The Puppeteer'ın Diğer Karakterlerle İlişkileri (Part 1)

1.4K 54 28
                                    

Baya uzun olduğu için 2 part var

Bu bölümü çevirmek için 100 yıl bekledim çünkü çok üşendirici djdhckejxj

Baharımdan incilerlepoineuranos

***

Tanıdıklar / Müttefikler:

Emra (Proxy):

Puppeteer Emra'yı tüm kalbiyle seviyor ama çoğu zaman ona, ona karşı olan hislerini itiraf etmekten aciz. Ölümünden sonra, Emra ile ilk tanıştığında hatıraları ve duyguları ile hüsran duyuyordu. Sinir anında kendini durduramadı ve onu öldürdü. Ama kendini sakin ve toparlanmış hissettiği zaman, dünyada geriye kalan son bağlantısını öldürdüğü gerçeğiyle yüz yüze geldi. Ona küçük bir hayat verdi ve onu bir kuklaya dönüştürdü.

Geçmişlerini, ölmeden önce paylaştıkları şeyleri ve paylaştıkları şeyleri biliyor, bu yüzden onun varlığından sıkıntı duyuyor ve onu huzursuz hissettiriyor. Gerçek hislerini göstermek yerine, onu etrafından uzaklaştırıyor, manipüle ediyor ve ona olduğundan daha değersiz hissettirerek küçük düşürüyor. Ama gerçek hisleri ortaya çıkıyor ve hayalet onu incitmeye çalışan herkesi incitmekten çekinmiyordu. Bir zamanlar yaşadıklarına geri dönebilmek için hayatını verirdi, ama o zamana geri dönmek için çok uzaklarda olduğunun farkındaydı.

Zachary (Proxy):

Zachary Puppeteer'ın gözünde, daha fazla kurbanı cezbetmek ve gücünü büyütmek için kullanılan bir araçtan başka bir şey değildir. O çocukken hayalet, çocuğa ve yaşadığı kötü eve büyük ilgi gösterdi. Yıllarca kalıp ona baktı, asıl amacı onu öldürmek olsa da.

Sonunda büyüdü ama ona düşkünlüğü artmıştı, onu öldüremedi. Bunun yerine yıllar sonra geri döndü, ve onu daha fazla öldürmek için kullanmak üzere akılsız bir kuklaya dönüştürdü. 

Sonraki yıllarda Zachary, Puppeteer'ın gerçekte ne olduğu ve ona ne yaptığını fark etti. Hayaletin elinden kurtulmak için elinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştı, ancak her seferinde başarısız oldu. Puppeteer, Zachary'e çok bağımlıdır çünkü onun yaşam kaynağıdır. Eğer bir şey bir şekilde Puppeteer'i incittiyse, Zachary'ı gücünü tekrar kazanmak için bir besin kaynağı olarak kullanır ve bunu zavallı çocuğun gözlerini kullanarak yapar.

Jane the Killer:

Kuklacı, Jane ile ilk tanıştığı zaman, onu görmezden gelmek ya da kurbanı teslim etmekle karşı karşıya kaldı. Ama onun zayıf bir tür olduğunu düşünmekle ne kadar yanlış düşündüğünü çabucak fark etti.

Jane ve Puppeteer arasındaki ilişki birçok farklı şekilde tanımlanabilir, ancak çoğunlukla ikisi arasındaki karşılıklı saygıdır. Jane, Puppeteer'i zararsız bir hayaletten başka bir şey olarak görmezken, Puppeteer ilk karşılaşmadan sonra Jane içindeki gücü fark etti ve ona korkudan çok saygı duyuyordu. Bir şekilde doğaüstü güzelliğinden ve siyah, yuvarlak gözlerin içinde saklanabilecek dehşetlerden korkuyor.

Ama bu muhtemelen Jane'e söylemediği bir şeydir, tanıştıklarında ortak olsalar çok eğleneceklerini düşünmüştü. Jane'in felsefi yönü Puppeteer'ı hayata döndürebilir ve derin bir diyaloğa sokar, Puppeteer kendini hep meşgul etmek ister böylece ortak noktada buluşabilirler. İyi bir arkadaş olduğunu düşünüyor ve kişisel tavsiye için onu aramaktan çekinmeyecektir.

Bloody Painter:

Puppeteer'in yaşadığı süre boyunca yaklaştığı az sayıda insandan biri olan Helen, konuşacak birine ihtiyacı olduğunda her zaman onun yanındaydı. Ölümünden sonra uzak anılardan başka hiçbir şey kalmadı. Helen'i ve yaptıklarını hatırlamadı.

Ancak tekrar buluştuktan sonra, onu uzun zamandır tanıdığı ve Helen'a asla saldıramayacağı duygusuna kapılmıştı. Bunun yerine, kim olduğunu bulmak için tekrar arkadaş olmaya çalışmış ve belki de bu bir zamanlar onun kim olduğunu anlamak için ona yardımcı olmuştu. Ancak eski ilişkileri, ikisi arasında çelişki yaratıyor. Puppeteer, Helen'e kötü davrandığında pişmanlık duyuyor ve onunla geçmiş hakkında yüzleşmemeye çalışıyor.

Puppeteer ayrıca Helen'ın Judge Angels'la ilişkisini ve ona hissettiği şeyleri kıskanır. O da birine karşı böyle hissetmek ister, insan duygularıyla. Bu onu çok sinirlendirir. Sevgiyi bir daha hissedemeyeceği için kendini ikisiden uzak tutmaya ve onların hislerini anlamaya çalışır.

Sally:

Sally Puppeteer için ilk yıl boyunca en önemli poltergistti. (*) Benzer türden oldukları için, birçok duygu ve ölümsüz olma durumlarıyla, onunla iyi bir ilişki kurabildiler. Kız, Puppeteer için çok şey ifade ediyor ve ne olursa olsun onu koruyor, ne zaman üzgün olsa onu eğlendiriyor.

(*) : yaramaz ve gürültücü cin, afacan peri.

Bir anlamda, etrafında bir ağabey gibi davrandığını söyleyebilirsin. Daha önce de söylediği gibi: “Bana temiz kalpli zamanları hatırlatıyor” ve Sally de bunu yapıyor. Onun masum ve çocuksu ruhu, Puppeteer'a dünyanın sadece zalim ve kötülükten oluşmadığını hatırlatıyor. Dünyada iyiler var ve bunu devam ettirmek için savaşmaya değer.

Nathan the Nobody:

Nathan’ın insan doğası nedeniyle, Puppeteer kendi avcılık içgüdüsünü göz ardı edemez ve bu da onların çatışmaya girmesine neden olur. Fakat savaş anları olduğu gibi, ikisi arasında barış anları da vardır. Her iki durumda da, Nathan’ın zor zamanlarda güçlü ve bağımsız kalma yeteneği her zaman Puppeteer'ı etkiledi. Ona derin bir saygı duyuyor, ama bazen Nathan’ın insanlığı ve Puppeteer'ın bunu yok etme dürtüsü söz konusu olduğunda saygısı kalmıyor. Puppeteer kendini kontrol altında tutamayacağı bir zamanda bu kan davasıyla sonuçlanacaktır.

Ama birbirleriyle savaşmadıklarında birbirlerini anlamaya çalışırlar. 

Hobo Heart:

İkisi tanıştıktan sonra, Hobo Heart ve Puppeteer arasında oldukça hoş bir dostluk oluştu. Benzer hedefleri ve benzer akıllarıyla, birlikte çalışma fırsatlarını asla kaçırmazlar. Hobo Heart aslında hayaleti yormayan sayılı kişilerden.

Hobo Heart'un kendisi için ne kadar iyi olduğunu ve ona saygı duyması onu çok etkiledi - zaman zaman Kuklacı'ya yardım etmekten ziyade kurbanını çalsa da. Hobo Heart her şeyin sonunda kendini kavgada bulan tek hayalet değil ve eğer arkadaşlıkları bozulursa yasını tutardı. Aynı şey, Hobo Heart'in canını yakan kişiye de olur: Kuklacı, o kişiye yoğun bir acı çektirmekten çekinmez. Tabi bu Hobo Heart ona çoktan acı çektirmemişse geçerli.

***

Çevirene kadar kör oldum nxksbdjebsj

Bi de çeviriden önce şunu yaptım parmaklarım da kör oldu

Kendimle gurur duyuyorum

Korkunçlu kalın canlarım

Creepypasta (Yazarlar ve Bilinmeyenler)Tahanan ng mga kuwento. Tumuklas ngayon