30.fejezet~Kutatás

92 16 1
                                    

Csermeli tanárnő és a kis csapata egy mezőn ébredtek fel.

- Hol vagyunk?- kérdezte a szemét dörzsölgetve Diego.

- Használd egy kicsit az agyad, és rájössz- felelte Amanda, aki azonnal rájött, hogy a tanáruk Artariába hozta el őket.

- És most mi lesz?- kérdezte Ginger.

- Én és Amanda felkutatjuk az Artariában található portálokat, Diego és te pedig Blue-t és Kaylát kutatjátok fel, és elbántok velük- osztotta ki a feladatokat Csermeli tanárnő.

- És ti minek kutattok portálok után?- értetlenkedett Diego.

- Azért, hogy ha ti elrontanátok a feladatokat, ne vesszen el minden reményem a győzelemre- mondta Csermeli tanárnő, aki nem igazán bízott abban, hogy Diego és Ginger végre tudják hajtani a küldetésüket- Nem lenne valami jó ha ezek után ők ketten visszakerülnének a Földre.

"És veszélyeztetnék a hatalmamat"-tette hozzá gondolatban-"Jobban teszem, ha nem számolok be neki az összes tervemről, hiszen azért mégis csak gyerekek, és pont emiatt könnyen megveszetegethőek."

Ezek után külön folytatták a küldetést.

******

Eközben James, Michael, Mira, Kayla és Blue egy rövid tanácskozást követően úgy döntöttek, hogy most az a legfőbb feladatuk, hogy keressenek egy portált, amivel Blue visszamehet a Földre. James még úti tervet is készített. Először Dzsoru-ba, után Erenbe, Sitri-be, Terenába, majd legvégül Corolo-ba mennek el. Corolo-t Kayla kérésére tették be utolsó úti célnak. A lány még úgy érezte, hogy nem áll készen arra, hogy viszontlássa a szülőföldjét. Kayla megkérte Blue-t, hogy még ne mondja el a többieknek, hogy miért nem szeretne elmenni az otthonába, mire Blue bólintott. Blue teljesen ellentétesen viselkesett, mint Kayla. Amíg Kayla magába zárkózott, és alig szólalt meg, addig Blue egyfolytában a többiekkel beszélgetett. Még mindig alig akarta elhinni, hogy tényleg Artariában van, és akikről olyan sokat olvasott, azok most itt vannak a szeme előtt. James-szel madarat lehetett volna fogatni, annyira örült Mira felépülésének. Azonban amikor a kis csapat áthajózott Dzsoru-ba egy kisebb problémal kellett, hogy szembesüljenek. Három hátasállat volt: Szikra, Fura és Csoda. Ők azonban öten voltak. Végül is James és Michael felajánlotta, hogy valaki utazhat Szikrán és Furán. Blue úgy döntött, hogy Szikrán fog utazni, így aztán Kayla Michael mögött foglalt helyet.

******

Diego és Ginger már több, mint egy hete Eren erdeiben gyalogoltak, de még mindig nem találtak semmiféle nyomot, így aztán úgy döntöttek, hogy tovább állnak a következő kontinens felé. Mivel Terena volt a legközelebb, ezért arra felé mentek tovább. Amíg a hajó a másik földrész felé haladt, Ginger halálosan unatkozott. Diego nem bizonyult túlságosan jó beszélgető partnernek, de legalább jól lehetett ugráltatni. Diego lelkesen szállított üdítőt, ételt, sőtt még édességet is a vörös hajú lánynak. Ginger elgondolkozott azon, hogy kéne valami tervet kovácsolni, de végül is elvetette az ötletet. Úgy gondolta, hogy úgysem tudna semmit se kigondolni. Miután partot értek, Ginger megparancsolta a kövér fiúnak, hogy nézzen szét a terepen, ugyanis nem akart váratlanul az ellenség karjai közt kikötni. Körülbelül egy óra telhetett el, amikor Ginger kezdte sejteni, hogy valami nincs rendben. Diego maximum fél óra elteltével mindig vissza szokott térni.

Artaria: Az elveszett világ [ BEFEJEZETT ]Where stories live. Discover now