0.7

8.4K 703 102
                                    

Oğuzların yanına gittim. Sinemanın önündelerdi. Oğuz beni görünce bana el salladı. Yaren'in beni sevmediğini öğrendiğim için davranışlarına dikkat edecektim.

"Hoşgeldin," dedi bana doğru gelirken. Sarılacak mıydık?

Düşünmeme fırsat vermeden kısa bir şekilde sarıldı ve geri çekildi. "Biz de Siccin 5'e girecektik. Senin biletini aldım, geç kalırsın diye." Kaşlarımı çattım ve çantamdan parayı çıkartıp ona verecektim ki elime vurdu.

"Bu bir borç değil, bir istek. Bu seferlik ben ödedim." Gülümseyip Yaren'lerin yanına gittim.

"Hoşgeldin Nisan," diyen Halil'e bakıp sırıttım. Yaren çok mutlu olmamış gibi duruyordu. "Hoşgeldin Nisan, kafanı derslerden kaldırabilmişsin." Neden durduk yere laf sokuyordu ki şimdi?

"Hoşbulduk. Evet, her gün ders çalışmıyorum, sandığınızın aksine," dediğimde Oğuz'un Yaren'i alttan dürttüğünü gördüm. Oğuz çok kötü bir durumda olmalıydı, beni çağırmıştı ve en yakın arkadaşı beni rencide ediyordu şu an. Ama ben Yaren'in aksine saygımı bozmuyordum.

"12 dakika var sinemaya," diyen Halil'e baktım. Ben patlamış mısır alacağım. Başka isteyen var mı?" dediğinde Yaren de onun yanına gitti. "Beraber alalım."

Onlar sinemanın içine ilerlerken biz de avm'nin orta kısmındaki camlara yaslandık. "Nasıl gidiyor hayat?"

"Ne olsun, hep aynı. Hiçbir ekşın olmuyor," dediğimde Oğuz güldü. "Bende var." Tek kaşımı kaldırdım.

"Bir tane anonimle konuşuyorum da, kim olduğunu bulamıyorum. Sen zekisin, belki bana nasıl bulacağım konusunda yardım edersin?" Aklıma Death Note gelmişti, hani Light, aslında Kira'ydı ama yıllarca kendini bulmaya çalışıyordu ya...

"Bilmem ki. Neden sana yazıyormuş?"

"Yanlı-" Birden Yaren'ler gelince Oğuz konuşmayı kesti ve bana göz kırptı. "Hadi, salona gidelim." Yaren grubun lideriydi sanırım, herkes o ne derse onu yapıyordu.

Arkalarından salona giderken Oğuz kulağıma eğilip fısıldadı.

"Aramızda."

Yanlış NotWhere stories live. Discover now