3.fejezet~Egy nem mindennapi tanévnyitó

290 33 6
                                    

Blue már megint késésben volt, mint mindenhonnan mindig. A probléma most csak annyi, hogy az évnyitóról fog lemaradni, ha nem ér oda időben. Nem akarta már rögtön az első nap felhívni magára a tanárok figyelmét, ezért igyekezett minél gyorsabban elkészülni. Felkapta a polcról az Artaria című könyvét, majd belesüllyesztette a táskájába, és már rohant is kifelé a szobájából. Már lépett volna ki az utcára, azonban az öccse, Tom utána kiáltott:
- Várj! Nem együtt megyünk iskolába?
- Bocsi, de nem. Már így is késésben vagyok- kiáltott vissza Blue, és már indult is volna tovább, de az apja megragadta a karját, és nem engedte tovább menni.
- Várd meg Tom-ot!- hangzott az utasítás.
- De neki csak 9-re kell mennie, nekem meg 8-ra!- vitatkozott Blue.
- 8-ig még simán oda tudsz érni- felelte az apja ellentmondást nem tűrően.
Blue idegesen toporgott az ajtóban, és türelmetlenül várta, hogy az öccse elkészüljön. Amikor Tom végzett, elindultak, és fél óra elteltével már az iskola kapuja előtt ácsorogtak. Blue ránézett a karórájára. 8:10-et mutatott.
"Ezt nem hiszem el! Sikerült elkésnem az első napon!"- dühöngött magában a lány, és hármasával szedte a lépcsőfokokat, majd gyakorlatilag beesett az osztályterme ajtaján. Mivel csak az első sorban maradt hely a számára, kénytelen volt a tanárral szemben leülni. Szerencsére az osztályfőnök nem szólt semmit, csak szúrósan nézett a lányra. Ekkor felcsendült az iskolai rádióban a Himnusz, és mindenki felállt. Miután véget ért, a gyerekek leültek, és megkezdte a beszédét az igazgatónő:
- Szeretettel köszöntök mindenkit az új tanévben! Remélem, hogy idén is sok jó tanulónak osztahatok majd ki jutalmat, és most is sok versenyt fog megnyerni az iskolánk. Mielőtt azonban  hivatalosan is elkezdődne a tanév, szeretnék még valamit mondani. Egy számomra értékes könyv elveszett. A címe: Artaria. Aki megtalálja, az év végén minden tantárgyból ötöst fog kapni. Ha tudsz valamilyen információt a könyv hollétével kapcsolatban, az irodában keress fel.
Blue ereiben megfagyott a vér. A keresett tárgy még most is ott lapult a táskájában. Természetesen esze ágában sem volt odaadni. Már csak azért sem, mivel kiderült, hogy eléggé értékes. Ekkor azonban különös dolog történt. A fejében megszólalt az igazgatónő hangja:
- Van nálad valami, ami nem a tiéd?


Artaria: Az elveszett világ [ BEFEJEZETT ]Wo Geschichten leben. Entdecke jetzt