#25

2.1K 97 2
                                    

S Darrellem jsme se procházeli po školních pozemcích.
,,Máš dneska ten trest s Malfoyem, že ano?" Zeptal se.
,,Jo a strašně mě to štve" povzdechla jsem si.
,,To zvládneš" položil mi ruku na rameno.
,,Díky" usmála jsem se na něho.
,,Znamenáš pro mě hodně Kath"
,,Však ty pro mě taky" objala jsem ho.
,,Víš nedávno mi zemřela sestra na leukemii" řekl smutně.
,,To mě moc mrzí"
,,Děkuju" otřel si z tváře neposednou slzu.

Draco's view

Stála tam s nějakým klukem s Havraspáru a objímala ho. To mě dopálilo a můj pohár trpělivosti přetekl.
,,Aqua erupto" řekl jsem s napřaženou hůlkou na ně. Pokropil je silný proud vody, až byli úplně mokří.
,,MALFOYI!" Rozkřikla se brunetka.
,,Tohle ti spočítám" vytáhla hůlku, tentokrá svojí a vykřikla ,,Klihando!" Zničeho nic jsem nemohl vyslovit nic, protože jsem měl z důvodu kletby jazyk přilepený na patře.
,,Hy jehna hmije!" Dostal jsem ze sebe a koukal na ní jak spolu s Havraspárem odchází.
,,Užij si to" zašvitořila, když procházeli kolem mě. Já na ni vyslal nevrbálně Levicorpus. Vznesla se a vysela za kotník. Nešťastně se jí shrbnula sukně a všem okolo se naskytl pohled na její černé krajkované kalhotky. Vyprskl jsem smíchy.
,,Liberacorpus" vytáhl hůlku Havraspár. Hnědovláska mu spadla k nohám. Vyskočila na nohy a urovnala si sukni a přes ni hábit.
,,Ty idiote!" Vyjekla na mě.
,,Jseš úplně padlej na hlavu?" Řvala. Došla úplně ke mě a vrazila mi takovou fakcu, že jsem se zapotácel. Sice jsem neupadl, ale zůstal mi na tváři rudý otisk její dlaně. Tvář mě nepříjemě pálila, když se Kath s Havraspárem stráceli z mého dohledu. Vyrazil jsem do nejbližší klučičí umývárny, kde jsem s hrůzou zjistil, že obtisk na mé tvář je opravdu hodně výrazný. Vyšel jsem z umývárny a zamířil do společenské místnosti Zmijozelu.

Večer jsem se vydal do knihovny, kvůli školnímu trestu. Pro madam Pinceovou jsme měli přerovnat nějaké knihy, které si prváci popůjčovali kvůli úkolu z dějin čar a kouzel.

,,Jak se vede Evansová?" Zasmál jsem se, když jsem zahlédl její nasupěný výraz.
,,Líp by mi bylo, kdybych tady nemusela trčet a ještě k tomu s tebou" zasyčela nepříjemně.
,,Co si o sobě vlastně myslíš?" Řekla jedovatě.
,,No, že jsem ten nejhezčí, nechytřejší a nejdokonalejší kluk na světě" pronesl jsem s lehkým úsměvem na rtech.
,,Nějak si fandíš"
,,Nezapomeň, že do nedávna jsi byla mojí faninkou" připomněl jsem jí.
,,Ale už to tak není! Tak se s tím kruci smiř!" Zamračila se. Položila jednu z posledních knih do police a já jí podal další. Když jsem jí knihu podával, jemně jsem se nevědomky dotkl jejích prstů. Proběhlo mnou mravenčení a já se nezmohl na nic jiného než na povzdechnutí. Brunetka to s nezájmem odignorovala a dala do police poslední knihu. Poté se sebrala a bez rozloučení odešla. Ještě jsem ji zaslechl jak zdraví madam Pinceovou, ale pak už za ní jen bouchly dveře. Zakroutil jsem nad tím hlavou a začal se soustředit na svůj úkol.

V neděli jsme měli povolenou návštěvu Prasinek. Vydal jsem se tam s tím, že po nějakém studentovi pošlu Brumbálovi překvapení. Jenže jsem vybral příliš hloupou holku a tak to odnesla ona. Potter si toho samosebou všiml a to mě začalo znervozňovat.

Kolem Kath se pořád motal ten Havraspár a mě to začínalo vytáčet. Jednou jsem ho potkal na chodbě.
,,Tak co chudáčku bavíš se s Evansovou, protože ti nahrazuje mrtvou sestru?" Uchechtl jsem se.
,,Hej, jak tohle víš?" Zeptal se zděšeně.
,,Že hledáš v Evansový ségru?"
,,Ne, to že mi umřela sestra?"
,,To jsem slyšel z vašeho rozhovoru s Evansovou v pátek" pronesl jsem nezaujatě.
,,Nesmí se to nikdo dozvědět! Udělám cokoliv" zaprosil.
,,Namíchej jed a přines mi ho. Jenom tak se nikdo nic nedozví" řekl jsem úlisně a odešel opačným směrem než Havraspár. Došel jsem až do Velké síně kde jsem si pořádně prohlédl všechny přítomné a až pak se posadil na svoje obviklé místo u zmijozelského stolu. Po večeři jsem se na tajňačku vydal do komnaty nejvyšší potřeby, zkontrolovat Rozplývavou skříň.

Kath's view

Den trestu byl jako noční můra. Nejdříve jsem byla Malfoyovi pro smích a potom s ním musela strávit většinu večera. Vážně jsem z toho byla zoufalá.

Jednoho večera, jsem ho po večeři zahlédla jak jde úplně jinam než bych čekala. Šel totiž do komnaty nejvyšší potřeby, kde se minulý rok scházela Brumbálova armáda. Šla jsem potichu za ním. Nepoznávala jsem to tu. Loni tu bylo tolik místa, ale teď tu byly hory harampádí.
Draco došel k jakési věci, která byla ukrytá pod přehozem. Strhnul přehoz a odhalil tak starou skříň. Pořádně jsem si ji prohlédla a dospěla k názoru, že je to Rozplývavá skříň. Mamka mi o ní vyprávěla, když jsem byla malá. Prý se do ní jednou dostala a zmizela někam úplně do pryč.
,,Vylez Evansová! Vím, že tu jsi! Copak si myslíš, že jsem tak hloupej, abych si tě nevšiml?"

------------------------------
  
805 slov

Always With You (FF HP)Where stories live. Discover now