(B)ÖLÜM 3 / Eriyip Kül Olmadan

2.8K 296 490
                                    

İp ucunun cevabı: Kath ölemezdi çünkü ikinci kurbanın ölümüne dakikalar kala şoktaydı ve sesi çıkmıyordu. Bu yüzden çığlık da atamazdı.

Üstünde durduğu dairenin yükselişini izledi

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Üstünde durduğu dairenin yükselişini izledi. Sesin kendisine söylediğine göre geniş bir silindir haline gelen bu daire, içerisinde bir sonraki odanın kilidini açmaya yarayacak olan anahtarı saklıyordu.

Anlam veremediği tek şey ise kazananın aslında kendisi değil, bir başkası olmasıydı. Oynadıkları oyunu ikincilikle bitirmişti ve içinde bulunduğu dairenin yükselmesini beklemiyordu.

Dahası, kart oyununda en az çifti toplayan ve Ölüm Oyunu'nun ikinci kurbanı olması gereken Kath hala hayattaydı. Şaşkınlıkla kendisine bakıyor, neler olduğunu anlamaya çalışıyordu.

"Tuttum seni!" diyerek Jack'in sağ bacağını kavrayan Sabrina; David, Lucy ve Pamela'nın da yardımıyla birlikte ikinci kurbanın verilmesine dakikalar kala birbirine giren bu iki adamı kurtarmaya çalışıyordu.

O sırada Jack, yılanlara karşı vereceği mücadelesinde ikinci kurbana yardım etmek istemediği için düşmek üzereyken kolunu tutmayı başaran Martin'i üzerinden atmaya çalışıyor ve durmadan silkeleniyordu.

Amy istifini bozmadı. Martin'in düşmesine engel olabilmek için öncelikle Jack'i kurtarması gerekiyordu ancak onun Kath'e söylediklerinden sonra bu adamla bir daha asla konuşmamak üzere yemin etmişti.

Arkadaşı Kath'i, tam ortasında durduğu çemberin dışına çıkardı ve ona sarılıp saçlarını okşayarak kadını teselli etti. Aslına bakılırsa Kath'in hala yaşıyor olması onu rahatlatmıştı. değer verdiği ikinci bir kişiyi kaybetmek, isteyeceği son şey olurdu.

Dudaklarını aralayan ve kendini konuşmak için zorlayan Kath, "O... Öldü..." diyebilmişti yalnızca. İşaret parmağıyla bir yeri gösteriyordu.

Başını o yöne çeviren Amy, zemine tutunarak yukarıya çıkmaya çalışan Jack'i ve ona yardım eden arkadaşlarını gördü.

"Hayır," diye karşılık verdi ve buruk bir şekilde gülümsedi. "Martin ve Jack, ikisi de yaşıyorlar."

Bunu duyan Kath, başını sallayarak işaret parmağını biraz yukarıya kaldırdı ve kapağı açılmış olan daire şeklindeki alanı gösterdi. "O... Öldü..." diye sözlerini yineledi.

Gözlerini faltaşı gibi açan Amy, eliyle ağzını kapatarak arkadaşının işaret ettiği yere koştu ve deliğin yanında diz çöktü. Dengesini kaybetmemek için fazla eğilmeye cesaret edemiyordu ancak yanında durduğu çemberin kime ayrılmış olduğunu bilmediğinden aşağıya düşenin kim olduğu hakkında en ufak bir fikri yoktu.

Sanki ders işlemek üzere girdiği bir sınıfmışçasına, odadaki herkesin ismini tek tek içinden geçirdi. O an anlamıştı: İkinci kurban Arthur'du. Kafasını çevirdi ve Martin'i kolundan tutup yukarıya çıkarmaya çalışan Pamela'ya baktı.

Ölüm Oyunu (Taylor's Version)Where stories live. Discover now