67.

770 104 3
                                    

  - Kislányom, ugye nem akarod elhagyni miatta Jungkook-ot? - Kérdezte anya.  

- Nem, dehogy - Ingattam meg a fejem azonnal, gondolkodás nélkül.

Anya láthatólag ellazult, ahogy kifújt egy adag levegőt és leengedte a vállait. Bólintott egyet és halványan elmosolyodott.

- Jó - Mondta egyszerűen. - Jungkook rendes srác, tisztelettudó és keményen dolgozik. Mind szeretjük őt, úgyhogy remélem, hogy örökre együtt maradtok.

Elmosolyodtam anya szavain, hiszen én is gondolkodtam már ezen. Jungkook tökéletes, csak eddig nem vettem észre. Külsőleg és belsőleg is egy csoda, apróbb hibákkal, de kinek nincsenek? Ez csak még emberibbé és vonzóbbá teszi számomra a férfit, akivel el tudnám képzelni az életem. Habár fiatalok vagyunk, mind a kettőnknek remek munkája van, biztos háttere és anyagi jövedelme. Szeretjük egymást és annyi időt tudunk együtt tölteni, amennyi pont elég ahhoz, hogy ne unjuk meg egymást, de ne is legyünk távol hosszú heteket.

- Tudom, én is remélem - Bólintottam, felelve anya mondatára. - Nem akarom őt elhagyni. Soha.

- Helyes. Akkor mi van Jimin-nel? - Kérdezett rá az eredeti fonalra anya, egy fokkal könnyedebben, azok után, amit hallott a barátomról.

Én viszont nem lettem sem könnyedebb, sem nyugodtabb. Sőt, ha lehet, egyre idegesebb és feszültebb lettem, ahogy éreztem, most van itt az ideje, hogy a teljes igazság kiderüljön, hiszen eddig csak kerülgettük a témát.

- Jimin szeret engem, anya - Sóhajtottam. - És én is kedvelem - vallottam be gyorsan, szinte hadarva, mielőtt megijedtem volna a kimondandó szavakkal.

- Min, ha Jungkook-ot szereted, egyértelmű, hogy nem szeretheted Jimin-t is - Ingatta a fejét anya. - Csak fellángolás, majd elmúlik.

- Nem tudom - Sóhajtottam. - Azt hittem, hogy el fog múlni, de eltelt fél év anya. Amióta megcsókolt, tudod. Meséltem. Jungkook-kal vagyok, elfelejthettem volna, szeretem Jungkook-ot - Használtam annyiszor a kedvelt srác nevét, ahányszor csak tudtam, hogy elmélyítsem anyában a gondolatot, hogy az általa is szeretett fiú nincs veszélyben.

- Fiatal vagy, csak azt hiszed, hogy szereted - Legyintett anya. - Jimin jóképű srác és sokat vagytok együtt a munka miatt. természetes, hogy tetszik, de csak egy valakit szerethetsz, az pedig Jungkook - Jelentette ki.

Úgy éreztem, mintha meg akarta volna szabni nekem, hogy kivel lehetek együtt és kit szerethetek. Megingattam a fejem és sóhajtottam egyet.

- Jimin is az életem része, anya - Vallottam be. 

- Együtt dolgoztok, jó barátok vagytok - Bólintott keményen. - Persze, hogy az életed része, de más egy barát, mint egy szerelem.

- Nem, anya - Ingattam meg a fejem.

- Hogy érted, hogy nem? - Kérdezett vissza.

Megnyaltam a számat és egy reszketeg levegőt vettem. Most jött el a másodperc, amitől a legjobban tartottam. Ha azt hittem, az eddigi mondatok voltak nehezek, amiket ki kellett mondanom, tévedtem. Az igazi téma még csak most érkezett el és nagyon féltem. Szinte sírni támadt kedvem az idegességtől, de csak nyeltem egy nagyot és megköszörültem a torkom, mielőtt válaszoltam volna neki.

- Jimin és Jungkook is az életem része - Egészítettem ki a korábban elhangzott mondatomat. - Szeretem Jungkook-ot - Sulykoltam anyámban. - De Jimin-t is. Lehet, hogy nem annyira és nem úgy, mint Jungkook-ot, de ez van. 

- Jungkook tudja ezt? - Kérdezett vissza és hangja máris megkeményedett, tüzes és feszes lett.

- Tudja - Bólintottam. 

Miatta történhetett ez meg, Jungkook derítette ki az igazságot és ébresztett rá mind a hármunkat az érzéseinkre egymás iránt. Ha ezt anya megtudta volna, biztos, hogy elszállt volna a srácba vetett hite és szeretete, ezt pedig nem akartam. Ha lesz még esély arra, hogy elfogadják a szüleim ezt az egészet és találkozunk hármasban velük, nem akarom, hogy utálják Jungkook-ot, amiért felébresztett bennem ilyen érzéseket, holott csak hálás lehetek neki.

- És nem zavar téged? - Kérdezte anya. - Vagyis Jungkook-ot, inkább. Hogy tudja, hogy szeretsz egy másik srácot is? 

- Nem - Feleltem. - Tökéletesen elfogadta és boldogok vagyunk így, hárman. 

- Hárman? - Sápadt le anyám a szóra.

Kikerekedtek a szemei és eltátotta a száját, mintha csak halálhírt közöltem volna vele vagy szellemet látott volna. Apa is felemelte a fejét a kanapéról és az eddigi csendes hallgatása most neki is egy ijedt és értetlen arcot varázsolt a fejére. Mind a ketten úgy néztek rám, mintha azt közöltem volna velük, kinyírtam egy egész falunyi embert.

- Ezt nem gondolhatod komolyan, kislányom - Mondta apa nyugodt, de mély és feszes hanggal. - Térj észhez!

- Észnél vagyok, apa - Sóhajtottam. - Nem tehetek róla, nem én akartam így - Vontam vállat. - Egyszerűen megtörtént és kész.

- Az ilyen nem történik csak úgy - Szegezte rám az egyik ujját anya. - Ilyen nem létezik, Min! Kapd össze magad és szeresd Jungkook-ot, ne legyél ilyen utcai.

- Nem vagyok kurva, anya - Húztam össze a szemeimet egy pillanatra. - Szeretem Jungkook-ot, már mondtam. De Jimin-t is, ez van. 

- Nincs ez - Ingatta a fejét apa keményen. - Nem így neveltünk és nem is akarjuk, hogy így viselkedj!

- Úgy viselkedem, ahogy neveltetek - Nyaltam meg a szám idegesen. - Nem arra tanítottatok, hogy legyek őszinte? Hát tessék. 

- Nem arra tanítottunk, hogy legyél két fiúval - Mondta anya visszafogott hangerővel. - Ez gusztustalan, ha belegondolok. Két fiúval csókolózol egyszerre? És ha lefekszetek egymással? Bele se akarok gondolni.

- Csak Jungkook-kal feküdtem le, oké? - Ingattam meg a fejem. - Szeretem őt, vele akartam csak. De igen, Jimin is megcsókolt már.

- Ez undorító - Jelentette ki apám. - Térjél észhez, lányom, különben nem leszünk jóban. Remélem, hogy ez csak átmeneti elmezavar nálad.

- Nem - Jelentettem ki. - És nem undorító. Lehetnétek nyitottabbak.

- Te elég nyitott voltál helyettünk is - Emelte fel a kezét anya. - És most menjél fel a szobádba és gondolkodj el ezen. Holnap pedig még beszélünk róla, remélhetőleg már csak egy fiúról.

Összeszorítottam a számat és felálltam a kanapéról. Belül kavargott a gyomrom és a félelem helyét átvette a kétségbeesett düh, hogy nem értettek meg a saját szüleim. Arra számítottam, hogy meglepődnek, de felnőttként hagynak, hogy a saját utamat járjam, de úgy tűnik, nem jött össze.

- Felmegyek és alszom - Közöltem. - Holnap pedig ugyanúgy szeretni fogok Jungkook-ot és Jimin-t is. Nem tehettek ellene.


Háromszög /BTS-JK+JM/Where stories live. Discover now