8 | 'het feestje 3.0'

368 14 7
                                    

{Emily}

'Moet jij je niet gaan klaarmaken?' Hoor ik Scott zeggen en hij legt een hand op mijn schouder. Ik kijk hem vragend aan. 'Ja klaarmaken wat meisjes altijd doen, make-up enzo.' Ik begin te lachen. 'Ik heb geen make-up.' Zeg ik dan. 'Maar mijn moeder wel.' En hij grinninkt. 'Loop maar naar boven dan maar ik de balzaal klaar.' Zegt hij en hij wijst naar de tral in de hal.

Ik loop over de trap en glijd met mijn vingertoppen over de gouden reling. Het is zo mooi. Dit huis is zo mooi. Na een aantal meter lopen bereik ik de kamer van de ouders van Scott. Ik loop naar een opmaaktafeltje en trek den laatje open ik pak gewoon het eerste beste wat ik zie liggen en dat is rode lippenstift. Ik smeer het over mijn lippen. Het staat me eigenlijk best goed. Dan gebruik ik nog wat andere dingen zoals mascara. Ik kijk voor me uit in de spiegel. Mijn haar. Het ziet er zo saai uit. Ik steek mijn haar wat op en vlecht wat plukjes in de knot, en zet de tiara op mijn hoofd. Als ik goed luister hoor ik al heel wat mensen beneden. Ik hoop niet dat ze naar doen tegen me.

{Scott}

De balzaal loopt al snel vol. Ook zie ik Cole. Ik loop meteen op hem af. 'Emily is er ook.' Zeg ik meteen. Hij kijkt me met grote ogen aan. 'Hoe durf je?' Vraagt hij. 'Houd nou eens op als je een rot opmerking maakt over haar zal ik het je laten voelen.' 'Oke, oke ik zal me gedijsd houden.' Zegt hij dan. Als ongeveer iedereen binnen is zie ik een prachtige verschijning in een babyblauwe jurk van de lange trap af lopen. Onzeker kijkt ze om zich heen. Bijna iedereen staart haar aan. Als ze mij ziet, zie je dat haar blik veranderd van een zeer ongeruste blik naar een iets minder ongeruste blik. Snel loopt ze naar me toe. 'Is dit wel zo slim?' Vraagt ze. Waarop ik meteen 'Ja.' Antwoord.

Muziek begint te spelen. 'Mag ik deze dans?' Vraag ik dan en ik grinnink dit klinkt erg ouderwets. We beginnen te dansen en ik voel
De blikken in mijn rug branden.

Na een aantal uur dansen. Probeer ik de aandacht te trekken. Emily staat naast me. 'Damens en heren. Ik wil jullie allemaal erg bedanken voor jullie komst. Maar voordat jullie gaan zou ik jullie nog graag willen voorstellen aan iemand.' Emily duikt een beetje verlegen weg achter mij. 'Genaamd Emily.' Alleen al bij het horen van de naam. Hoor ik gefluister en verbaasde gezichten kijken deze kant op toch wil ik mijn verhaal afmaken. Emily tikt me op mijn schouder maar ik negeer het. 'Jullie kennen haar misschien van de dorpsshow.' En steeds meer mensen beginnen te fluisteren en kijken geschrokken deze kant op. 'Jullie hebben haar misschien ook al gezien.' En ik zet een stapje opzij. Langzaam gaat ze rechtopstaan en glimlacht ze. 'Ze is niks anders dan jullie. Ze is mooi, ze is lief, zorgzaam, grappig. Eigenlijk alles wat je in een meisje zoekt. Het enige verschil is dat zij niks heeft en er enorm hard voor werkt en wij alles hebben en er geen zak voor doen.' Mensen kijken geschrokken mijn kant op en dan hoor ik iemand roepen: 'Hoe durf je met dit wicht om te gaan ze is een schande voor ons volk. Ze is een nobody. Je zet jezelf erg voorschut.' Iedereen begint te lachen en ik zie tranen opkomen in de ogen van Emily. Ze rent weg wat een normale reactie is.

Ik wil haar achterna rennen maar er staat ineens iemand voor me. Cole. 'Laat haar maar. Na vannavond zie je haar nooit meer.' Zegt hij. 'Het feest is afgelopen!' Roep ik en ik duw Cole opzij. 'Dat bepaal jij niet.' En ik probeer Emily te vinden.

{Emily}

Tranen ontstaan in mijn ogen. Hoe dom ben jk om te denken dat ze mij ooit zullen accepteren bovendien ben ik ook nog getint en zij allemaal blank. Ik ren weg zo ver mogelijk. Ik zie dat Scott me achterna wilt rennen maar het doet me niks. Iedereen lacht me uit. Ik ben er klaar mee.

Even later zit ik op de steen. Waar Scott en ik elkeer eigenlijk voor het echt leerde kennen. Kijkend naar de sterren en vroeg me af: zou het ooit goed komen met ons, met mij, met de wereld?

________________________________
Oehh intenss, weer n hoofdstukje t gaat hard. Ook een aantal reads erbij super leuk en super bedankt! Ik wil serenaemanuelapoce nog erg bedanken voor het vertrouwen in mij en mijn boek en de steun!! Hopelijk vonden jullie het leuk!

Liefs, Janne

Rewrite the stars. - voltooidDonde viven las historias. Descúbrelo ahora