(B)ÖLÜM 4 / Beyaz Tavşanı Takip Et

2.5K 288 354
                                    

İp ucunun cevabı: Üçüncü kurban yakılırken oyunculardan biri, kendilerine bırakılmış olan notu okuyordu.

Bu notu okumadan önce gözlüğünün camını sildiği detayı verilmişti ve aynı bölüm içerisinde gözlük taktığı bilgisi verilen tek oyuncu Amy idi. Bu nedenle ölemezdi.

"Zemin erimeye devam ediyor

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

"Zemin erimeye devam ediyor. Görünüşe bakılırsa anahtar yuvaya yerleştirilmeden de durmayacak." dedi Amy. "İçimizden birini daha kaybetmeyi göze alamayız, anahtar kimde?"

Parmağına taktığı anahtarı durmadan döndüren Jack pişkin pişkin bakıyordu. Sanki parmağında bir basketbol topu çeviriyormuşçasına duruşu ve rahatlığından ödün vermeyişi ise Amy'yi tedirgin etmişti.

"Kaybedecek vaktimiz yok Jack, sakın inatlaşayım deme." dedi Martin bunun üzerine. Amy ve Jack'in aksine, başının arkasına kadar zemine gömülmüştü.

Hayıflanan Jack, "Sizinle aynı tarafta yer aldığımı anlamak için ne kadar zamana ihtiyacınız var?" diye sordu.

Parmağına takılı duran anahtarı işaret ederek "Bu, hepimiz için tek çıkış yolu ve aptallık edip sizi arkamda bırakacak değilim." dedi.

"Aksi halde senin galip gelebilmen için feda edilecek yeterli sayıda insan olmaz, değil mi?" diye sordu David. "Martin'in ölümden dönmesine sebep oldun ve Kath ölmek üzereyken ağzın kulaklarına varıyor-"

Gözlerini faltaşı gibi açtı. "Kath!" dedi. "Kath nerede?"

Arkasına döndü. Sabrina, Pamela ve Lucy'yi görmüştü ancak Kath ortalıkta yoktu.

Arkadaşlarına dönüp "Duyduğumuz ses... Onun çığlıkları olamaz, değil mi?" diye sordu korkuyla. Yaşadığı şokun etkisiyle zavallı adamın dudağına götürdüğü parmakları titriyor, ağlamamak için kendini zor tutuyordu.

"Başkası olsaydı şimdiki kadar dert etmeyecektin David, yanlış mıyım? Görünen o ki umursamaz davranan tek kişi ben değilmişim." diyerek kendini savundu Jack. Kath'e karşı takındığı tavrın doğru olmadığını biliyordu ancak altta kalmayı da hazmedemezdi.

"Zaman kaybediyoruz." diyerek araya girdi Pamela. "Sevdiğimiz insanları kaybetmiş olabiliriz ancak buradan kurtulmak için ne kadar çevik davranırsak o kadar iyi. Tartışmanız yalnızca bu deli saçması oyuna yeni bir kurban verme olanağı sunuyor."

"Oyunu doksan dakikadan daha kısa sürede tamamlarsak buradan elimizi kolumuzu sallayarak çıkmamıza izin vereceklerini mi sanıyorsun?" diye karşılık verdi Sabrina. "Arkadaşlarımızın ölümüne şahit olduk ve buradan çıktıktan sonra hiçbir şey yaşanmamış gibi çenemizi kapalı tutmayacağımızı biliyorlar. Buradan çıkış yolu yok, Pamela."

O sırada Lucy, "Ver şunu!" diyerek tartışmaya odaklanan adamın parmağına takılı olan anahtarı kaptı ve adam neye uğradığını şaşırmışken çevik bir şekilde kilidin bulunduğu yere gitti.

Ölüm Oyunu (Taylor's Version)Where stories live. Discover now