právě taky probudila. Draco si rozespal promnul oči a zamumlal
,,No to bych taky rád věděl." Rozesmála jsem se.
,,Prostě jsi mi dělal polštář a usnul tady, ne?" Pohladila jsem ho po tváři. Usmál se a zvedal se, aby šel do svého pokoje. Ještě jsem ho za rukáv stáhla pro polibek a pak už zmizel ve dveřích. Vylezla jsem tedy z postele a oblékla se do hábitu. Vyšly jsme s Am na snídani a pak úvodní hodinu lektvarů.
-------------------------------------------

812 slov

Always With You (FF HP)Where stories live. Discover now