3.

2.2K 78 89
                                    

P.o.v. Finn

Ik storm de trap op naar mijn kamer en laat me vallen op mijn bed. De moeite om de deur achter me te sluiten doe ik niet. Met mijn muziek op top volume sluit ik mijn ogen en sluit mezelf af van de wereld. Het beeld van Lieke en Bran zoenend blijft door mijn hoofd razen. Ik wist niet dat ze elkaar leuk vonden, dat ze elkaar echt kende überhaupt. Ik dacht altijd dat ze gewoon af en toe met elkaar spraken omdat ze toevallig beide een soort van populair waren, maar misschien hadden ze in de zomervakantie meer contact gehad dan dat ik wist? Bran had het nooit echt over haar gehad maar misschien let ik gewoon niet goed genoeg op? Misschien zat ik zo in de knoop met mijn eigen gevoelens dat ik niet meer doorhad wat er in mijn beste vriend omging. Misschien is het gewoon iets wat mooie mensen doen, met elkaar zoenen, gewoon voor de grap. Waarom boeit het me ook zo veel? Ik zou blij moeten zijn voor Bran, niet dit om mij laten draaien. Het is toch maar een stomme crush.

Mijn ogen vullen zich met tranen. Ik wil niet aan mezelf toegeven dat ik gevoelens heb ontwikkeld voor mijn beste vriend. Maar de eerste stap naar erover heen komen is het accepteren. Het gaat toch nooit wat worden, niemand weet dat ik homo ben, en daarbij is Bran hetero. Voor zover ik weet. Ik kan het natuurlijk fout hebben en ik weet dat ik een enorme hypocriet ben door te zeggen dat ik het zeker weet want ikzelf heb het ook nog aan niemand verteld maar, ik weet het zeker.

Ik voel de extreme drang om mezelf pijn te doen, maar ik weet dat ik het niet moet doen. Ik wil geen vragen. Ik pak mijn dekbed vast en maak een prop van de stof tussen mijn handen. Hard knijp ik erin. Dit herhaal ik een paar keer. Adem in, adem uit, Adem in, adem uit Herhaal ik ondertussen in mijn hoofd, zodat ik niet ga hyperventileren. Ik wil gillen, schreeuwen, huilen, iemand in elkaar slaan, wat dan ook, maar ik doe het niet. Geen goed idee, komen alleen maar problemen van. Ik pak mijn telefoon en scroll door mijn whatsapp contacten. Ik moet dringend met iemand praten, ik hen alleen geen idee wie. Ik kom langs de chat met Jake. Hij zat vorig jaar bij mij in de klas, maar hij doet een ander profiel dus zitten we niet meer in dezelfde klas. Ondanks dat is hij nog wel een van mijn betere vrienden. Ik klik op de chat en stuur een bericht.

U: yoo Jake

U: kan ik langskomen?

Jake: ja sure waddup?

U: ik moet gwn ff met iemand praten

Jake: sure is goed

Jake: tot zo

U: tot zo

Ik stap op de fiets en geniet van het beetje frisse lucht wat ik binnen krijg tijdens mijn tocht. Als ik aankom staat Jake al op me te wachten in de deuropening. Ik zet mijn fiets op slot en volg hem naar binnen. Hij trekt de deur achter zich dicht en ik barst vrijwel gelijk in tranen uit. Jake kijkt me even in stilte aan, niet goed wetende wat te doen.
"Wil je een glaasje water?" vraagt hij dan maar. Ik veeg mijn tranen weg met mijn mouw en knik.
"Sorry" zeg ik sniffend.
"Geeft niet," zegt Jake hoofdschuddend, "wil je erover praten?" Ik haal mijn schouders op.
"Alles is zo'n chaos in mijn hoofd" antwoord ik. Jake knikt begripvol.
"Is er iets specifieks?" vraagt hij. Ik kijk weg en knik. Ik haal even diep adem en zeg dan: "Ik ben homo". Het voelt alsof er een enorm gewicht van mijn schouders valt. Het is maar Jake aan wie ik dit vertel, maar het is alsnog de eerste keer ooit dat ik de woorden hardop tegen iemand uit durf te spreken. Zwakjes glimlach ik en kijk naar hem. Jake steekt zijn hand uit. Ik frons en schud hem dan.
"Ik ook" zegt hij. Mijn mond valt open.
"Echt?" vraag ik verbaast. Hij knikt.
"Dat wist ik niet" mompel ik.
"Ik heb het je ook nooit verteld" zegt hij schouder ophalend. Touché.
"Weten anderen het al wel?" vraag ik nieuwsgierig.
"Mijn ouders en een aantal vrienden, maar ik maak het ook niet echt een geheim. Als het niet uitmaakt voor de situatie vertel ik het niet, als iemand het vraagt vertel ik het gewoon" antwoord hij. Een steek van jaloezie gaat door me heen, ik wou dat het voor mij zo makkelijk was. Ik wuif die gedachte weg, het zal voor hem ook niet makkelijk geweest zijn.
"Heb je ooit een jongen gezoend?" onderbreekt hij mijn gedachten. Ik schud mijn hoofd.
"Ik heb nog nooit iemand gezoend" beken ik. Hij glimlacht.
"Wil je het proberen?" vraagt hij. Ik word rood.
"Hier? Nu? Met jou?" stamel ik. Hij knikt.
"Het hoeft natuurlijk niet als je het niet wil."
"I mean, waarom ook niet" Jake schuift dichter naar mij toe en leunt een beetje naar voren. Voorzichtig doe ik hetzelfde tot onze lippen elkaar raken. Geschrokken trek ik terug.
"Wat als ik er slecht ik ben?" vraag ik bezorgd. Jake schud lachend zijn hoofd.
"Maak je nou maar niet zo veel zorgen, het komt allemaal heus wel goed." Hij schuift een plukje jaar uit mijn gezicht en plant zijn lippen weer op de mijne. Het voet niet slecht maar stiekem had ik gehoopt dat mijn eerste kus anders zou zijn. Ik had gehoopt op op z'n minst een klein beetje gevoelens, maar er is niks.
"Dat wilde ik al zo lang doen" fluistert Jale. Verbaast kijk ik hem aan.
"Was het dan echt niet duidelijk? Ik heb al een crush op je since day one, ik wist alleen niet of jij ook, je weet wel, op jongens viel" zegt hij. Ik voel het bloed naar mijn wangen stijgen.
"Een crush? Op mij?" stamel ik. Jale rolt zijn ogen.
"Is dat nou echt zo moeilijk te geloven?" Ik slik even en knik. Er valt een ongemakkelijk lange stilte. Jale kucht even.
"Zullen we een film kijken misschien?" vraag hij . Ik knik en volg hem naar zijn bed. Jake zet een film aan en ik rust mijn hoofd op zijn schouder. Zo blijven we een tijdje zitten, zonder wat te zeggen of te doen. Dan pakt Jake zijn telefoon en maakt een selfie van ons.
"Aw die is leuk, stuur door" zeg ik. Er is niks raars aan de foto maar toch lijken we net wat meer dan alleen vrienden. Een idee spookt door mijn hoofd, maar snel wuif ik het weg.

Toch blijft het hangen in mijn hoofd en open uiteindelijk toch maar instagram. Ik post de foto met als caption twee vlinder emoji, hopende dat ik hiermee niet mezelf heb ge-out maar wel dat Bran op zijn minst een beetje jaloezie voelt. Ik weet dat ik Jake nu een beetje aan het gebruiken ben, maar het is maar een foto, toch?


Oehh wie shippen jullie?

Finke {Finn en Jake}
Of
Brinn {Finn en Bran}

Brinn sws

hi y'all sorry dat de nieuwe en de oude chapters niet helemaal meer aansluiten, ik doe mn best met het herschrijven maar ik vergeet steeds dat ik er mee bezig ben lmao

Vlinders // BxB {herschrijvend}Where stories live. Discover now