Hoofdstuk 7

3.7K 395 80
                                    

"Ik moet zo werken kleine, Bou komt zo op jou passen vind je dat goed?" zeg ik tegen Ahmed. "Ja!" roept hij blij. "Wel lief zijn voor Bou he? Niet druk doen en..." "Hij is altijd lief en rustig" hoor ik haar zachte stem zeggen. "Hey, uhmm..." "Ben ik nog optijd?" "Ja" zeg ik. Ze knikt en knuffelt Ahmed. "Goed, ik moet gaan. Uhm als jullie iets nodig hebben..." "Maak je geen zorgen" onderbrak ze me. Ik knik en verlaat de deur.

Op mijn werk aangekomen zie ik die gemene mensen weer. Ik zucht luid en pak mijn schoonmaak spullen. Rustig begin ik te werken. Aangezien mijn collega vandaag ziek ik, moet ik zijn werk overnemen. Ik haat het hier maar ik moet geld verdienen. "Nourdinne Omari, meneer Pelson wilt u spreken" zegt een vrouw. Ik knik en loop naar zijn kantoor. Wat wilt hij nou weer. Mij uitschelden zeker net als altijd.

"Meneer Omari, neem plaats" zegt hij. Net wanneer ik wil gaan zitten roept hij iets. Ik kijk hem vragend aan. "Niet zitten blijf maar staan anders wordt de stoel vies" lacht hij. Ik kijk hem droog aan. "Maar goed, ik heb jou geroepen omdat ik je iets wil vertellen" zegt hij. "Je bent vaak afwezig en dat wil ik niet hebben. Daarom heb ik iemand gevonden die altijd aanwezig is" zegt hij. Mijn hart begint sneller te kloppen. "Wat ik eigenlijk wil zeggen is... Je bent ontslagen" "Wat?!! Maar ik..." "Geen gemaar! Je mag je werk nu wel afmaken en dan weg wezen" "Meneer ik..." "Je kunt gaan" zegt hij. Ik knikt en verlaat zijn kantoor.

Ik ben helemaal niet vaak afwezig! Ik was er 2 dagen niet. 2 DAGEN! Ik doe mijn werk altijd goed. Ik kom altijd optijd. En nu opeens dit! Dit was het enige werk waar ik een beetje veel geld voor kreeg. Ik werk ook nog bij een kinderopvang maar daar krijg ik niet genoeg. "Gaat alles goed?" vraagt dezelfde vrouw. "Ik ben ontslagen" zucht ik. "Oh wat erg! Het spijt me" "Niet u schuld. Maar ik ga maar eens" zeg ik. Ik ga echt niet mijn taak afmaken. Wat denkt hij wel niet.

14:23
Ik veeg een traan weg en neem een slokje van mijn flesje water. Ik zat 4 uurtjes te lopen om werk te zoeken. Maar ze willen mij niet. Of ze zitten vol, of ze vinden mij niet goed genoeg. Alleen omdat ik geen diploma heb, word ik nergens toegelaten. De mensen hier zijn echt vreselijk. Hoe moet ik nu mijn kind gaan zorgen? Het geld dat ik krijg bij de kinderopvang is niet genoeg. Het is niet eens genoeg voor 1 persoon laat staan een vader en een kind.

Er rollen meer tranen naar beneden als ik een stel hand in hand zie lopen. Het doet me denken aan Samira. Ik mis haar vreselijk. Zou ze ook aan mij denken? Pfff nee tuurlijk niet! Ze heeft me verlaten. Waarschijnlijk is ze nu heel blij met haar leven. Ik dacht serieus dat ze gelukkig was met mij. Ik veeg mijn tranen weg en loop door naar huis.

-

"Nourdinne!" hoor ik Lina roepen. "Hey" zeg ik. "Er is een vrouw in jou huis" zegt ze buiten adem. "Dat weet ik" zeg ik. "Ze liep met grote tassen vol boodschappen naar binnen" "Wat?" "Ja, en ze gaf de hele buurt veel tassen met eten enzo" "Oh" kwam er uit mijn mond. "Uhmm ik ga even kijken" zeg ik. Ik ren naar mijn huis. "Ahmed!" riep ik. "Papa!" met een ijs in zijn handen rent hij naar me toe.

"Hey" hoor ik haar zachte stem zeggen. "Ik heb gehoord dat je..." "Ja dat klopt" onderbrak ze me. "Waarom?" "Ik deel graag dingen uit" zegt ze. "Ohja ik heb eten voor jullie gemaakt" "Oh, dat had niet gehoeven" "Weet ik, maar ik wou het" zegt ze. Ik knik en loop naar de keuken. Er ligt van alles op tafel. "H..Heb jij dit allemaal gemaakt?!" riep ik ongelofelijk. Ze knikt langzaam. "En ik heb boodschappen voor je gedaan" "Bouthaina, dat hoefde echt niet! Ik betaal je terug en..." "Nee!" riep ze opeens. "Eets smakkelijk ik moet gaan" "Maar..." "Ik neem niks aan, ik doe dit omdat ik het wil" zegt ze. Ze knuffelt Ahmed en loopt vervolgens weg.

Hoe komt ze aan al het geld? Is ze rijk? Wat doet ze dan hier ls ze rijk is? Ergens doet ze me denken aan Samira. Want zij was ook altijd lief en ze hielp mensen. Maar alles was fake. Ze speelde met mijn gevoelens!

Bouthaina, Er zit iets achter dit mysterieuze dame...

••••••

🌟❤

Het leven van Nourdinne (VOLTOOID)Where stories live. Discover now