Giriş

9.7K 513 899
                                    

Okumaya başladığınız tarihi buraya bırakabilirsiniz :)

Charlie Watson yorgun bir biçimde odaya girdi. Maria Joyce koltukta oturmuş, bir dergi okuyordu. Adamın içeri girdiğini fark etmediği için istifini bozmadan bir sayfa daha çevirdi.

Charlie, onu varlığından haberdar etmek istercesine boğazını temizledi ve kadın irkilerek başını kaldırıp ona baktı.

Sıkı takipçisi olduğu yayının dergisini nazikçe yan tarafındaki masaya bıraktı ve adamın karşısında dikilip "Nerelerdeydin Charlie? Kurbanlar uyutularak inaktif duruma getirildi bile!" diye sitem etti. Elini beline atmıştı.

Charlie önce göz devirdi, sonra ise kadını süzüp onun kızgınlığına aldırış etmeden "İşim çıkmıştı. Tüm hazırlıkların yapıldığından emin miyiz?" dedi.

Charlie'nin bu vurdumduymaz tavırları her zaman iş arkadaşı Maria'nın sinirlerini bozardı. Yine umursamazca davranıyordu.

"Evet, o kadar uzun zamandır dışarıdasın ki tüm hazırlıkları yapmaya zamanım oldu Charlie." dedi Maria huzursuz bir şekilde. "Artık işe koyulabilir miyiz?"

Maria'ya küçümseyici bir bakış atan adam, "Haklısın, o kadar uzun zamandır dışarıdayım ki sen de işi bırakıp şu ucuz kadın dergileriyle ilgilenecek zamanı bulmuşsun." yanıtını verdi. Her zaman olduğu gibi bu sefer de tartışmaya başlamak üzereydiler.

Maria, Charlie'nin bu sözleri aslında kendisini sinirlendirmek amacıyla söylediğini biliyordu. Bu nedenle ciddiyetini korumayı ve ona kulak asmamayı tercih etti.

Dergiyi üzerine bıraktığı masaya uzanarak tuhaf karalamaların olduğu bir not defteri aldı ve "Meslekleri, birbiriyle olan ilişkileri ve gerekli olan diğer birçok bilgi burada yer alıyor. İhtiyacın olduğunda değerli zamanından fedakarlık yap ve oku lütfen." diyerek defteri adama uzattı.

Charlie'ye kıyasla Maria, çok daha detaycı bir kişiliğe sahipti. Hafızası da oldukça kuvvetliydi. İşine, karşısında duran ve aslına bakılırsa kendisinden daha kıdemli - ancak Maria'ya göre bilgisiz - olan bu adamdan daha bağlıydı ve çok daha ilgili olduğunu düşünüyordu.

"Pekala, Maria." dedi Charlie ve masanın üstünde duran gözlüğünü alıp bilgisayarın başına geçti. "Bana yarım saat kadar zaman ver, öncesinde kafamı toparlamalıyım."

"Kurbanların üçü yarım saate kadar oyun dışı olacak. Onları uyku durumunda uzun bir süre boyunca tutmayız." diye açıkladı Maria.

Yüzünde aniden bir tebessüm belirdi.
Adama yaklaştı ve kısık bir sesle "Tabii... Kafanı toplamaktansa yerini bana devretmeyi tercih edersen işler değişebilir." dedi.

Bunu duyan Charlie koltuğundan hiddetle kalktı ve işaret parmağıyla kendini göstererek "Burada bir iş dağılımı yapıyoruz ve bildiğim kadarıyla bu kısım benim sorumluluğum altında!" dedi. Burnundan soluyordu.

Kollarını göğsünde birleştiren kadın, "Pekala, sakinleş lütfen." diyerek huzursuzca geriledi. "Aksi halde her şeyin boşa gideceğini biliyorsun."

Adam karşılık vermeyince "Yalnızca bir teklif sundum. İnatçılık yapıp zamanımızı harcamak ve her şeyi mahvetmek istiyorsan sen bilirsin." diye sözlerini sürdürdü.

Charlie iç çekti. "İyi o halde," diyerek aleti meslektaşına uzattı. "al bakalım."

"Hayal kırıklığına uğramayacaksın." diyerek gülümsedi Maria.

Hemen ardından ise "Geri sayım başlatılsın!" diye emir verdi.

• Tüm bölümler 12 Nisan 2022 tarihinden itibaren düzenlenmiş halleri ile yüklenecektir.

Ölüm Oyunu (Taylor's Version)Where stories live. Discover now