8.

1.8K 67 14
                                    

P.o.v. Bran

'Waar was je Vrijdag?' vraagt Lieke zeurderig. Ik rol met haar ogen en loop weg van haar zonder te reageren
Vrijdag was zo perfect met Finn, Lieke moet niet mijn humeur komen verpesten nu. Ik weet niet of ze überhaupt wel doorheeft dat we niks hebben en ik haar niet eens leuk vind. 'Brahan' zegt ze zeurderig terwijl ze mijn hand vast pakt. Ik trek snel mijn hand weg, ik wil niet dat mensen denken dat we iets hebben. 'Wat doe je nou?' Vraagt Lieke met een "zielig" gezicht. 'Laat me gewoon alleen' zeg ik. Geshockeerd loopt ze weg. Ik zie hoe ze zich bij haar vriendinnen voegt en gelijk begint te praten. Zeer regelmatig werpen ze een blik op mij en sommige wijzen zelfs. Nee nu heb ik echt niet door dat jullie het over mij hebben. Ik loop naar mijn kluisje en prop mijn jas er in. Ik kijk nog even om naar Finn, die ook bij zijn kluisje staat. Hij praat met Emily. Lieke en haar vriendinnen staan er bij. Uit frustratie gooi ik mijn kluisje met een knal dicht en trek de sleutel eruit. Nouja, day was het plan. Door mijn agressie is het schroefje van het slot los gegaan waardoor nu het hele slot uit mijn kluisje ligt. Ik zucht hard en prop het slot er weer in. Ik draai het schroefje er weer omheen en doe dit keer rustig mijn kluisje dicht. Finn komt naar me toe gelopen. 'Niet echt jouw dag he?' Zegt hij. Ik grom en knik. 'Komt goed want ik ben er' zegt hij grappend. Ik glimlach naar hem. Hij maakt altijd dut soort grapjes terwijl ik echt wel weet dat hij helemaal niet zo over zichzelf denkt. Zou hij wel moeten doen. Hij zou mijn hele dag kunnen maken alleen maar door te lachen. Ik lach en geef hem een knuffel. Verbaast kijkt hij me aan. 'Hey ben je homo ofzo?' Krijst een van de vrienden van Lieke. Ik werp een vernietigende blik op het groepje en laat Finn los. Samen lopen we naar het lokaal waar we les hebben. Mentoruur, great. Proef het sarcasme. We gaan aan een tafel zitten en ik leg mijn etui op tafel. Meer hebben we niet nodig waarschijnlijk.

'Dit jaar gaan we twee reizen maken. De eerste is gewoon in nederland, een week op kamp, en de andere is naar Londen. Kamp is over een maand en Londen aan het eind van het jaar' begint de mentrix de les. Blij kijk ik naar Finn. Hij kijkt naar zijn tafel. Mijn gezicht betrekt. 'Wat is er?' Vraag ik. 'Niks' zegt hij met een neppe glimlach. Ik zucht. 'Finn, wat is er' herhaal ik. Hij kijkt me aan. 'Niks! zegt hij iets te hard. de docente werkt een strenge blik op ons. Ik trek snel een onschuldig gezicht. De rest van de les probeer ik nog contact te maken met Finn, maar hij negeert me compleet. Als de les is afgelopen loop ik snel achter Finn aan, die zo'n beetje het lokaal uit rende. Halverwege de gang haal ik hem in en pak zijn arm vast. Met een boos gezicht draait hij zich naar me om. 'Wat?' gromt hij. Ik schrik een beetje. Waarom dit gedrag? Ik besluit het te negeren en gewoon verder te vragen. 'Kamp is toch leuk?' zeg ik. 'Nee' zegt hij. Verbaast kijk ik hem aan. 'Hoezo niet dat?' vraag ik. 'gewoon' mompelt hij. Vroeger op de basisschool hield hij altijd heel erg van kamp. De voorgaande jaren ook. Wat is er nu anders aan? Ik weet dat ik geen antwoord ga krijgen, dus vraag ik er niet verder naar. Snel begint Finn over een ander onderwerp en praten we de rest van de lessen tot de pauze over de meest random dingen. Zodra de bel gaat die aangeeft dat het pauze is rennen we snel de trap af, naar het veld voor onze school. Het is warm, dus is het zonde om nu binnen te zitten. Ik plof neer op het gras en pak mijn fles uit mijn tas. Net als ik de dop open draai springt er iemand op mijn schoot, waardoor een groot deel van het water uit de fles schiet en op de schoot van Finn beland. 'In je broek geplast, flikker?' klinkt de stem van Lieke. Jezus kan die bitch niet even weggaan? 'Hey Bran' zegt ze klef. Ik pers mijn lippen op elkaar, maar toch probeert ze er een kus op te drukken. Finn kijkt naar ons met een bepaalde blik in zijn ogen. Je zou bijna zeggen dat hij jaloers is. Ik duw Lieke van me af. 'Dit is aanranding, dat is strafbaar' zegt Finn. Lieke werpt een boze blik op hem. 'Laat je erbuiten. Zoenen met jongens is pas strafbaar' zegt ze met samengeknepen ogen. 'En daarbij is Bran mijn vriendje' zegt ze triomfantelijk. 'Helemaal niet' zeg ik. Bitchy kijkt ze me aan. 'Echt wel'. 'Nee Lieke. Je bent een ongelofelijke bitch dus ga alsjeblieft weg' zeg ik. Ze knippert even extreem vaak met haar ogen om te doen alsof ze moet huilen en loopt dan weg. Finn kijkt me aan met een grijns. ik grijns terug. 'Ze verdiende het' zeg ik. 'Waarom zoende je haar dan?' Vraagt Finn. Ik voel dat ik rood word en begin te stotteren. 'I-ik' hakkel ik. 'Zij begon' zeg ik ik dan. 'Dus?'
'Ik weet het niet. Ik had denk ik afleiding nodig'
'Van wat?'
'Niks bijzonders'
Finn knikt bedenkelijk maar vraagt niks meer. Thank God. 'We moeten terug' zeg ik. Finn knikt en samen lopen we terug naar binnen, richting ons lokaal.

'Wat hebben we hierna?' Fluistert Finn tien minuten voor de bel gaat. 'Gym' antwoord ik. Zijn ogen lichten even op. Finn houd echt van gym. Ik doe de laatste minuten alsof ik oplet maar zodra we weg mogen ben ik er weer helemaal bij met mijn hoofd. Snel pak ik mijn tas in en vertrek samen met Finn. Bij de kluisjes voegt Saar zich bij ons, want zij had een andere les. Ik haal mijn gym kleren uit het kluisje en wacht op de anderen. Samen lopen we naar onze fietsen en fietsen naar het gymveld.

Hallo beetje saai maar jaaa
Happy pride month :)
Morgen is het bisexual pride :)

Vlinders // BxB {herschrijvend}Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu