7. Šta kažeš na sutra?

425 19 6
                                    

s e d a m

Riječi od "Let It Go" iz Frozena mi se ponavljaju u glavi. "Pokrij, nemoj da osjećas, ne dozvoli da znaju." Zanimlljivo, nije li? To je iz starog dizni filma o djevojci sa ledenim moćima koje mora da čuva kao tajnu, ali mogu biti korićene za bilo koji situaciju. Na primjer, perfektno je za mene. Pokušavam da ne osjećam ništa, ali pokrijem osjećanja koja već imam kako ne bi znali. Pomalo smiješno. Mislim film je i dalje dodjavola užasan ali opet.

 Ušla sam u gradjevinu. Skoro robotski,, pritisnula sam dugme lifta i sačekala da dodje. Dok sam čekala počela sam da razmišljam o liftu. Relativno je mali i drže ga samo kablovi, ali je ipak jak. Može da drži mnogo ljudi i da ne padne na zemlju. Njegova snaga je skrivena u njegovoj veličini, kako god. Veći lift sa jačim kablovima može da izdrži više ljudi, ali ipak radi normalno. Sebe smatram oštro u konrastu sa liftom. Ne mogu da izdržim puno bilo čega. Ne mogu da izdržim osjećanja i ona samo izadju napolje.

"Ding!" ligt se čuo, i izbacio me iz mmisli. Pogledala sam okolo na trenutak, zbunjena oko toga gdje sam. Ušla sam u lift.

"Čekaj, Amber!" Simon je viknuo, trčeći prema liftu.

"Da?" pitala sam.

"Kad hoćeš da izadjemo?" pitao je sam stidljivim osmjehom.

"Um... šta kažeš na sutra?" pitala sam "Na večeru."

"Da, naravno." odgovorio je, klimajući glavom.

Izašla sam kad su se vrata lifta otvorila i mahnula. Moje obrve su se skupile u zbunjenosti i okrenula sam se. Samo je-- prošlo toliko dugo. Nismo pričali godinama, kako i dalje gaju osječanja? Mislim, i ja sam radila isto, ali ja samo imam probleme.

()

Probudila sam se sljedećeg jutra, spremna da snimim još pjesama. Napisala sam još nekoliko sinoć. Ispuštanje osjećanja je lako kad ih imaš puno. Pisanje mi obično lakše ide kad sam ljuta, frustrirana, ii tužna. Zato su većina mojih pjesama spore i tužnije.

"Idem da snnimim još koju pjesmu." rekla sam Kari dok sam izlazila iz apartmana.

"Ideš li sa Jonahom?" pitala je "Imam nešto za njega."

"Pa, ne. Ali mogu da mu ostavim to." ponudila sam kad sam joj vidjela izraz lica.

"Hvala!" rekla je i dala mi kovertu.

"O čemu se radi?" pitala sam, radoznalo.

"Samo neki proračuni i cijene za turneju. Ja sam njegov finansijski savjetnik. Ide uskoro, sigurna sam da će te uzeti kao uvodnu osobu ako pitaš. Ostali momci iz srednje takodje idu, tako da ćeš biti medju prijateljima." objasnila mi je "Trebala bi da ga pitaš!"

"Sigurno." rekla sam sa osmjehom, imajući malo namjere da ga pitam. Na turneju sa Jonahom? To je veliko NE. Bilo bi preteško.

Dok sam ulazila u lift počela sam da razmišljam o prednostima toga. Mogla bih da dobijem puno publicizma, i da odem na turneju. Sanjala sam o tome godinama. Naravno, ne bi bila moja turneja, ali bi bio početak. Mogla bih da radim sa uspješnim umjetnicima i da nastupam pred hiljadama.

Moje misli su ispunjene samo prednostima dok sam izlazila iz lifta. Moj um je čini se odlučio da hoće da ide, iako moje srce neće.

Malo sam se nagnula na prste i kucnula na vrata. Polako su se otvorila.

"Hej, Joanh. Imam overtu za tebe." rekla sam, moj dah se odjednom zaustavio u moj grlu "Rekla je da su to neke stvari za novac i turneju. Ona je takodje... pitala me da te pitam da budem uvodna osoba na tvojoj turneji." pripremala sam se za ne. Ne bi me željeo blizu sebe takodje, zar ne?

"To bi bilo sjajno! Dobila bi puno publicizma i svi bi smo mogli da nadoknadimo šta smo propustili." rekao je previše entuzijastično. Bilo je skoro kao da se pretvarao. Osmjeh na njegovom licu je bio previše izmalterisan "Gdje ti ideš?"

"Da snimim još koju pjesmu." odgovorila sam tiho.

"O." gledala sam u svoja stopala primjetivšii lijep print na tepihu.

"Idem sada." odgovorila sam i okrenula se. Ušla sam u lift i okrenula se, sidjevši da me tužno gleda. Oči su nam se spojile baš kada su se vrata lifta zatvorile. Naše vrijeme za razgovor je prošao. Prozor je zatvoren. Svi prozori su zatvorenii. Nisu otvatani godinama, niti će sada biti.

Ayy! OK, znam da je ovaj dio totalno razbacan ali šta god. Takodje ako ima grešaka praštajte nervira me tastatura, stalno dodaje i jede slova i razmake i uff. Glasajte i komentarišite ako hoćete.

Tija💀💀
Da bukvalno sam dead inside.

Elevator➵J.M. - Prevod na srpski ● ON HOLDWhere stories live. Discover now