Olösta mord! del 2

139 5 0
                                    

1. Elisa Lam,
När Elisa var 21 år gammal åkte hon till Los Angeles för att studera och resa runt i Kalifornien. Hon checkade in på hotell och slutade nästan exakt samtidigt att höra av sig till familjen. Två veckor senare började hotellet rapportera om en konstig kvinna som syntes på övervakningskameror, en kvinna som gick ut och in hur hissen flera gånger, pratade med sig själv och sprang omkring okontrollerat.

Efter ännu ett tag började gäster på hotellet klaga på att vattnet på hotellet var svart och personalen gick därför för att kontrollera vattentanken. Där hittade de Elisas kropp som flöt omkring. Det framkom senare att Elisa led av bipolär sjukdom, men ingen vet ändå exakt hur det hela gick till, hur hon dog eller hur hon hamnade i vattentanken.

2. Amy Lynn Bradley,
Det är alltid obehagligt när någon bara försvinner, något som hände 23-åriga Amy under en karibisk kryssning år 1998. Efter en partykväll på båten så hade hennes pappa sett henne sovandes uppe på däck, men det var sista gången hon syntes till.

Vittnen har senare hävdad att Amy synts till på en bordell och en gång i ett köpcentrum i Barbados och det går fortfarande teorier om huruvida Amy blev kidnappad eller om hon faktiskt bara håller sig undan.

3. Madeleine McCann,
Detta mysterium är ett av vår tids allra största. År 2007 så försvann treåriga Madeleine från sitt hotellrum medan hennes föräldrar var ute. Under flera år gick det rykten om att flickan synts till på olika ställen i världen, men hon har ändå aldrig hittats.

Föräldrarna blev vid en tidpunkt misstänkta för att ha mördat sin dotter, men det avskrevs sedan och ingen har fortfarande kunnat lösa mysteriet.

4. JonBenét Ramsey,
Här är historien om den sexåriga skönhetsdrottningen som hittades mördad 1996 i familjens källare, där hon blivit strypt och misshandlad. Trots att det var hennes föräldrar som hittade henne och ringde polisen så har de alltid varit huvudmisstänkta för mordet, eftersom det inte fanns någon annan misstänkt.

De friades dock senare och en annan man erkände mordet, men han kunde inte heller fällas och mordet är än idag ouppklarat.

5. Pojken i lådan,
År 1957 i Philadelphia hittades en död pojke i en kartong, liggandes nära vägen. Pojken var död och ordentligt instoppad i kartongen, som hittades av en student som sprang efter en kanin. Ingen kunde någonsin identifiera pojken, oavsett fingeravtryck och efterlysningar överallt.

Det finns teorier om att det var en kvinna på ett fosterhem som kan ha något att göra med pojkens död, men det gick aldrig att bevisa. Det gick också rykten om att pojken egentligen var en flicka, som blivit förklädd till pojke, för att det skulle bli svårare att lösa mysteriet.

UrbanLegends☠️Där berättelser lever. Upptäck nu