16.fejezet~Szétválás

149 26 5
                                    

Másnap Blue kivételesen vidáman ébredt, és már alig várta, hogy beérjen az iskolába. Amikor megérkezett, azonnal levágta magát Kayla mellé.
- Szia!- köszöntötte a lányt Blue.
- Szia!- fordult felé Kayla, és mosoly terült szét az arcán, amikor meglátta Blue-t.
Ezután a két lány egészen becsöngetésig beszélgetett. Az órából körülbelül 10 perc mehetett el, amikor váratlanul benyitott az osztályterembe az igazgatónő. Blue amennyire tőle telt, igyekezett meglapulni, és közben reménykedett, hogy Csermeli tanárnő nem veszi észre. Azonban amilyen gyorsan belépett, olyan gyorsan el is ment. Ezen a lány eléggé meglepődött, aztán eszébe jutott, hogy pár hete mit mondott neki az igazgatónő:
"Ha tudni akarod a te képességed a rejtőzködés."
Blue magában úgy vélte, hogy most valószínűleg akaratlanul is ezt használta.
"Kíváncsi lennék, hogy Kaylának vajon van-e képessége"- gondolkozott el magában a lány- "Mondjuk az is igaz, hogy Csermeli tanárnő azt mondta, hogy ez nagyon ritka."
Ekkor Kayla rámosolygott Blue-ra, a lánynak pedig feltűnt, hogy egészen idáig az újdonsült barátnőjét bámulta. Blue zavarában lehajtotta a fejét. A szünetben ismét oda akart menni Kaylához pár gyerek, hogy beszélgessenek, a lány azonban pánik szerűen menekült ki a teremből, magával rángatva Blue-t.
- Idegesítőek- szűrte ki a fogai között magyarázatként Kayla. Tanítás után a két lány megint együtt ment haza. Blue magában elgondolkozott arról, hogy mi lenne, ha elmondaná neki az Artariás esetét, de a végén úgy döntött, hogy inkább hallgat róla. Semmi kedve sem volt hozzá, hogy a végén kiderüljön, hogy Kayla is Csermeli tanárnő oldalán áll. Otthon elővette az Artariát, és elkezdte olvasni.

Hatalmas becsapódás hangja hallatszódott a kijárat felől, és a három gyerek rájött, hogy a suhanóknak sikerült behatolniuk.
Mira megragadta a kis, piros Kereszt Követ, és Michael kezébe nyomta:
- Ezzel visszafutsz egésszen az állatokhoz, és elrejted Csoda nyerge alá. A nyereg alatt találsz egy cipzárt, azt elhúzod, és oda elteszed!- adta ki az utasítást Mira.
Michael készült volna visszakérdezni, hogy miért pont ő, de jobbnak látta, ha hallgat.
- Siess, mert nem sokáig fogjuk tudni feltartani a suhanókat- mondta James, és előkapta a kardját a tokjából.
Michael csak bólintott, majd futásnak eredt, mögötte Jamesszel és Mirával. A suhanókat a két gyerek kiválóan lefoglalta, így Michael-nak sikerült kijutnia az erődből,és elrejtette az első Kereszt Követ. James-nek és Mirának azonban nem volt ilyen egyszerű dolguk. A suhanók egyre többen lettek, és az elpusztultak helyére újak jöttek.
- Nem akarnátok végre elfogyni?- kiáltotta oda James dühösen az egyik suhanónak, majd a kardját tövig a suhanó szívébe döfte, amiből előtört a jellegzetes füst.
A két gyerek egyre jobban kezdett beszorulni az ellenség tűzereje alá, amikor hirtelen a suhanók első sorait egy gigantikus méretű lángfüggöny leterítette a lábukról.
- Gyertek ide!- hallották meg hirtelen Michael hangját, mire James és Mira futni kezdett.
A két gyerek már rámászott Szikra hátára, amikor hirtelen az egyik suhanó megragadta Michael lábát, és megpróbálta leszedni a sárkányról.
- Gyorsan, Szikra szállj fel!- utasította James a sárkányát.
A suhanó azonban nem akarta elengedni a fiú lábát, még akkor sem, amikor kirepültek a csontokból készült erőd kapuin. Szikra kezdte úgy érezni, hogy egy kicsit túl sok utasa van, és ennek hangot is adott, egy morgás kíséretével. A sárkány hiába küzdött, kezdett egyre lentebb ereszkedni, és következett be a suhanó halála. Egy, a négyzetből előtörő, vörös lézernyaláb eltalálta, és azonnal köddé vállt, és a nyomás rögtön megszűnt Michael bokája körül. Amikor megérkeztek, Szikra lerakta Michaelt és Mirát. Michael alig bírt állva maradni, ugyanis a lába, ahol a suhanó fogta, rettentően fájt.
- Tovább kell haladnunk, sajnálom Michael, de nem állhatunk meg- közölte James a fiúval.
- Tévedsz, James, ugyanis pihenni fogunk, mert amint látod Michael még csak Fura nyergébe sem tudja felküzdeni magát- szólt közbe Mira.
- Szeretnéd, ha elkapnának a suhanók? Mert én nem. Így is örülök, hogy sikerült megmenekülnöm- vágott vissza James.
- Akkor tudod mit? Indulj el egyedül, aztán majd meglátjuk, hogy mire leszel képes!- üvöltött vissza Mira, ugyanis már kezdett nagyon elege lenni a fiúból.
- Tudod mit? El is megyek! Egyedül többre fogok menni, mint ti ketten!- válaszolt vissza James, és ráugrott Szikra hátára.
A sárkány nem igazán tartotta jó ötletnek, hogy egyedül keljenek útra, de a gazdája jó erősen az oldalára csapott, ezért kénytelen volt elindulni. Mira fejcsóválva nézett utána.
- Gyere, Michael! Keressünk valami rejtekhelyet!- mondta végül a lány, és segített felállni Michael-nek.

Artaria: Az elveszett világ [ BEFEJEZETT ]Where stories live. Discover now