Hoofdstuk 5

3.8K 387 117
                                    

"Bouthaina..." fluister ik zacht. "Hoe ken je mijn zoon?" vraag ik. "Ik zag hem een keer alleen spelen" zegt ze zacht. "Bou is heel lief!" roept Ahmed. "Waarom gaf je hem een fiets?" "Hij vroeg erom" "Je kon... Je kon gewoon nee zeggen hoor" zeg ik. "Waarom? Ik geef kinderen graag wat ze willen" zegt ze en kijkt naar Ahmed. "Was het niet te duur?" "Nee hoor" zegt ze. Ze fluistert iets in Ahmed zijn oor en dan loopt ze weg.

"Wat heeft ze gezegt Ahmed?" "Niks hoor papa" zegt hij. Ik kijk haar nog aan. Ze stapt in een auto en meteen reed die auto weg. Een mysterieuze dame. Ze is helemaal bedekt Masha Allah. Het enige wat je ziet is haar mooie grijze ogen. "NOURDINNE NIFFO!" hoor ik iemand schreeuwen. Ik kijk om me heen en zie Lina.

"Salaam" zeg ik. "Salaam alaikum" groet ze me terug. "Waarom kijk je alsof je een spook hebt gezien" lacht ze. "Er was net een..." "Lina! Wil je ook snoep?" onderbreekt Ahmed me. "Nee dankjewel kleintje. Ik vast" zegt ze. "Vasten? Hoezo? Het is nog geen ramadan" "Ja maar, ik moet een week inhalen. Een week dat ik uhmm... Jaa ik moet gewoon inhalen" zegt ze en wordt rood. Na een tijdje dringt het me door wat ze bedoeld. "Oh oke, goed bezig" zeg ik. "Ja, ik spreek je nog he" zegt ze. Ik knik en til ahmed op.

"Papa, ik mis mama" zegt Ahmed. "Ahmed je bent moe ga maar slapen" zeg ik. Hij begint te huilen. "Ik wil naar mama" zegt hij huilend. "Ssstt niet huilen, mama komt snel weer terug" troost ik hem. "Dat zeg je heel vaak" "Sstt ga maar slapen" sus ik hem. Na een tijdje valt hij in slaap. Oh Samira... Waarom toch?...

Ik maak snel het huis schoon. Ik pak wat geld en loop naar de winkel. Ik haal een taart voor Ahmed. "Zwerver!!" hoor ik mensen roepen. Ik negeer ze en loop door. "Schaam je! Het is zielig!" hoor ik een vrouwen stem roepen. "Wat zwerver?! Luister dan, jullie zijn allemaal arm. Er is geen verschil tussen jullie en Nourdinne! Jullie zijn kapot zielig man wollah! Welloe leven! Ga ga jullie moeders helpen of beter ga terug de baarmoeder in!" hoor ik Lina roepen. De mensen kijken snel weg.

"Uhm dankjewel" zeg ik. "Je bent te lief voor deze wereld nourdinne" zegt ze. "Je moet ze gewoon aanspreken, ze doen alsof ze rijk zijn maar nee hoor. We zijn allemaal even arm" zegt ze. "Insha Allah Ghair Lina" "Jaa, maar ik ga! Ik mag bijna eten" zegt ze. Ik knik en ze loopt weg.

Rustig loop ik mijn huis binnen. Ahmed slaapt nog steeds. Mijn lieve zoon. Insha Allah krijgt hij later een goede toekomst. Ik pak een foto van mij en Samira. Ik was zo gelukkig met maar. Een traan rolt uit mijn ooghoek. Ik zucht en leg het weg. Ik mis je Samira...

PP Samira
Uitgeput gaat mijn vriend Milo van me af. "Dat was heerlijk, straks weer?" "Ja" zeg ik. Dit noem je pas leven man! Echt heerlijk. Ik krijg hier alles wat ik wil. Een knappe vriend, luxe huis gewoon alles! Ik ben zo blij dat ik eindelijk af ben van Nourdinne. Die arme zielige man. Ik mis mijn zoon wel maar het maakt niets uit. Ik ga veel kindjes maken met Milo. Maar niet nu he! Nu genieten we van elkaar.

"Waar denk je aan?" vraagt hij. "Aan nergens hoor schat" zeg ik. "Ben je blij dat je die Nourane niet meer hoeft te zien?" "Hij heet Nourdinne, en ja ik ben zo blij!" riep ik. "Mooi zo, trek iets aan wat heel sexy is" zegt hij. "Wat dan?" "We gaan uiteten" "Oh yes! Is goed, ik ga me nu klaar maken" zeg ik en stond op. Ik loop naakt naar de badkamer.

PP Nourdinne
Ik die woedoe en verricht het gebed. Nadat ik klaar ben maak ik eten. Ik leg alles klaar en loop naar Ahmed. Hij slaapt nog steed. Hij slaapt wel echt heel lang. Ik leg mijn hand op zijn hoofd en het voelt warm aan. Zou hij koorts hebben? Insha Allah wordt hij niet ziek. Ik druk een kus op zijn hoofd en loop weg.

-

2 dagen later
"Papa papa" hoor ik Ahmed hoesten. Snel ren ik naar hem toe. Mijn hart staat stil als ik hem bloed zie hoesten. Ya Allah wat is dit?! "Ahmed!" riep ik. Ik pak een glasje water. Hij spoelt zijn mond en drinkt een beetje. Ik geef hem een aspirine en hij slikt door. Zijn hoofd voelt heel warm aan. "Probeer te slapen" zeg ik. Hij sluit zijn ogen en valt op mijn schoot in slaap.

Ya Allah laat hem snel beter worden!...

•••••••

🌟🌟🌟❤

Het leven van Nourdinne (VOLTOOID)Where stories live. Discover now