- hetedik -

347 69 20
                                    

Yoongi olyan mereven ült, akár egy szobor. Elkerekedett szemekkel meredt maga elé, miközben próbálta fejben feldolgozni mindazt, amit hallott. Valahogy azonban képtelen volt elhinni. Hoseok? Lehetetlen. Mégis, ahogy eszébe jutott a hangjegy alakú kulcstartó, amely a zsebében lapult, a torka akaratlanul is, de nyomban összeszorult. A tárgy a barátjáé volt, most mégis úgy tekintett rá, mintha egy gyilkosé lett volna. Igen, a kulcstartó egy kegyetlen gyilkosé volt, aki nem foglalkozott vele, mennyi vér tapadt a kezéhez.

Yoongi észre sem vette, hogy enyhén rángatózni kezdtek az ujjai, csak akkor, amikor Seokjin a tenyerét óvatosan az ő kézfejére simította. A fiút viszont ahelyett, hogy megnyugtatta volna a gyengéd érintés, csak még jobban felzaklatta. Összerezzent, amikor a bőre az idősebbik fiúéhoz ért. Ennek láttán Seokjin szemei aggodalmasan megcsillantak, mintha csak azt akarta volna kérdezni, hogy minden oké-e vele.

Ám Yoongi csöndben maradt. Tisztában volt vele, hogy az volna az illendő, ha megnyugtatná a barátját, hogy rendben van, mégsem vitte rá a lelke. Mert nem érezte jól magát. Kicsit sem. A halott barátaik meg pláne nem. A többiek pedig...

A többiek!

- Dojung- kapta fel a fejét Yoongi. - Hol van Jimin?

- Ó- eszmélt fel a rendőr. - Hát, nemrég hívott. Azt mondta, hogy úton van ide.

- Bassza meg- káromkodott páni félelemmel a hangjában Yoongi. - Dojung, ha látja Jimint, azonnal telefonáljon nekem! És egy pillanatra se tévessze őt szem elől, rendben?

Azonban még mielőtt a férfi válaszolhatott volna, a fiú már fel is tépte az ajtót, majd olyan sebességgel rohant ki a szobából, mintha valaki az életére akart volna törni. Bár ez részben igaz is volt. Futás közben is olyan eszeveszetten kapta ki a zsebéből a mobilját, hogy majdnem elejtette azt. Szerencsére végül sikerült tárcsáznia Jimin számát.

- Vedd fel, kérlek- könyörgött szuszogva Yoongi, miközben a hüvelykujján lévő körmét rágcsálta idegességében. - Vedd fel, vedd már fel!

A fiú kétségbeesetten nyöszörgött, amiért csak a barátja hangpostáját sikerült elérnie, mégsem adta fel. Viszont hiába próbálkozott, a fiatalabb fiú az ezredik alkalom után sem volt elérhető. Yoongi már éppen pánikba esett volna, amikor váratlanul valaki megszólította.

- Hyung?

Az ismerős hang hallatán olyan gyorsan perdült meg a tengelye körül, hogy majdnem elbotlott a saját lábában. Ám amikor megpillantotta Jimin értetlenkedő arcát, a fiú úgy érezte, mintha egy hatalmas kő esett volna le e szívéről. Újra rendesen tudott lélegezni. Ennek örömére azonnal odasietett a barátjához, majd annak nagy meglepetésére, erőteljesen megragadta a vállait és komoly arccal szembe fordította magával.

- Figyelj- szűrte a fogai között Yoongi. - Azt akarom, hogy keresd meg Dojungot és maradj vele, amíg érted nem jövök, értetted? És ne bízz senkiben, még Hoseokban se...

- Még Hoseok-hyungban se?- visszhangozta homlokráncolva Jimin. - De miért? Csak nem történt valami köztetek?

- Csak ígért meg, oké? Hidd el, tudom mit csinálok!

A fiú összepréselt ajkakkal és villámló szemekkel meredt a barátjára, várva, hogy az végre a szavát adja, Jimin azonban habozott. Tekintve, hogy Hoseokkal mindig úgy kezelték egymást, mint a vér szerinti testvérek, Yoongi tudta, mi okból olyan bizonytalan. Hoseok az egyik legjobb barátjuk volt, így a viselkedése nyilván rettentően összezavarta Jimint. Ez ugyan nem az ő hibája volt, Yoongi mégis kezdett türelmetlen lenni.

KILLER KILLERWhere stories live. Discover now