14

1.2K 65 8
                                    

Pov Finn

Langzaam loop ik de trap af, bang voor wat er gaat komen. Mam zit aan de keuken tafel en kijkt op zodra ze me binnen ziet lopen. Ze gebaart dat ik moet gaan zitten.
"Mam" begin ik. Voordat ik verder kan gaan kapt ze me af.
"Finn, ik ben niet boos. Ik vind alleen dat je het best aan me had mogen vertellen. Het boeit mij niet met wie je loopt te zoenen of wat dan ook, zolang je het maar veilig doet. Oke? Als je ooit condooms nodig hebt laat je het maar weten" zegt ze. Ik kreun en word rood. Dit is niet het gesprek dat ik had verwacht, maar het is bijna net zo erg.
"Mam dit is heel ongemakklijk. Kan ik nu gaan?" Vraag ik. Ze kijkt me even aan.
"Waarom nodig je Bran niet uit om te komen eten?" Stelt ze voor.
"Ohnee echt niet" zeg ik snel. Vragend kijkt ze me aan.
"Nee hij euh... heeft geen tijd want... want zijn oma komt langs" verzin ik. Mijn moeder kijkt me wantrouwig aan maar laat het verder maar.

Tijdens het avond eten wordt er niet over gesproken, maar de stemming is anders dan normaal. Zodra het eten op is glipt ik gelijk naar boven.
"Het is jouw beurt om de afwasmachine in te ruimen" roept mijn zusje me na.
"Neehoor want ik heb jouw schoonmaakdienst over genomen afgelopen week" roep ik terug. Er klinkt een zucht onderaan de trap en snel sprint ik door naar mijn kamer. Ik app Bran dat het allemaal mee valt. Ik open mijn wiskunde boek om het huiswerk te maken, maar ik kan mijn hoofd er niet bijhouden. Ik stuur snel even een goodnight snap en spring dan m'n bed in.

De volgende schholdag verloopt rustig. Ik krijg een aantekening omdat ik mijn huiswerk niet heb, maar dat maakt niet uit. Lieke is er namelijk niet, en geen Lieke, geen gezeik. Bran is een uur eerder klaar dan ik, dus ik fiets alleen naar huis. Zodra ik binnenkom word ik overspoelt door een enorme explosie aan kleuren. De hele kamer is versierd met regenbogen. Mam staat klaar en overhandigd me een enorme button met het woord 'pride' erop.
"Oh mijn god mam" zeg ik. Ze kijkt me trots aan.
"Ik moest het toch goed maken" zegt ze schouderop halend.
"Ja heel fijn allemaal. Dankjewel, maar het had niet gehoeven" zeg ik en gooi mijn schooltas neer.
"Dan haal ik het wel weer weg hoor" zegt mama.
"Neenee laat maar hangen" zeg ik snel. Mijn moeder glimlacht en geeft mee een klopje op mijn schouder. Ik maak een foto van de kamer en stuur hem naar Bran.

Ewww wtf is dit. Well oke hi ik ben bezig met andere shit en dit boek zuigt dus vandaar de inactiviteit. Ik appricieer jullie stemmen en reads wel heel erg hoor.

Later later

Vlinders // BxB {herschrijvend}Opowieści tętniące życiem. Odkryj je teraz