En creepypasta!!

151 7 1
                                    

Min flickvän hade en lägenhet på Norra Guldheden innan, där vi bodde lite då och då innan vi flyttade ihop. Vi bodde mest hos mig eftersom mina barn sedan ett tidigare förhållande bor hos mig på heltid.

I denna lägenhet spökade det. Man kan började med att säga att den var otroligt svårsåld. Min flickvän fick den för ett väldigt lågt pris fast den ligger mitt inne i centrala Göteborg och den var notoriskt svårsåld.

I vardagsrummet hade hon en kristallkrona som hon köpt på en loppmarknad men det var alltid något problem med den. Fastän vi hade dragit om elen till nya friska kablar och socklar till lamporna gick det proppar med jämna mellanrum, och lampan lyste lite som den ville och ibland bara med reducerat ljus. Vi tänkte att den var gammal och sedan var det inget mer med det. Men en morgon låg ena kläppen från den nedre raden av kristaller på köksbänken när vi vaknade. Ingen av oss hade lagt den där, än mindre tagit ner den. Man kan inte heller komma åt kristallkronan utan behöver i så fall en stege. Vi har ingen städerska som skulle kunna plockat upp den och det hade inte varit någon annan där och hälsat på. Jag vill poängtera att ingen av oss dricker eller använder några andra droger.

På nätterna ibland, innan man skulle somna, kunde man höra att det klirrade i kristallkronan. Ungefär som om någon drog en fjäder genom den eller som att ett litet barn pillade på den och en kväll när vi satt och tittade på TV började den gunga till synes utan någon anledning. Vi förklarade bort allt detta med att det var vinddrag och att den var gammal. Men den stora överraskningen kom när hon skulle flytta.

Inför försäljningen bestämde vi oss för att måla om tak och väggar i vitt, för att den skulle se så neutral ut som möjligt. Vi köpte målartvätt och färg och satte igång. Väggarna tvättade jag först samt taket i köket. Men de andra rummens tak målade vi direkt på den gamla färgen, då risken för fettfläckar där var minimal eller obefintlig.
När jag till slut målade taket i vardagsrummet, närmare bestämt runt kristallkronans sockel såg jag att färgen inte täckte. Den blev liksom missfärgad och brun. Fettfläckar tänkte jag och målade surt vidare medans jag förbannade mig själv att jag inte tvättat även taken i de andra rummen. När jag täckt hela partiet runt kristallkronans sockel och klivit ner ett par steg på trappstegen höll jag på att tappa balansen och ramla ned av ren förskräckelse. Runt hela kristallkronans sockel var det handavtryck. Små, små handavtryck som från ett barn i treårsåldern. Det var täckt runt hela sockeln och säkert 15-20 små händer som syntes under färgen.

Efter det sov vi inga fler nätter i hennes lägenhet.
————————-
Ni ger önskemål och jag leverar här en svensk creepypasta som utspelar sig i Göteborg!! Min hemstad!!

UrbanLegends☠️Där berättelser lever. Upptäck nu