21

895 29 6
                                    

Pov Finn

We lopen het lokaal uit en ik zie Tobias mijn kant op komen. Ik rol met mijn ogen en wurm me snel tussen de andere mensen door, de andere kant op. Helaas was ook dat geen goede keuze, want daar zie ik Jake. Ik kijk moedeloos om me heen en ga terug naar waar ik vandaan kwam. Het is nu pauze, dus ik moet bedenken hoe ik hier weg ga komen zonder dat iemand me ziet. Mijn eerste idee is de wc, maar waarschijnlijk is dat de eerste plek waar ik gezocht zou worden. Ik zou ook in de aula tussen de bruggers kunnen verstoppen, maar daar heb ik geen zin in. Mijn oog valt op de deur naar buiten. Ik zou vanaf buiten de brandtrap kunnen nemen en op het balkon kunnen gaan zitten. Ik weet niet wie daar zitten, meestal zijn dat namelijk de stoners, maar een beter idee heb ik niet. Ik duw me door de onderbouwers heen naar buiten en neem de trap naar boven. Zoals ik al had voorspelt zitten er al andere mensen. Ik herken ze als een groepje uit havo 5. Verbaast kijken ze me aan terwijl ik met mijn handen op mijn knieën uithijg.

"Kan ik bij jullie zitten? Voor een keertje maar hoor, ik probeer iemand te ontwijken en hier zal hij me niet vinden" leg ik uit. Ze wisselen een blik maar knikken ja. Ik glimlach vriendelijk terwijl ik neerplof op een van de bankjes. Ik weet niet waarom die hier staan, omdat je hier eigenlijk helemaal niet mag komen.

"Mag ik vragen wie je ontwijkt?" vraag een meisje met halflang, blauw haar.

"M'n ex en zijn nieuwe 'vrienden'" antwoord ik. Bij het woord 'vrienden' maar ik met mijn vingers haakjes in de lucht.

"Oh ew, klinkt als een klootzak" zegt een van de kinderen. Ze lijken het niet eens raar te vinden dat ik homo ben. Niet dat dat het is, maar ze doen alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Maar om eerlijk te zijn zou ik het niet gek vinden als bijna al deze mensen in dit groepje ergens in de LGBT zitten.

"Dat valt mee, maar sinds hij het uit heeft gemaakt doet hij ineens heel vervelend, terwijl we eerst beste vrienden waren en hij echt een schat is" zeg ik hoofdschuddend.

"Misschien moet je met hem praten" stelt een van de jongens voor. Ik haal mijn schouders op.

"Het lijkt of hij me negeert" zeg ik.

"Misschien geef jij hem het gevoel alsof je hem niet meer wil spreken, ik bedoel je rent voor hem weg in de pauze. Dat is voor hem niet echt aanmoedigend om een gesprek met je te voeren" zegt dezelfde jongen weer. Het meisje met het blauwe haar knikt.

"Misschien heb je gelijk" zucht ik. Ik kijk naar de tijd op mijn telefoon.

"Anyways, ik moet gaan. Leuk jullie gezien te hebben ouzo?" zeg ik ongemakkelijk terwijl ik op sta.

Ze knikken en kijken hoe ik weg loop. Vlak voor ik de trap af loop roept iemand me nog na.

"Wat is je naam?" roept ze.

"Finn" roep ik terug en loop dan de trap af.


Het is niet veel maar het is iets? Anyways enjoy

Zoals jullie misschien wel weten ben ik al best een tijdje bezig met een boek wat nog niet op wattpad staat, het is nog niet af, maar ik zit momenteel op de 40k woorden en ik zit erover te denken om het op wattpad te zetten omdat ik niet van plan ben het uit te geven. Ik weet dan nog niet zeker of ik het eerst ga herschrijven aangezien de eerste hoofdstukken bijna een jaar geleden zijn geschreven, maar laat even weten of jullie dat leuk zouden vinden, een nieuw boek. (uiteraard boy x boy en een shitload aan drama)

Vlinders // BxB {herschrijvend}Where stories live. Discover now