Deveti dio

1.1K 85 6
                                    

Ugledao je Reem kako stoji i gleda negdje u daljinu...Pokušao je da u glavi sklopi rječi koje joj je htio reći... Pomalo se i ljutio na sebe jer joj nije rekao da je bio oženjen, nije se mogao ljutiti ni na Alia , svak bi na njegovom mjestu pomislio isto ... Od kud je mogao znati da on Reem nije rekao ništa o sebi i prošlosti...

Kad joj je prišao dovoljno blizu primjetio je da nije uplakana i to ga je malo iznenadilo, ali ga je više iznenadilo kad se okrenula i ugledala ga , iste sekunde joj se izraz lica promjenio gledala ga je s gadjenjem , krenuo je da kaže nešto ali su mu rječi zamrle kad ga je pogledala kao lavica spremna da se bori...
Gledala ga je par sekundi i kao da nije željela upitala ga je:" u kojem pravcu ti je kuća ??? "
Zbunjeno ju je pogledao i pokazao rukom u pravcu kojim je upravo došao, opet je krenuo da nešto kaže ali je zaćutao kad je ona opet progovorila:" Imam jednu molbu, nazovi mog oca i reci da tražiš razvod... Reci mu da nisam bila časna i da je to razlog, ...i ako je moguće da me smjestiš na prvi let nazad!!!"

Nije mogao da povjeruje šta je upravo čuo, ubrzao je korake da je stigne jer je već ubrzano hodala kao da bježi od njega ... Uhvatio je za ruku i jače nego je želio je povukao, kad su stajali licem u lice uspio je da progovori...

-Murat:" O kakvom razvodu ti pričaš??? Sad želiš razvod??? Mogu li bar znati razlog??? Osim ako je razlog koji si navela za svog oca je tačan?!"

-Reem:" Pričam o razvodu Mahmud!!! Čak ću ti olakšati i preuzet krivicu na sebe!!! I molim te da me vratiš nazad u što kraćem roku... Iskrena ću biti za razliku od tebe i reću ti...Gadiš mi se !!! Doveo si me u kuću gdje si živio sa bivšom ženom i još nisi ni maknuo njene stvari iz kupatila!!!"

-Mahmud:" Šta pričaš ti ??? Dobro priznajem trebao sam ti reći da sam bio oženjen prije, ali da me smatraš za nekog ko nema osjećaja i da sam tako nisko da te dovedem u kuću gdje sam živio s bivšom ženom !!!"

-Reem:" Ništa ne mjenja moju odluku!!! Lagao si ili eto biću blaža , prećutao si istinu!!! Dobro nisam očekivala da si sjedio sve do svoje 33 godine , ali da si prećutao brak... Šta je sledeće ??? Da imaš djete ili djecu???"

-Mahmud:" Nemam ja ima Michelle ..."

Istrgla je ruku koju je još uvjek držao i ljutio se udaljivala dok je njemu trebalo malo da se sabere i požuri za njom... Opet je dohvatio za ruku i zaustavio, ali nije opet rekao ništa jer je ona bila brža , istrgla je ruku i rekla:" Ne trudi se uzalud!!! Samo još niže padaš sa svakom izgovorenom rječi!!!"

Ušla je u hodnik i ugledala atraktivnu ženu sa djetetom kako stoji i smješi se... Nije morala ni da joj kaže ko je iz pogleda je shvatila da Michelle  stoji ispred nje...Morala je da prizna da je bila iznenadjena njenom figurom i ako je beba bila manje od godinu dana... Pogledala je bolje i začudila se beba se nije uklapala u sliku nje i Mahmuda... Bila je totalna suprotnost, čak je imala plave oči i ono malo kosice je bilo više bjelo ... Nije ništa rekla samo je krenula da prodje i ode u sobu ali ju je zaustavila Mahmudova ruka oko njenog struka, privukao ju je uz svoje tjelo i čvrsto držao da je bilo nemoguće da se odvoji od njega... I ako nije poznavala dovoljno engleski mogla je da razumije da je pitao Michelle šta traži ovdje i još nešto ali nije mogla ni da čuje jer je osjetila čudan osjećaj po cjelom tjelu... Bilo je nešto slično kako se osjećala u zagrljaju Romija ali opet sasvim drugačije ... Malo se sabrala kad je ugledala ljutu Michelle kako izlazi i nešto glasno govori da je i jadnu bebu rasplakala...

Istog momenta kad su se vrata zatvorila iza njihovih ledja pokušala se oslobodit Mahmudovih ruku ali je pokušaj bio uzalud... Nije osjetila tlo pod nogama jer ju je kako je izgledalo unio u prvu prostoriju i zaključao vrata... Bila je manja soba sa jednim krevetom i još nekog manjeg namještaja ali nije obraćala mnogo pažnju jer je primjetila da je neko prespavao jer je krevet bio u neredu...
Stavio je ključ u džep i sjeo na kraj kreveta, pokazao joj je rukom da mu se pridruži ali je ona odbila uz rječi:" Uzalud se trudiš ... Za razgovor si zakasnio.."

-Mahmud:" Ne draga moja... Sad je vrijeme razgovora... I da te podsjetim da sam do zadnjeg dana morao da te skrivam od Romija i gledam kako moja žena proliva suze za bivšim... Do ovog momenta sam bio fer i ćutao, ali sad iz ove sobe neće izaći ni jedno od nas dok ne kažemo jedno drugom sve iz prošlosti ... A i još nešto ni ti meni nisi rekla ništa sve o tebi i Romiju sam doznao od drugih..."

Nesigurno je prilazila krevetu i pitala se ko je tu prespavao i s kim... Kao da je tačno znao šta misli pomjerio se malo u stranu i namještao se tako što se ledjima nagnuo na zid i rekao:"Ja sam sinoć ovdje prespavao... I dalje se držim obećanja da ti neću prići dok ti to nebudeš željela..."

Sjela je i pogledala ga ravno u oči , imala je hladan pogled i dok je namještala jastuk iza svojih ledja rekla mu je :" Nisam sigurna da će ovo promjenit moju odluku ali kako izgleda nemam drugog izbora ali sam spremna da čujem ono što ja nisam mogla da saznam od drugih kao ti!!"

Izvukla mu je osmjeh, nije mogao ni da zamisli da će djevojka duplo mladja od njega natjerati ga da se bori za nju....

-Murat:" Kao što već znaš bio sam oženjen, na početku je brak bio samo dogovor, meni su trebali papiri jer nisam drugačije mogao ostvarit boravak a za školovanje nisam imao novce, Michelle sam slučajno upoznao preko Marka i ona mi je ponudila da se vjenčamo , u braku smo trebali ostati nekih tri godine ili pet dok nedobijem državljanstvo, za to vrijeme ja sam trebao plaćati $2000 mjesečno da bi ona mogla da nastavi da studira i da pored toga djelimo troškove njenog stana jer vjenčanjem sa mnom gubi pravo na svaki vid pomoći od roditelja a i bivšeg muža ... Ubrzo sam saznao da mnogo toga nije istina jer bivši muž je dokazao da nije biološki otac djeteta , ona nije mogla da dokaže ko je pravi otac i da njega tereti pa je mene našla kao žrtvu... Ostao sam s njom duže u braku jer sam se bio navikao, ili bolje rečeno nisam ni provodio vrjeme s njima, Mark mi je pomogao da pokrenem biznis sa njegovim novcem jer je on upao u problem sa poreznom službom , otvorio sam manju piceriju i dane sam provodio tamo jer je svaki početak bio težak a i želio sam da u što kraćem roku odplatim dug... Kad mi je brat izrazio želju da bi i on preselio predložio sam mu da i on uradi isto, ali je odustao kad sam mu ispričao život zadnjih godinu dana braka sa Michelle...Kad sam izrazio želju da želim da se razvedem ona je rekla da je trudna ... Iskreno bio sam iznenadjen jer smo na samom početku bili jasni u pogledu djece... Povjerovao sam joj i prodao sve , iznajmio sam drugi stan i to mi je Ali dao svjet kao da je znao pravu istinu... Našao sam posao u firmi kod prijatelja i posvetio se braku, ali sam od samog početka osjetio da nešto nije uredu, ja sam vrijeme provodio sam s njenim sinom, a ona je sve manje dolazila kući ... Uvjek je nalazila neke razloge za koje joj nisam mogao ništa reći... Pravu istinu sam doznao onaj dan kad se porodila, beba nije ličila ni na nju a još manje na mene... Dok sam ispunjavao papire u sobu joj je ušao Dave , nije vidio mene i zahvaljivao joj se što je održala obećanje i spasila ga skandala koji bi ga koštao karijere i braka... Otac bebe je bio njen mentor Dave , to mi je pomoglo da konačno pristane na razvod jer sam ih ucjenio da ću lično sve iznijet u javnost ako ne prihvati razvod , u rekodnom roku sam se razveo jer sam priložio dokaz testa očinstva i da ja nisam otac...."

-Reem:" Drago mi je da si se izvukao ali to meni sad nije važno... Trebao si mi reći onog dana kad sam te više puta pitala za prošlost.. Odlučio si prećutati..."

Primjetila je da ga je ovom rečenicom naljutila i nije uspjela više ni rječ da kaže jer je on od ljutnje nije birao rječi ...

-Murat:" Mislio sam da nije vrijeme bilo da ti kažem istinu.... I opet da te posjetim ti si mnogo toga prešutjela... Nisam te pitao da li si ti imala nekoga jer sam smatrao da si mlada .. Ali moja žena je dva dana posle vjenčanja se grlila po parku s bivšim dok je ja nisam ni poljubio a još manje dodirnuo!!!! "

Prisjetila se rječi oca koje joj je rekao kad je odlazila.... Sad je bila sigurna da svi misle da je ona bila u ozbiljnoj vezi sa Romijem..

Zaboravi meWhere stories live. Discover now