6 | 'het feestje'

457 14 10
                                    

{Scott}

Ik sta op, rond 10:30. Ik kijk uit het raam. Het is prachtig weer. Vrolijk spring ik onder de douche. Ik heb zoveel zin in vandaag. Ik ben zo benieuwd naar de reactie van Emily als ik haar vertel over het feestje.

Ik stap op mijn paard, opweg naar het dorpje. Na een paar minuten bereik ik het huisje van Emily. Ik klop aan. Al snel komt het zelfde meisje naar buiten als dat ik de vorige keer aansprak. Amy. 'Heey, kun je Emily roepen?' Vraag ik. Dan knikt ze weer, draait ze zich om, en loopt weg.

Al snel komt Emily naar buiten. 'Heey.' Zegt ze zacht. 'Heey, neem je mooiste jurk mee.' Zeg ik lachend. 'Ik alleen deze en nog een andere maar die is niet al te best. Voor de rest alleen maar korte rukjes en broeken.' Zegt ze dan. Ik kijk verbaasd. 'Je leent er wel een van mijn moeder.' Zeg ik dan. 'Maar waarom?' Vraagt ze. 'Dat zie je van zelf wel Kom je mee. Mijn paard staat daar.' Zeg ik. Ze knikt en loopt achter me aan. Ik stap als eerste op en help haar dan het paard op. 'Ik ben wel een beetje bang.' Zegt ze dan. Ik lach en ze pakt me stevig om mijn middel en drukt zichzelf tegen me aan.

Als we door het dorp zelf rijden zie ik erg veel mensen om kijken. Maar daar geef ik niks om. Ik ben blij dat ik nu even met haar ben.

{Emily}

Om twaalf uur precies, staat Scott voor de deur. Ik heb niet veel meer aan mijn uiterlijk gedaan dan normaal. Ik loop naar buiten en zie hem staan. Hij is op zijn paard, waar ik een beetje om moet lachen. Dan verteld hij over een jurk. Ik schaam me dood. Ik heb alleen deze, en een soort andere maar die is niet al te best.

Al snel zitten we op zijn paard, wat ik wel een beetje eng vind dus mezelf maar stevig tegen hem aandruk.

Dan komen we aan bij een kast van een huis. Ik schrik een beetje. 'Rustig maar, er is niemand alleen de bediende.' Kalmeerde hij me. Ik denk dat hij mijn geschrokken blik zag. 'Bediende?' Vraag ik dan en hij knikt.

We lopen naar binnen en ik stap in een enorme hal met een prachtige marmeren vloer, grote kroonluchters aan het plafond, en een enorme trap naar boven met gouden reling. Ik kijk mijn ogen uit. 'Ja het is best mooi.' Zegt hij dan. Ik grinnik. 'Mooi? Het is prachtig.' Zeg ik dan. Ik heb nog nooit zo veel duurs bij elkaar gezien. 'Zullen we naar boven gaan, dan kan je een jurk van mijn moeder passen.' Vraagt hij. 'Ja is goed.' Zeg ik en ik glimlach.

We staan voor een inmens grote kledingkast vol met jurken. 'Kies maar iets uit.' Zegt hij. Meteen zie ik een prachtige jurk. Ik twijfel of ik hem moet pakken maar uiteindelijk doe ik het toch. Hij is babyblauw, hij loopt boven strak en loopt wijd uit. 'Hij is prachtig.' Zeg ik dan tegen Scott. 'Vind je? Ik vind hem wel mooi maar mijn moeder niet meer, ze droeg hem toen ze 20 was. Je mag hem wel hebben.' Zegt hij lief. 'Oh nee dat is erg lief maar dat kan ik echt niet aannemen. ' Zeg ik dan. Opeens pakt hij mijn hand vast en zegt: 'Ik sta erop dat je hem houd, en ga hem nu maar passen.' Ik lach en loop naar het kamertje op de gang. De jurk past precies en dan stap ik naar buiten.

{Scott}

Emily stapt de kamer uit, en ik kijk mijn ogen uit. Wat is ze prachtig. 'Wauw.' Zeg ik en mijn mond valt open. 'Wil je me even helpen.' Vraagt ze en ze glimlacht verlegen. Ze draait om en wijst naar de rita op haar rug. Ik maak hem voorzichtig dicht. Ze draait zich om en we staan ineens heel dicht bij elkaar. 'Kom laat me de rest van je huis zien.' Zegt ze dan. Ik kijk haar verbaasd aan. 'Wil je niks voor in je haren?' Ze maakt haar haren los en haar prachtige bos bruine krullen komt naar beneden. 'Is dat nodig?' Vraagt ze. Ik loop nogmaals naar de slaapkamer van mijn ouders. Er staat een erg groot kistje vol juwelen op het nachtkastje van mijn moeder. Ik maakt het open en pak een zilveren diamanten tiara. Ik zet hem op haar hoofd. 'Kleine details.' Zeg ik dan.

Even later staan we in de tweede woonkamer. Ik zet muziek op en we beginnen te dansen.

________________________________
Heeeeeey, dit is mijn 3e hoofdstuk deze dag en ik beloof dat er morgen ook een aantal online zullen komen. Dit is 'het feestje 1.0' en morgen komt dan 2.0 online. Wat vinden jullie?

Liefs, Janne

Rewrite the stars. - voltooidWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu