14 dio

1K 75 4
                                    

Pokušala je da razmisli dobro o svemu ali je rekla prvo što joj je na um palo:"Nema potrebe da me vodiš mogu i sama!!! Razlog je tvoja bivša žena !!! Nisi se rješio prve a oženio si mene ... Sad znaš razlog i idi predaj za razvod, a ja ću sama kod svojih...Nisam sigurna da si dobro došao u našu kuću kad saznaju da si noć proveo sa bivšom ženom i još si joj se jadao i rekao da si napravio grešku što si se oženio sa mnom,dok sam ja bila sama kod kuće ... Ah i da to sam zaboravila naljutio si se na mene jer sam je ja morala naučit gdje joj je mjesto!!!!"

-Mahmud:" Tvoj otac zna da sam bio oženjen!!! Za ovo drugo i sama znaš da je igra Michelle, zar misliš da sam tako pokvaren i da bi nakon što sam noć proveo s njom došao i imao s tobom prvu bračnu noć?!?Reem prestani da mučiš oboe!!! Mlada jesi ali dobro ti znaš za osjećaje i mnogo si zrelija nego tvoje godine... Od onog dana sam lud , priznajem ti nisi bila jedina žena u mom životu ali si posljednja i jedina koju sam iskreno volio ... Evo ako ti to želiš živjećemo ovdje?!? Započećemo sve iz početka , molim te da nam pružiš drugu šansu , nemoj dozvolit da nas ubije tvoja tvrdoglavost !!! Ili ljubomora!!! Više ni sam ne znam šta je to što koristiš da nas kazniž?!?"

Ćutala je i gledala u jednu tačku, nije ga očekivala i nije imala spremne odgovore na ovakva pitanja... Najmanje je očekivala da će sve što je stekao u Americi i prošao mnogo toga s Michelle da bi mogao da živi tamo , da će sve to ostavit da bi živio s njom....
Zbunilo ju je kad ju je zgrabio u zagrljaj i prošaputao u kosu, ako nije Michelle što nas proganja onda jest Romi, smiri se i odglumi najbolje jer upravo nam prilazi... Podigla je glavu i pogledala ga je tako nježno i sa puno požude da je za njega sve oko njih nestalo, kao da su sami negdje daleko osjetio je požudu i poželio da je opet ima....Ni ona se nije drugačije osjećala od njega , sve je bilo lakše i drugačije kad nije bio tu, sad kad je tu u njegovim rukama pamet joj se muti i budi u njoj ženu koju ni ona sama ne može da razume...
Pozdravili su se Romijem neskidajuči pogled jedno sa drugog, i on je shvatio da osim njih dvoga niko oko njih nije postojao pa ih je ostavio nakon par rječi , udaljavao se i kao da nije vjerovao onom što vidi više puta je se okrenuo i pogledao... Oni su i dalje stajali kao da je vrijeme stalo samo za njih dvoje....

Kao da je čarolija prestala na momenat krenula je da se izvuče iz njegovih ruku i zastala kad je čula pitanje:" Šta ako si trudna? Da li si o tome razmišljala?! "
-Reem:" Nisam... Ovo mislim na to nisam trudna... A jesam razmišljala sam i odlučila da to nemjenja ništa izmedju nas ... "
-Mahmud:" Ne mijenja ništa??? Da li ti čuješ sebe!!! Reem ja sam bio otac djetetu od drugog čovjeka a da tebe pustim sa svojim djetetom!!?? Da li stvarno misliš to što govoriš ili samo govoriš prvo što ti padne na um???"
-Reem:" Upravu si , ovako dalje ne ide moramo razgovarati... Imaš li auto ili?? Moramo otići negdje da na miru ovo rješimo jer ovdje na sred ulice ne ide , svi nas čudno gledaju..."

Mnoge misli su joj se nizala kroz glavu dok su se u tišini vozili njoj u nepoznatom pravcu, ali nije mnogo obrćala pažnju gdje se voze već kako će se sve ovo dalje nastaviti izmedju njih...
Razmišljanje joj je prekinulo njegovo pitanje:"kad si imala posljednju periodu?"
Gledala ga je sa šokom na licu jer nije nikad očekivala takvo pitanje ... Malo se trgnula kad je glasnije upitao:" Ne glumi sad nije vrijeme...pitam te sasvim normalno pitanje..."
Oborila je pogled u svoje krilo i stidno izgovorila :" par dana posle vjenčanja... "
Zaustavio je auto negdje sa strane i gledao je , nakon par sekundi je progovorio:" znači da postoji mogućnost da si trudna... Idemo u Sidon i tamo ćemo ostat bar dvi sedmice, imaćemo dovoljno vremena da razgovaramo a i da ..."
-Reem:" Nema potrebe da ostajemo toliko, bili smo skupa malo više od mjesec dana ... Vidim da ti je važno da li sam trudna ili ne ?! Da nas ne bi mučio dvi sedmice vodi me u bolnicu sigurna sam da možeš već sad saznat što te zanima!!! Sa ovim si dokazao da si od mene samo to i htjeo!!! Želiš samo da dobiješ sina !!! E pa i ako jesam trudna žarko želim da bude žensko !!!"
Bila mu je jako simpatična kad je ljuta pa nije mogao da sakrije osmjeh , nastavio je da vozi i dobacijo " i ja se nadam da je žensko... Jer ćeš opet morati da spavaš sa mnom dok ne dobijem sina!!!"
Gledao ju je ispod oka kako  pokušava da održi ozbiljno lice ...  A dobro je znala da je zeza i da neće odustat od nje i braka ...
Ostala je da sjedi u autu jer je opet odbijala da izadje s njim , ostao je još jedan hotel da provjere da li imaju slobodnu sobu , pojavio se nakon par minuta i otvorio vrata, mahao je ključem i otvaro gepek izvadio je torbu i nešto joj govorio... Nije ga slušala šta priča , prekinula ga je rječima:" vidim sve si isplanirao!!! U slučaju da nisam ostala trudna potrudićeš se da za sigirno ostanem!!!"
Sve ovo je rekla tako brzo i krenula da se udaljava od auta na suprotnu stranu od hotela... Nije napravila par koraka on ju je zaustavio... Govorio je tiho jer su već neki prolaznici počeli da ih začudjeno posmatraju..

-Murat:" Prestani se ponašati kao balavica!!! Nisam te ni prvi put uzeo na silu već sam strpljivo čekao... I da te podsjetim sama si pristala uživala si kao i ja... Mjesec dana nisam znao gdje si, svaki mi je dan bio gori nego zatvorska kazna... Varaš se ako misliš da ću odustat  od tebe!!! Ovaj put sam se oženio iz ljubavi s moje strane, nisam bio siguran tad kao ni sad koji je tvoj razlog ... Iskreno nije me ni briga uz tebe sam za ono par dana naučio da trebam postat sebičan i uzet ono što želim... Niko te nije natjerao ni na što sama si svojom voljom pristala... Ako nisi znala sad ćeš da saznaš da brak nije igračka da kad se malo poigraš ostaviš negdje sa strane i uzmeš novu...Udata si žena i počni se ponašati tako, ... I još nešto ništa ne mijenja situaciju trudna ili ne mi se ne razvodimo niti ćemo se ikad razvesti... Sad polazi u hotel jer sam umoran i od puta a i od uzaludnog prepiranja sa tobom!!!"

Ostala je bez riječi , na ovaj način nikad niko nije razgovaro s njom, uvjek je usjevala da dobije ono što želi, sad nije bila više sigurna ni šta želi ...
Ušli su hotelsku sobu i on je još uvjek ljut izvadio neke stvari iz torbe i otišao u kupatilo, ona je gledala kroz prozor i razmišljala ... Nije čula kad je izašao i koliko dugo je stajao iza nje i posmatro je , okrenula se i pogledala ga kad je rekao:" javi se rodici da ne brine ... ja ću malo odmorit pa ćemo otić da kupimo i tebi potrebne stvari dok smo ovdje..."
Ništa nije rekla samo je potvrdno kimnula glavom i izašla na balkon ....

Zaboravi meWhere stories live. Discover now