- magyarázat -

560 79 47
                                    

- A történetben lévő minden esemény magyarázatot kap -

Igen, végig Yoongi volt a gyilkos.

Ebben a történetben Yoongi multiplex személyiségzavarban szenvedett, vagyis nem tudott arról a másik személyiségéről, amelyik kitervelte a gyilkosságokat. Ez a magyarázat arra, hogy nem emlékezett rá, hogy ő követte el a merényleteket a barátai ellen.

Az prológus című fejezetben volt egy utalás arra, hogy Yoongi meglehetősen magányos farkas típusú volt, egy introvertált egyéniség, aki gyűlölte az embereket és szívesebben volt bezárkózva a szobájába a nap minden egyes percében. Ez elég időt adott a másik személyiségének arra, hogy kitervelje, majd el is kövesse a gyilkosságokat.

Ugyanebben a részben Yoongi meg is kérdezi a többieket, hogy "Gyilkosos? Hé, ez nem az, amit az elmúlt hetekben megállás nélkül játszotok?" vagyis, ha a többiek folyamatosan játszottak, egyrészt idejük sem lett volna kitervelni a gyilkosságokat, másrészt nem is volt alkalmuk rá, hogy észrevegyék, hogy Yoongi másik személyisége rosszban sántikál. A hatodik fejezetben Dojung viszont azt mondja, hogy a gyilkosságok előre eltervezettek és alaposak voltak, tehát erre egyedül Yoonginak volt ideje.

A kulcstartó. Felmerülhet a kérdés, hogy ha "Yoongi" volt a gyilkos, akkor mégis mi a francot keresett Hoseok zsebében? A válasz az, hogy a kulcstartó sosem volt Hoseok zsebében. Yoongi csak észrevette azt a földön, de nem látta konkrétan, hogy Hoseok ejtette volna el és mivel Yoongi nem tud a másik személyiségéről, így csak arra gondolt, hogy ha nem ő, akkor csak Hoseok hagyhatta el a kulcstartót. De ez nem így volt. Yoongi ejtette el.

- A gyilkosságok magyarázata -

Jungkook:

Az első áldozat. Yoongi nem volt a többiekkel, amikor Jungkook áldozatul esett, ugyanis a többiek elküldték, hogy hozzon gyertyát, de igazság szerint egy pillanatot sem töltött azok keresésével. Hanem gyilkos fegyvert keresett. A hangokat hallotta a kulcstartó miatt, a kötél feszülését viszont ő okozta, amikor felakasztotta szegény Jungkookot.

Namjoon:

Amikor elkezdtek villózni a lámpák a szobában, nagyon nehéz volt látni bármit is. Yoongi másik személyisége pedig ezt az alkalmat szúra ki arra, hogy megölje Namjoont, mert a többiek még ha akarták volna sem tudták volna megmondani biztosra, hogy ő tette, a rossz látási viszonyok miatt.

Taehyung:

Taehyung halálánál egyedül ős és Yoongi tartózkodott a házban, mert a többiek akkor már elfutottak, így Yoongi könnyen el tudta őt tenni láb alól. Volt is egy utalás arra, hogy a nyakánál fogva akarta kihúzni, ami eleve kicsit fura, nem? Minden bizonnyal megfojtotta.

Hoseok, Jimin és Seokjin:

Mindannyian ugyanabba az esetbe tartoznak, mint Taehyung. Mindannyiójukat Yoongi ölte meg, amelyre tökéletes bizonyíték, hogy mindig ő látta meg először a hullájukat, az összeset ő találta meg, miután a másik személyisége végzett velük. Plusz senki sem tudta volna őket olyan gyorsan megölni, míg Yoongi megtalálta őket. Elvégre, Yoongi a saját szemével látta, ahogy Hoseok befordul a folyosón, ahol csak ketten voltak, így szinte törvényszerű, hogy ő volt a tettes, jobban mondva a pszichopata énje, bár ő szentül hitte, hogy ártatlan.

- A hangok magyarázata -

A hangok előre fel voltak véve, Yoongi másik személyisége pedig elrejtette a hangfelvevőt a kulcstartóba és annak segítségével imitálta a hangokat. Amikor Seokjinnel a "gyilkos" elől menekültek, Yoongi másik személyisége kihasználta az alkalmat, hogy tisztára mossa a nevét, hiszen ki gyanúsítaná őt, miközben menekül?

- Hogy támadhatta meg Yoongi Seokjint, ha Dojung hazavitte? -

Egyszerű, miután Dojung őt is hazavitte, visszament a kollégiumba, hogy megölje Seokjint, ami ugye végül nem sikerült neki.

- Hogy változott meg Yoongi lapja? -

A lap sosem változott, végig fekete volt, csak Yoongi látta pirosnak.

- Ha nem Yoongi volt a rendőr, akkor kinél volt az igazi piros lap? -

Jimin volt a rendőr, nála volt a lap. Jimin tudta, hogy mivel ő a rendőr, a gyilkos valószínűleg őt öli majd meg utoljára, azért volt olyan ijedt, de azzal nem számolt, hogy időközben az utolsó polgár, névszerint Seokjin is meghal, így neki is mennie kellett. Yoongi másik személyiségének Jimin sajnos szinte tálcán kínálta magát a sötétben.

- Miért volt Hoseok olyan ideges a hatodik fejezetben? -

Őszintén, ki ne félne, ha egy gyilkos járna a nyomodban, hogy megöljön téged és a barátaidat is? Ráadásul Hoseok is rájött, hogy a gyilkos köztük van, mert ő is észrevette a gyilkosos játékhoz kapcsolódó rendszert, így az összes barátjában ellenséget látott, értelemszerűen Yoongiban is, hiába próbálta megvigasztalni őt. A gyanúja mondjuk helyes volt. Szegény Hobi.

»»»

Köszönöm a lehetőséget a nagyszerű @NATSUUFTnak, amiért megengedte, hogy lefordítsam a történetét! Remélem, hogy voltak olyanok, akik velem együtt örömüket lelték benne!

KILLER KILLERWhere stories live. Discover now