11

1.6K 65 34
                                    

Pov Bran

Vol trots fiets ik de volgende dag naar Finn. Hij staat al buiten te wachten, leunend op zijn stuur. Ik stop naast hem en begroet hem met een kus. We fietsen samen naar school en praten over van alles.

Nadat we onze fietsen hebben weg gezet pak ik zijn hand en gek genoeg trekt hij niet weg. Zo lopen we richting school, maar zodra het drukker word laat hij wel los.
'Finn' fluister ik.
Hij kijkt me aan en schud zijn hoofd. 'Nog niet'.
Ik knik en loop verder. Gelukkig hebben we het eerste uur samen. Op de gang gaat iedereen een beetje aan de kant als we er aan komen, terwijl we niks doen en niemand nog van ons weet. Tegen de tijd dat we bij het lokaal komen begint het me enorm te irriteren. Finn lijkt het niet door te hebbem en gaat aan een tafeltje zitten. De mensen die achter ons zaten staan snel op en gaan ergens anders zitten. Emily komt binnen en zodra ze ons ziet komt ze zo snel mogelijk naar ons toe.
'Is het echt zo?' Vraagt ze.
Verbaast kijk ik haar aan.
'Dat jullie een stelletje zijn'
Ik knik. 'Hoe weet je dat?'
Met een pijnlijk gezicht kijkt ze ons aan en pakt haar telefoon. Op instagram zoekt ze iets op en klikt op een account genaamd ha_gaaaaay_ ze geeft haar telefoon aan mij en ik scrol door het account. Het staat helemaal vol met rare foto's van Finn en mij en onze zoen staat er ook meerdere keren tussen. Ik weet gelijk dat het Lieke moet zijn die achter dit account zit. Die vieze trut.  Finn staart een beetje levenloos naar het scherm. Ik ben boos hier door, maar hij lijkt wel in shock. Sowieso komen dingen altijd harder aan bij hem. Ik geef de telefoon terug aan Emily.
'Ik sta aan jullie kan hoor' fluistert ze, het lijkt bijna alsof ze bang is om gehoord te worden. Ik glimlach even en buig dan naar Finn.
'Het komt goed' zeg ik.
'Weet ik' zegt hij, en pakt zijn telefoon. Hij opent instagram en klikt op het plusje onder de twee accounts die hij al heeft. Hij vult wat dingen in en maakt een nieuw account.
'Wat ga je doen?' Vraag ik.
Zonder iets te zeggen noemt hij het account eew_straight_ . Ik grijns even en kijk hoe hij een foto van Lieke helemaal inzoomt en post. Dan begint hij nog een accout te maken. Yay_gay_klc .  Voor al onze lgbt+'ers op onze school. Wil je bij de groep, dm me gwn. Met dit account begint hij zichzelf, mij, Emily en een meisje waarvan iedereen weet dat ze gay is te volgen.
'Wat doe je?' Vraag ik.
'Zorgen dat we een groep mensen krijgen die net zo als wij zijn zodat we tegen Lieke op kunnen, duh' legt hij uit alsof het voor de hand ligt dat hij terug gaat vechten. Ik trek even mij wenkbrauwen op en let dan even op in de les.

Wanneer het eindelijk pauze is na twee lange uren lopen we richting de gang waar we na de pauze les hebben, want de aula zal niet veilig zijn voor ons. Halverwege komen er twee meisjes aangelopen die op elkaar lijken maar ook weer niet. Voor ons stoppen ze.
'Hoi' zegt de gene met blond haar.
'Hoi?' Zegt Finn verbaast.
'Jullie zijn van dat account toch? En die jongens op dat haat account toch?' Zegt degene met het bruine haar.
'Ja' antwoord ik.
'Nou ja euhm wij willen in de "groep"' zegt de blonde. Bij het woord groep maakt ze aanhalingstekens in de lucht.
Finn pakt een schrift en een pen uit zijn tas en kijkt de meisjes aan.
'Namen?'
'Melissa en Ise Beekhuis'
'Leeftijd?'
'12'
'Sexuality?'
'Bi'
'Allebei?'
'Yupp'
'Klas?'
'1C'
'Oke welkom'
'Zijn jullie een tweeling?' Vraag ik nieuwschierig. Ze knikken.
'Heef me even jullie instagram dan stuur ik straks het wachtwoord door' zegt Finn terwijl hij zijn telefoon aan de blonde genaamd Ise geeft. Als de bel gaat vertrekken ze snel naar hun lokaal en wij gaan ook naar binnen.

Eindelijk is school afgelopen. 6 uur les per dag is echt te veel. Gelukkig is dat alleen op dinsdag, de rest van de dagen hebben we veel tussenuren. Pratend met Finn lopen we naar de kluisjes. Daar staat Saar, maar zodra ik haar gedag wil zeggen draait ze zich om en loopt weg. Zeker ook weer gehersenspoeld door Lieke. Zodra we onze spullen hebben gepakt lopen we naar de fietsen stalling.
'Fuck fuck fuck weg hier' mompelt Finn.
'Wat?'
Hij wijst met zijn hoofd richting een groepje jongens. Een daarvan herken ik als Jake. Finn pakt mijn hand om me mee te trekken, maar het is al te laat. Jake draait zich om en ziet ons. Hij zegt iets tegen zijn vrienden en komt dan op ons af. Finn maakt nog aanstalten om weg te lopen maar Jake legt zijn hand op zijn schouder. Beschermd kijk ik ernaar.
'Rustig ik doe niks' zegt hij. Ik knik maar blijf toch kijken.
'Sorry' zegt Finn terwijl hij de grond bekijkt.
'Geeft niet. Veel geluk samen' antwoord Jake.
'Was dat het?' Vraag Finn verbaast.
Jake knikt en loopt terug naar zijn vrienden. Als hij terug is beginnen ze te lachen om iets, maar ik kan niet verstaan waarom.
'Kom laten we gaan' zeg ik tegen Finn.
Hij knikt en loopt met me mee naar de fietsenstalling.

Haha suprise CuteWriterxX ItzMelissaX

Vlinders // BxB {herschrijvend}Where stories live. Discover now