Jeden školský deň (Larry SK)

2.7K 140 0
                                    

LOUIS

„Čau Louis, ako kámo?" pri uchu sa mi ozval nejaký debil a na rameno mi položil jeho ruku. Striasol som ju a bez slova šiel ďalej po chodbe. Môj cieľ bol jasný. Učebňa číslo 154.

V triede, ktorá sa už dosť dlho nepoužívala sedela moja partia a jeden bifloš. Kučeravé pako, ktoré nám robilo domáce, nejaké tie projekty poprípade aj testy.

Na všetkých som kývol a šiel som rovno k nemu. „Hej počuj, treba mi na piatu hodinu domácu z matiky, urob to" sykol som na neho a prešiel k oknu, kde som si ihneď zapálil.

To kučeravé pako, meno som si nezapamätal, k nám prišlo pred troma mesiacmi. Bol dosť vyklepaný keď uvidel tento blázinec a toho som využil ja. Baba, ktorá bola predtým na jeho mieste, slúžky pre nás, to vzdala a prestúpila na inú školu a tak sme potrebovali náhradu a on sa javil ako ideálny. Najprv sme však museli vymyslieť plán ako ho k nám dostať bez toho aby sme mali prúser.

Zo začiatku sme ho jemne šikanovali až nakoniec sme s ním uzavreli dohodu že nám bude pomáhať so školou. Doteraz nevie že to bola pasca.

HARRY

„Hej počuj, treba mi na piatu hodinu domácu z matiky, urob to" ozval sa leader tejto takzvanej skupiny Louis a prešiel k oknu aby si zapálil. Len som pokrútil hlavou a dal sa do toho. Nechcel som tu zostávať dlhšie ako bolo nutné. Pri týchto opiciach, bez kúsku mozgu, len so silnými ramenami. Boli síce nabúchaní ale hlavy mali duté.

Tie ich domáce boli tak primitívne že som ich mal za pár minút. Konečne som mohol odísť ale zadržal ma jeho hlas. Ako mi je len nepríjemný. „Počuj, hmm..." asi sa snažil si spomenúť na moje meno „zdá sa mi že šiestu máme spoločnú, dones mi nejaké žrádlo" dokončil a ja som s jemných prikývnutím konečne opustil ich bunker.

Škola utekala dosť rýchlo a ja som sa už neskutočne tešil na obed. Samozrejme pred tým sme mali šiestu, poslednú, hodinu, ktorú som mal s tým neandertálcom. Po zazvonení, konečne vošiel do triedy, rozhliadol sa a sadol si vedľa mňa. Aká to škoda.

LOUIS

Konečne posledná hodina. Do triedy som vošiel po zazvonení a rovno si sadol k tomu kučeravému. Hneď po mne prišla učiteľka.

„Tak žiaci, mám taký pocit že na tejto škole vládne nejaký nezáujem o ostaných a to chcem zmeniť aspoň v tejto triede. Preto som sa rozhodla že v nasledujúcich týždňoch budete zisťovať nejaké info o vašom spolusediacom, chodiť s ním na jeho krúžky, spoznáte sa s jeho rodinou a podobné aktivity, a na konci projektu nám o ňom niečo poviete. Berte to prosím vážne a nie ako nejaký žart. Ak budete podvádzať ja to spoznám a teraz sa prosím podpíšte na tento papier aby som vedela kto je s kým" usmiala sa a podala papier prvej dvojici.

Papier prešiel až k nám. Najprv ho mal ten kučeravec a potom som ho dostal aj ja. Konečne som sa dozvedel jeho meno. Harry.

jeden školský deň Larry StylinsonTempat cerita menjadi hidup. Temukan sekarang