Letní kino

117 5 0
                                    

Pohled Laury:

Skočila jsem na gauč a Vadim mě přikryl. ,,Tati!" jeknu a on jsem dojde. ,,Za chvíli tam budeš" dodám a on si sedne. Jen se zasmál. ,,Ty z toho naděláš" šeptne a Vadim na něj koukne. ,,Budete mít vlastních pět minut slávy" řekne pokušitelsky a on se zasměje. ,,Prosím tě. Nepotřebuju slávu" dodá a Vadim se opře. ,,Chceš ještě...". ,,S mlíkem prosím" řekne a já se zasměju. Zvedla jsem se a šla do kuchyně. Mamka se na mě otočila. ,,Za chvíli bude večeře" řekne tiše a já jen kývnu. Dala jsem kapsli do kávovaru. ,,Co dne budete dělat?" zeptá se a pobaveně na mě koukneme. ,,S klukama jdeme do letního kina" odpovím a ona se uchechtne. ,,To ještě mladí dělají?" zeptá se znovu a já kývnu. ,,Budeme pít, neboj" dodám a ona se začne smát. Protočila nad tím očima. ,,To je mi jasný" řekne a já vezmu hrnek. Mamka mi podala mlíko. Jen jsem na ni kývla a šla zpět do obýváku. ,,Lauro už to jede!" křikne Vadima a já zrychlím. Podala jsem mu hrnek. Skočila jsme vedle něj. ,,Pane bože vypadám tam jako koblich" řekne táta a já se zasměju. Skoro jsem neposlouchala o čem reportáž byla. Stejně jsem věděla vše od táty. Byly tam záběry jak tu ženskou vedou k soudu. Ona může za to, co se stalo. Ona může za ty objeti. ,,Lauri zase tak koukáš" šeptne Vadim a já na něj kouknu. ,,Promiň" šeptnu a napiju se čaje. Táta se zvedl. ,,Jdu ohlídnout večeři" řekne a Vadim si hlavu podloží rukou. ,,Tak jsme tu zůstali sami. Co budeme dělat?" zeptá se a já pokrčím rameny. ,,Můžeme...". ,,Ježiši budu z vás zvracet" řekne Matyáš a Vadim se uchechtne. ,,Neboj taky si jednou najdeš kluka" pronesu a on na nás hodí deku. Zasmála jsem a koukla na Vadima. Hlavy jsme měly pod dekou. Dal mi pusu. Z ničeho nic deka byla dole. ,,Stačí. Bude večeře" dodá Oldřich a Vadim mě obejme. ,,Jak to vlastně zvládáš sám?" zeptá se a on pokrčí rameny. ,,Dost nuda. Jinak bych nebyl tady" odpoví a Vadim se zasměje. ,,Tak si kláboste holky a já se jdu nachystat" řeknu a Vadim mě pleskne. Jen jsem se uchechtla a vyšla schody. 

Utáhla jsem si pásek a koukla na sebe do zrcadla. Jsem zvědavá, jak se to dneska vyhrotí. Seběhla jsem schody. Všichni tři seděli v obýváku a bavili se. ,,Ehm. Halo? Vadime. Musíme jet" řeknu a on kývne. Matyáš se na mě otočil. ,,Lauro vždycky zkazíš srandu" pronese a já si obuju boty. ,,Je ta sranda o mě?" zeptám se prostě a všichni tři kývnou. ,,To se dalo čekat" šeptnu a natáhnu se pro džínovou bundu. ,,Už jdete? Ani jste si nedali večeři" řekne mamka a Vadim se na ni otočí. ,,Jsme domluvení s kámošema" odpoví a ona kývne. ,,To jsi mi to mohla říct" řekne ke mně a já mávnu rukou. ,,Matyáš to zase sežere sám". ,,Hej!" jekne a Vadim si vezme klíče. ,,Na shledanou" řekne a otevře dveře. Prostě jsem mávla a šla za ním. Odemkl auto a otevřel mi dveře. Beze slova jsem si sedla. Dveře zase zavřel a obešel auto. Nasedl a nastartoval. ,,Lauri co je?" zeptá se a já pokrčí rameny. ,,Od kdy se sakra bavíš s mýma bráchama?" zeptám se naštvaně a on vykulí oči. Nadechoval se něco říct. Nakonec jen pokýval hlavou a koukal dopředu. ,,Co chceš říct?" zeptám se a on pokrčí rameny. ,,Nic" odpoví prostě a přeřadí. 

Pohled Vadima:

Kuba zvedl ruce a šel proti mě. ,,Čau!" křikne a nastaví pěst. Jen jsem se zasmál a ťukl si s ním. ,,Ahoj" řekne Laura a on na ni překvapeně koukne. ,,Co je?" zeptá se a já protočím očima. ,,Vadim je idiot" odpoví a jde za Emily. ,,To vím, ale co se děje?" zeptá se a já se na ni jen mračím. ,,Nic" odpovím a mávnu na Ríšu. 

Seděli jsme na dece. Kuba propašoval nějaký pití. Holky mezitím někam zmizely. ,,Nedávám tomu moc šancí" řekne Kuba a já se na něj otočím. ,,Čemu?" zeptám se a Ríša mávne rukou. ,,Měla přijít Káťa" šeptne a já na něj překvapeně kouknu. ,,Ta Káťa, co tě dala do friendzonu?" zeptám se a on pokýve. ,,Potkal jsme ji včera a nějak jsme se bavili". Z ničeho nic jsme z dálky viděl Emily. ,,Kde je Laura?" zeptám se nezáživně a ona mávne rukou. ,,Potkala svýho spolužáka. Za chvíli příjde" odpoví a sedne si ke Kubovi. Koukl jsem na něj. Objal ji a ona mu dala popcorn. Povzdechl jsem si a koukl na přicházející Lauru. Sedla si vedle mě. Natahoval jsem se pro popcorn. Schválně ho položila za ni, abych na něj nedosáhl. Zase jsem se stáhl a naštvaně na ni koukl. Přikrčil jsem se a pootočil se na ni. Nadechoval jsem se něco říct. ,,Pššš. Film už začal" šeptne a já na ni zase naštvaně kouknu.

Opíral jsem se a koukal na plátno. Kuba a Emily se drželi za ruce a nasmívali se na sebe. Laura se oklepala. Natáhl jsem se pro mikinu. Dal jsem jí ji kolem ramen. Pootočila se na mě. ,,Děkuju" šeptne a přisune se ke mně. Nejlepší lék na holku. Nechat ji vychladnout a potom jí to vmést do obličeje. ,,Takže už se se mnou bavíš?" zeptám se a ona se na mě koukne poker facem. Hned na to se zase odtáhla. Jen jsem se zasmál a přesunul ji na sebe. 

Pohled Laury:

Uraženě jsem se o něj hřála. ,,Promiň" šeptne a já k němu zvednu pohled. ,,Já promiň" odpovím a dám mu pusu na tvář. Sklonil se ke mně. Políbil mě. Z ničeho nic Kuba začal tleskat. Oba jsme se lekli. Jen se začali smát. ,,Vy jste kreténi" šeptne Vadim a obejme mě. Nešlo slyšet nic jinýho než štěkání psů a film. Kdy to skončí? Hrozně jsem se nudila. ,,Nezmizíme od cuď?" zeptá se tiše a já na něj pobaveně kouknu.

Pohled Kuby:

Jakmile se Emily zvedla, otevřel jsem oči. ,,Už je konec?" zeptám se a ona kývne. ,,Ty jsi vážně usl?" zeptá se stejně a já kývnu. Byla to nuda. Koukl jsme na Ríšu, co se bavil s Kateřinou. ,,Tak Vadime... Kde jsou?" zeptá se překvapeně a Emily se začne smát. ,,Co je?" zeptá se Ríša a dojde k nám. ,,Ten zmetek zdrhnul" odpovím a on se uchechtne. Hned jsem se netáhl pro mobil. 

Pohled Vadima:

,,Oni si až teď všimli, že chybíme" šeptnu a ona se začne smát. Zase se ke mně přitulila. Povytáhl jsem jí mikinu. ,,Takže... Tady jsem ti řekl, že tě miluju" pronesu a ona se narovná. Rozhlídla se. ,,A jo" šeptne a já kývnu. Usmála se na mě. Zase mě objala. ,,Dneska jsem jsem koukal na Kubu a Emily, něco mi došlo" řeknu a ona kývne. ,,Mně taky" odpoví a já na ni nadšeně kouknu. ,,Taky jsme byli takový?" zeptá se a já se na ni zamračím. ,,To nemyslím" odpovím a ona se utiší. ,,Aha. No... Co napadlo tebe?" zeptá se a hlavu si podepře. ,,Že tě pořád miluju, jako na začátku" odpovím a ona se na mě mile koukne. ,,Teď jsem to pokazila já" řekne a přizavře oči. ,,Jo to jo, ale... Taky jsme takový?" zeptám se stejně a ona na mě pobaveně koukne. ,,Jo jsme" odpoví a já nad tím protočím očima. ,,Sakra. Čekal jsem, že jsme víc hustý" dodám a ona kývne. ,,Ale je to fajn" šeptne a koukne na mě. Pousmál jsem se. 

Pohled Laury:

,,Máme dvě možnosti...". Koukla jsem na něj. ,,Buďto je můžeme najít a pít, nebo...". ,,Půjdeme pít někam jinam a pak...". ,,Půjdeme spát" řekne za mě a já si ho prohlídnu. ,,To určitě" odpovím sarkasticky a on se zasměje. ,,Nebo půjdeme rovnou" řeknu celkem nahlas a on se na mě otočí. Oba jsme vstali z té studené lavičky a šli rychle k autu. ,,Počkej, počkej...". Otočil se na mě. ,,Nemám mobil" šeptnu a on ho vytáhne z kapsy. ,,Miluju tě" pronesu a táhnu ho do auta.

Tak a to je konec. Napadlo mě, že se ještě něco stane, ale nechávám si to v záloze

Vaše AdellRainbowUnicorn

BTW: Sorry za chyby

Závislá (FF Vadim Tkačenko - Vadak)Kde žijí příběhy. Začni objevovat