•|2|•

31.2K 1.8K 1.6K
                                    


İFRİN

İkinci Bölüm

Ezgi saat 10:00 civarında ablasının adını seslenmesi ile gözlerini araladı. Başını yastıktan kaldırarak birkaç adım uzağındaki kapıya baktı. Kapıya yaslanmış haldeki ablası, çatık kaşları ile ona bakıyordu.

Serbest bıraktığı başı yeniden yastığa düşerken ablası, "Kalk artık Ezgi. Bu gün dışarıya çıkacağını sanıyordum." Dedi huysuzca. Kardeşinin uykuya olan düşkünlüğünü bildiği için onu ayağa kaldırmadan yanından ayrılmayacaktı, çünkü kardeşi gittiği an tekrardan uyurdu.

Ezgi başını kaldırıp,"Saat kaç?" diye sordu uyku sersemliğiyle. Ablası bunun üzerine yalan söyleyerek,"On bir buçuk."dedi.

Ezgi ablasının cevabını duyduğu an ayağa kalktı hızla, üzerindeki örtüye dolanan bacakları yüzünden kalktığı an yeri boyladı. Acıyla yüzünü buruşturup bıkkınlıkla nefesini verdi. Ablası Evrim onun bu komik hâline güldükten sonra odadan çıkarak kahvaltıyı hazırlayan annesine yardım etmeye gitti.

Ezgi örtünün içinden çıkmayı başardığında aceleyle odasına koştu. İlk işi geceden bu yana şarjda kalan telefonunu almak olmuştu. Telefona baktığında ve saatin henüz 10.11 olduğunu gördüğünde ablasının ona kalkması için bir oyun oynadığını anlamıştı.

Sinirle somurtarak telefonu bıraktı ve tuvalete gitti. Tuvaletteki işini bitirdikten ve hızlı bir duş alıp giyindikten sonra mutfağa gidip nerdeyse hazır olan kahvaltı masasına oturdu. Ablasına asık bir suratla kötü bakışlar atmayı da ihmal etmedi. Ablası onun bu sinirli halini görünce kıkırdayarak daha da sinirlendirmişti onu.

Kısa bir süre sonra üçü de masaya oturmuş kahvaltı etmeye başlamışlardı. Babaları erken saatlerde işe gittiği ve tatil yüzünden kahvaltı biraz geciktiği için yalnızca üçü vardı masada.

Ezgi masanın başında oturan annesinin uzattığı çay bardağını alarak önüne koyarken annesi Ayla,"Dün geceki kazaya sen de uyanmışsın Ezgi. Ben hiçbir şey duymadım." Diye konuştuğunda ablası,"Bende hiçbir şey duymadım." Diye mırıldandı.

Ezgi,"Tam olarak ne olduğunu bilmiyorum ama iki araç birbirine çarptı sanırım." Dedi annesine.

Ayla başını sallayarak,"Leyla ile konuştum sabah, öyle olmuş. Neyseki ağır yaralı ya da ölü yok." dedi. Leyla hanım mahalledeki haberciydi, ellili yaşlarındaki kadının kuş uçsa haberi olurdu.

Kahvaltının ardından Ezgi arkadaşı ile buluşmak için evden çıkacaktı. Ortalama büyüklükte yeşil ve kahve tonlarının hakimiyet kurduğu odasına girdi ve kahverengi dolabının önüne geçip kendine siyah bir pantalon mavi bir tişört seçti giymek için.

Giyindikten sonra sabah kahvaltıdan önce bir kez eline aldığı telefonunu alıp çantasına koymadan önce kilidini açtı. Ekranda yeni mesajların geldiğine dair bildirimler ilişti gözüne.

05*********: Nedenini biliyorsun.

05*********: Bildiğini biliyorum.

Ardından yaklaşık on dakika sonra bir mesaj daha atmıştı.

05*********: Tam bir vakit kaybısın.

Ezgi kaşlarını çatarak yatağa oturdu. Hala mesaj gelmeye devam ediyordu ve bu kızı fazlasıyla rahatsız etmişti. Numarayı engellemeyi düşündüğü sırada vazgeçerek klavyeyi açtı.

Ezgi: Neyin nedeninden bahsediyorsun?

Mesajı gönderdiği an pişman olmuştu ama artık yapacak bir şey yoktu. Muhtemelen bu mesaj bir arkadaşı tarafından atılıyordu, yanlış numara olması mümkün değildi çünkü ısrarla mesaj atmaya devam ediyordu.

05*********: Biliyorsun.

Sinirle güldü Ezgi bu mesaj üzerine. Dalga mı geçiyordu yoksa?.. Eski sevgilisi Buğra olabilir miydi? Hayır, Buğra böyle bir şey yapacak biri değildi. Ezginin fazla bir çevresi yoktu. Aklına da başka hiç kimse gelmiyordu.

Ezgi: Bilmiyorum. Neyden bahsediyorsun?

05*********: Biliyorsun.

Ezgi: Seni tanımıyorum, tanıyorsam ve bu bir şakaysa da hiç komik değil.

Numaranın üzerine tıklayarak engelleme seçeneğine basacağı sırada yeni bir mesaj daha geldi.

05*********: Beni tanımıyorsun, sadece biliyorsun. Sakın beni engellemeye çalışma Ezgi. Seni bulurum. Bir oyun oynayacağız, küçük ve eğlenceli bir oyun.

Ezgi mesajı okuduğu an tedirgin olmuştu. Bu kişi her kimse ismini biliyordu. Bir yandan da bunun bir şaka olduğundan şüphelenmeye başlamıştı iyice.

Umursamamaya karar verdi. Numaranın üzerine tıklayarak engelleme seçeneğine bastı ve numarayı engelledi. Ardından hazırlanıp arkadaşının doğum günü hediyesini de alarak dışarıya çıktı.

_________________

8|8|18|16|15|

Sonsuzsiyah_

İFRİN | Texting ލ(TAMAMLANDI) Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin