03

288 47 3
                                    

Изгорени и отрязани крила и опашки. Мъртви ангели и демони. Кръв навсякъде.

Рая се беше превърнал в море от кръв. Бекхьон гледаше всичко това и яростта бушуваше в него. Грабна меча си, облече бронята си и се впусна в битката за да защити Рая.

Колеше демоните наред без да му мигне окото. Имаше една набелязана цел и си проправяше път към нея.

Това бе Чаньол. Сина на великия и безчувствен владетел Парк. Той беше заобиколен от ангели, опитващи се да го повалят, но ги убиваше с лекота. Сякаш ги мачкаше като мравки.

Бекхьон и Чаньол бяха целите в кръв. Заради броните, които носеха, не можеха да видят лицата си, но по-добре.

Бекхьон успя да си проправи път към Чаньол и тъкмо замахна за да го прониже с дългия си и остър меч, когато Чаньол рязко се обърна и спря меча му със своя.

Започна ожесточена битка. Тежки въздишки и заплахи се чуваха от устите на младите престолонаследници, най-вече от Чаньол.

Двамата се бореха сякаш за една мъничка капка живот. И двамата желаеха победата повече от всичко.

Ангелите наобиколиха престолонаследниците. На Чаньол му стана по-трудно да се справя в битката. Един срещу няколко. Не бе честно, но тук всеки се биеше за себе си. За царството.

Чаньол не успя да се справи и Бекхьон успя с един замах на меча си да премахне крилата от гърба му. Чаньол извика от болка и се свлече на земята. Бекхьон сложи крака си върху тялото му и вдигна меча победоносно. Битката спря. Всички замлъкнаха и погледите бяха към тях двамата. Войната бе приключила. Рая бе победил.

Но Бекхьон не бе очаквал едно.

Чаньол се подсмихваше дяволито под маската. Бекхьон усещаше лошата му аура. Усещаше, че има нещо, но игнорира това. Все пак бе победил, нали така?

Обаче, точно, когато най-малко очакваше, един демон премахна и неговите крила.

Бекхьон усети пронизваща болка в гърба си. Кръв се стичаше по гърбовете на двата престолонаследника. Болка се разпростираше из целите им тела. Те бяха победени.

Но какво ще рече това? Равенство? Нова битка? Никой не знаеше.

Демоните си тръгнаха, отвеждайки ранения Чаньол с тях.

Ангелите също се прибраха. Мъртвите тела ги оставиха да лежат на студената, покрита с кръв, земя. Помогнаха на ранените и все още живи ангели, но първо на Бекхьон. Все пак той бе по-важен.

Все пак един ден ще стане новия владетел на Рая.

Или пък не?

The forbidden love |Chanbaek|Where stories live. Discover now