14 | ontbijt op bed

315 15 3
                                    

{Scott}

Vannochtend ben ik vroeg opgestaan. Aangezien mijn ouders niet thuis zijn, wat ze eigenlijk nooit zijn. Omdat ze meerdere huizen hebben. Hoefde ik daar ook geen rekening mee te houden met ontbijt, wel met Emily. Ik heb een uitgebreid 'ontbijt op bed' gemaakt en eigenlijk moet ik haar nog officieel vragen, of ze mijn vriendin wilt zijn. Dus ik heb besloten om haar te verassen met een ontbijt op bed en haar meteen te vragen.

Ik loop de trap op. Eenmaal staande voor de deur voel ik de spanning oplopen. Ik loop naar binnen.

{Emily}

In een keer hoor ik een krakende deur opengaan. Mijn ogen moeten nog een beetje wennen aan het licht maar dan zie ik iemand in de deur opening staan. Het is Scott. Natuurlijk, wie anders? Ik wrijf de slaap uit mijn ogen en ga recht op zitten. Hij komt aanlopen met een dienblas vol eten. Ontbijt op bed dus. 'Nou jij hebt je best gedaan.' Zeg ik en ik begin te lachen. Hij begint ook te lachen. Dan valt er een beetje een ongemakkelijke stilte. Ik pak een van de croissantjes die op het dienblad liggen en begin er aan te knabbelen. 'Emily.' Zegt hij. En ik kijk op. 'Ja.' Antwoord ik half etend. 'Ik wilde je eigenlijk iets vagen.' Oh nu wordt het serieus. Ik ga iets rechter zitten en knik. 'Ik weet dat we nu al een tijdje veel met elkaar omgaan enzo, maar ik wilde eigenlijk vragen of je mijn vriendin wilt zijn?' Hij knijpt zijn ogen dicht om mijn reactie niet te zien. Ik kijk hem met grote ogen aan tot hij zijn ogen weer open doet. 'Natuurlijk wil ik dat, heel graag zelfs.' Zeg ik en ik glimlach waarna ik hem direct een kus op zijn mond druk.

Ik laat me weer achterover vallen en zucht. 'Wat is er?' Vraagt hij. 'Ik wilde dat we voor altijd zo rustig samen konden zijn. Alleen jij en ik.' Zeg ik dan. Hij glimlacht. 'Ik ook.' Ik ga weer recht op zitten en ga verder met mijn ontbijt waarvan Scott soms ook iets wegpikt.

Even later dringt het pas tot me door. Ik ben nu officieel de vriendin van Scott. Van binnen voel ik me heel blij. Het voelt wel of er vlindertjes rondvliegen in mijn buik, of wat andere mensen zeggen. Ik ben verliefd.

{Scott}

Later op de dag kom ik Fritzo tegen. Een vriend van Cole en mij. 'Ik heb het ook gehoord. Over jou en je meisje.' Zegt hij dan en hij grijnst. 'Oh nu word ik in een keer een stuk populairder.' Zeg ik spottend. 'Ik weet niet of je daar zo blij mee moet zijn.' Zegt hij dan. 'Het maakt mij niks meer uit wat mensen denken zolang ik maar met haar ben.' Zeg ik dan. Hij glimlacht. 'Dan is het goed. Ik heb alleen maar het beste met je voor als je dat maar weet.' Zegt hij dan. Ik glimlach. 'Hoe weet je eigenlijk dat zij de juiste is?' Vraagt hij. 'Dat weet ik gewoon. Je zou eens mee moeten gaan je zou van de mensen houden, het dansen en bovendien heeft Emily een hele lieve en knappe vriendin genaamt Amy.' Zeg ik lachend en ik geef hem een knipoog. 'We zullen het zien, we zullen het zien.' Zegt hij dan en hij loopt weg.

Vandaag was top. Emily is nu gewoon officieel mijn vriendin, en van mij mag iedereen het weten. Mijn ouders, die maken me niet meer uit. Ik heb ze toch al 3 weken niet gesproken en ben ook niet van plan om ze binnenkort te spreken.

Ik loop naar boven, poets mijn tanden en schiet in mijn pyjama. Ik lees nog een hoofdstuk in een boek over een bekend persoon. En sluit zo mijn dag af en ga slapen.

{Emily}

Ik sta voor de deur. Oké ik moet ze dus nog vertellen dat ik nu echt iets met Scott heb, en ik moet ze vertellen over het aanbod van Scott.
Ik klop op de deur. Amy doet open. 'Heey ik heb je gemist. Je bent lang weggebleven. Waar was je?' Vraagt ze. 'Ik was bij Scott.' Ze kijkt me met grote ogen aan en wiebelt met haat wenkbrauwen. Ik lach.

________________________________
Nog een hoofdstuk. Ik ben gewoon verslaafd aan schrijven. Lol

Liefs, Janne

Rewrite the stars. - voltooidWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu