2. Bölüm: Kışkırtmalar

10.4K 452 27
                                    

Multide:Deniz

Sabah kalktığımda alarmın çalmasına 10 dk vardı. Fırsat bilip duşa girdim. Duştan çıkınca üstümü giyinip saçlarımı kuruladım ve rastgele salık bıraktım. Çantamı alıp aşağıya indim. Hemen kendime sandviç yapıp yedim. Sonra spor ayakkabılarımı giyip okula adımladım. Vaktim olduğu için yavaş yavaş gittim. Yolda Kumsalı görünce yanına gittim.

" Selam. " dedim. Bana dönüp gülümsedi. " Selam. Bende tek gitmek istemiyordum beraber gidelim mi? "

Kafa sallayarak tepki verdim. " Olur gidelim. "

Düşündüm acaba şu arızalığımdan delikanlı kız hallerimden biraz vaz mı geçsem? Yok yok ben böyle iyiyim herkese uzak herkese mesafeli iyiyim ben.

Okula geldiğimizde gözler bize döndü. Sanırım ilk günden arkadaş yapmama şaşırmışlardı. Aldırmadan binaya yürüdük. Kumsal'a dönüp " Ben kantinden su alıcam sen git istersen. " dedim. Kafa salladı ve gitti. Kantine girdim ve su aldım. Çıkarken birden karşımda biri çıkınca anı bir hareketle geriledim.

" Dikkat et. " dedi kahverengi gözlü. Hiç bir şey demeden ilerledim.

Sınıfa girerken bir adım atmıştım ki biri omzuma çarparak gitti. Kim olduğuna baktığımda daha deminki kahverengi gözlü çocuktu. Amacı neydi? Kaşınıyordu sanırım? Geçip arka sıraya oturdu. Bir de bizim sınıftan mıydı? Hah.

Yerime geçip Kumsal'a döndüm.

" Şu kim? " Gösterdigim yere bakıp cevap verdi.

" Aras. Okulun sahibinin oğlu. Tolga ve Buse de var. Arkadasları, hep grup halinde takılırlar. " Kafa sallayıp " Anladım. " dedim.

Hoca sınıfa gelince bir klasik olarak kafamı sıraya koyup uyumaya başladım.

***


Kafamı sıradan kaldırdığımda öğle arasıydı. Aşağı inip Kumsal'ı aradım. Bulunca yanına oturdum ve " Selam kanka naber" dedim. Kumsalla çok samimiydik. "İyi kanka sen" dedi. Gülümseyip"iyi bende ben yemek almaya gidiyorum bekle" dedim kafa salladı.

Masadan kalktığımda direk sıraya girdim. Sonra üstümde bir sıcaklık hissettim. Üstüme baktığımda kahve dökülmüştü. Kantindekiler gülerek karşımdaki kız ise yalancı şaşırmayla bana bakıyordu. Kız " Ay çok özür dileriiiim -i yi uzattı - canın yandı mı?" diye sordu yalancı bir üzülmeyle. Sinirlerim tavan yaptı. Tam üstüne yürüyecekken masalardan yoğun kahkaha sesi geldi başını o tarafa çevirdiğinde Aras olduğunu gördüm. Tabi ya.. Bu çocuk çok kaşınıyor ben bir kaşıyım. Ona yaklaşarak bağırmaya başladım. "Sen yaptırdın dimi!" dedim. Gülerek" Çok çabuk sinirleniyorsun arıza kız biraz sakinleş " dedi ve gülmeye devam etti. Bekle sen ben seni güldürücem. Bir kızın elinde olan kahve bardağını aldım ve kafasından aşağı boşalttım. Sonra kızı taklit ederek yalandan üzülmeyle " Ay çok özür dileriiim çok canın yandı mı?" diye sordum ve ardından bağırdım. "Benimle inatlaşma Aras Atahan! Bedeli ağır olur!" dedim ve kantinden çıktım.

Lavaboya gittim. Sonra kumsal geldi konuşmasına fırsat vermeden " Kızım yedek tişörtün varmı ya ben eve gidemem şimdi" dedim kafa salladı ve sınıfa gitti. 2 dk sonra geldi ve bana verdi. "Yaptığın çok cesur bişey biliyorsun dimi. Başkası olsa hemen kaçardı rezil olmamak için ama sen rezil olmayı bırak rezil ettin Deniz" dedi. Tebessüm ettim. "Benle kimse uğraşamaz kızım uğraşanı yakarım" dedim ve kabine girdim. Tişörtümü değiştirdim.

Sınıfa giderken bir çocuk yanıma geldi. "Aras seni müzik odasında bekliyor konuşacakmış" dedi. Ona döndüm ve " Söyle o Arasa ben konuşmak istemiyorum " dedim çocuk kolumdan zar zor sürükleyerek götürdü. Müzik odası kap karanlıktı ama asla korkmazdım. İki kolumdan tutulunca kurtulmak için kendimi sarstım ama olmadı. Sonra ışıklar açıldı ve karşımda aras vardı. Sırıtıyordu " Vazgeç şu delikanlı hallerinden kızım benim üzerime kahve dökmenin hesabını göstericem sana " dedi ve bana taklaşmaya başladı. Öpecekmiydi? Nah öperdi. Aramızda üç adım varken kollarımdan tutan çocuklardan destek alıp Aras'ın karın boşluğuna tekme attım. Nefesi kesildi sonra kollarımı hızla birbirine yaklaştırdım. Çocuklar kafalarını birbirlerine çarptılar ve beni bıraktılar. Aras'a dönüp bağırdım. "Benle uğraşma Aras. Zararlı çıkan sen olursun!" Dedim ve sınıftan çantamı alıp eve gittim hiç ders dinleyecek havamda değildim...

Arkadaşlar inşallah beğeniyorsunuzdur. Oy ve yorumlarınızı bekliyorum unutmayın. Arkadaşlar şuan kitabım yeni olduğu için sınır koymak istemiyorum. Eğer yazım hatalarım varsa lütfen affedin.

OKULUN ARIZA KIZI 1Where stories live. Discover now