13

1.4K 70 126
                                    

PoV Finn

Ik word met een schok wakker. Er klinkt geklop op het raam. Ik loop er naar toe en open de gordijnen. Op mijn balkon staat Bran. Ik schuif de deur open.

"Wat doe jij hier?" vraag ik Bran. Hij haalt zijn schouders op.

"Waarom kom je niet gewoon door de voordeur?" vraag ik helemaal in de war.

"Niemand deed open."

Mijn moeder was vast eten halen. Mijn vader is nog lang niet thuis en mijn zusje, ja wie weet waar die uithangt. Bran stapt langs mij naar binnen en gaat zitten op mijn bed. Ik ga naast hem zitten. Hij kijkt me aan en brengt zijn gezicht naar de mijne en plant zijn lippen op die van mij. Ik ga er in mee en breng mijn hand naar zijn haar. Voorzichtig laat ik mijn vingers erdoor heen glijden. Ik voel zijn glimlach tegen mijn lippen. Dit voelt zo breekbaar. Bran legt zijn hand op mijn kaak en zijn andere hand op mijn borst. Voorzichtig duwd hij me op het bed. En zo liggen we daar dan. Ik op mijn rug met Bran boven op me. Zoendend. Op dat moment hoor ik de klik van mijn deur. Snel duw ik Bran van me af en kijk naar de deuropening. Daar staat mam. Ze kijkt verdrietig. Haast teleurgesteld.

"Het is niet wat het lijkt" begint Bran.

"Het is wel wat het lijkt" breng ik ertegenin.

"Wat zou het anders moeten zijn" zegt mam haast geluidloos. Ik haal mijn schouders op en mam loopt weer weg, nog steeds in shock.

"Dat zag er niet goed uit" zegt Bran. Ik schud mijn hoofd. Een stille traan verlaat mijn ooghoek.

"Misschien kun je beter gaan" zeg ik zacht. Bran knikt en staat op. Hij geeft me nog een laatste kus op mijn voorhoofd en stapt het balkon weer op. Waarom gebeurd mij dit weer. Ze zag er zo teleurgesteld uit. Ik weet dat ik haar al had teleurgesteld toen ik naar Havo ging in plaats van VWO, maar nu is mam vast alle hoop in me verloren. Waarom zeggen ouders altijd dat ze alles supporten en altijd achter je zullen staan, maar wanneer het erop aan komt dat niet laten merken? Is het nou echt zo erg dat ik met een jongen zoen in plaats van een meisje? Wat is het verschil? Waarom boeit het iets? 

SHSHS KORT ik haat dit boek.

maaree

steek je hand op bij je sexuality

straight

gay/lesbian

bi

pan

questioning

anders, namelijk...

ik zelf ben pan maar waarschijnlijk wisten jullie dat al haha

doeiii

Vlinders // BxB {herschrijvend}Where stories live. Discover now