🤩 Popcorn🥬

51 4 2
                                    

Jamh. Nüüd te mõtlete, et mis hull ma olen, et kõik teavad, kuidas popcorni teha. Jah. Tehakse. Aga mina õpetan, kuidas teha tervislikku popcorni.

Popcorn on tegelikult kasulik, kuna seal on palju kiudainaid.

Kes on lugenud Lucsya lugusid (sari) teavad, et ka seal on mainitud potis valmistatud popcorni.

Jõudsin paar päeva peaaegu täiusliku popcornini. St, et mu popcorn ei ole üldse kõrbenud, üle soolatud või muul moel ebaõnnestunud. Ainuke, mida veel lihvida on see, et plaksumata terasid ei jääks. Viimane kord õnnestus suida väga hästi. Plaksumata terasid oli kuskil 10-15.

Ma ei tea igas kodus olevate pliitide võimsust seega räägin lihtsalt kuidas mina teen ja ei vastuta, kui teil 1. kord kõik metsa kisub. PS: ÄRGE ESIMENE KORD KINDLASTI TEHKE SEDA KATSETUST KORTERMAJAS!

Minu pliidil on 1-14 võimsuse taseme valikunupud.

Teen nii:

Võtan ühe poti ning panen sinna põhja õli täpselt nii palju, et see kataks kogu poti põhja. Sinna peale raputan popcorni terad, mida saab pea igast toidupoest osta (plaksumata terad kilepakendis. U 0.5€ pakk. Terasid panen samuti nii palju, et need kataks poti põhja, kuid ei oleks väga üksteise peal. Raputan tunde järgi pisut soola.

Potile panen peale ühe küpsetusvõrgu, mida liha küpsetamisel kasutatakse (varem kasutasin tavalist poti kaant) ja võrgu peale panin köögipaberi, et see niiskuse ja pritsiva õli kinni püüks.

Kui kasutate poti kaant soovitan soojalt seda popcorni plaksumise ajal üpris tihti kergitada, et veeaur sealt vahelt välja tuleks. Kui see vesi satub popcornide juurde läheb popcorn kindlalt veidi kõrbema. Võite ka kaane vahele panna kindluse mõttes köögipaberit.

Alustan suurimast kuumusest ehk neljateistkümnest. Kui kuulen esimest plaksu vahetan kuumuse kaheteistkümne peale ja olles kuulanud veel umbes 5-10 sekundit plaksumist panen kuumuse kümnele. Vahepeal tõstan potti ja raputan seda, et plaksumata maisiterad alla poole saada.

Kui plaksud jäävad nii harvaks, et kahe plaksu vahele saab lugeda 3 sekundit, lükkan poti tulelt. Kui kasutate kaant siis tuleb see ära võtta kohe pärast poti tulelt eemaldamist nii, et keerate kaane teist pidi, et vesi popcorni juurde ei satuks.

Voala... Tegelikult on see palju lihtsam, kui siin seletasin, aga tahan olla detailne.

Hiljem võite proovida maitsestada just nii nagu teile maitseb.

Popcorni tehes pead olema kogu aeg poti juurdes, sest paar sekundit potist eemal võib tähendada läbikukkumist ja popcorn läheb kõrbema.

Valan popcorni suurde kaussi. Priima.

Pealegi on see odavam, kui mikropopcorn. Kindlasti ka tervislikum ja värskem.

Täna valime filmi Popcorn Timest ja sööme filmi kõrvale potis tehtud popcorni!

Häid filmielamusi!

Lucsya reskohvikWhere stories live. Discover now