14. Zašto ne uradimo isto što su radili u Prijateljima?

305 6 6
                                    

č e t r n a e s t

"ŠTA HOĆEŠ DA GLEDAMO?" Jonah je pitamo. Nismo se do sad složili ni za jedan film.

"Ništa." odgovorila sam "Možda Prijatelje."

"Da!" Jonah je navijao i otišao na Netflix i stavio Prijatelje.

"Hajde da gledamo onu u kojoj Ross crta po Rachelinom licu kad idu u Las Vegas kod Joeya." rekla sam srećno "U prvih nekoliko sezona je."

"O da, kad je Ross opet bio oženjen pa je morao da ima još jedan razvod" Jonah je rekao prisjećajući se "Volim tu epizodu."

"I ja." rekla sam, skočivši na krevet pored njega kad je epizoda počela. "Zašto ne uradimo isto što su radili u Prijateljima?"

"Šta?"

"Kao da crtamo jedni drugima po licu i pijemo mini pića." odgovorila sam i ustala sa kreveta i otvorila frižider da mu pokažem mini pića. "Hajde, znaš da to želiš."

"Dobro." rekao je nakon malo opiranja. "Ali ne facu, od toga zaradjujem."

"Okej!" rekla sam srećno. Izvadila sam sve boce koje sam mogla sa dvije ruke i bacila ih na krevet. "Ali ni ti ne crtaš po mom licu."

"To je bila tvoja ideja!" žalio se i uzeo bocu.

"Samo sam željela da crtam po tvojoj faci." priznala sam sa osmjehom.

( )

"Zašto smo uradili ovo?" pitala sam, smijajući se kao manijak. Milion- Dobro, ne milion ali puno boca kasnije, završili smo na krevetu pričajući. Mislim da je pričanje. Najviše smijanje tbog loših šala. To je novo.

"Um." promumlao je, gledajući u daljinu "Prijatelji !"

"To je vrijedan razlog." rekla sam, klimnuvši glavom. "Volim tu seriju. Uvjek sam voljela Rossa i Rachel."

"Da, i ja." odgovorio je, njegovo lice je odjednom postalo ozbiljno "Idem da spavam sad."

"Okej." rekla sam "I ja ću." Otišla sam u kupatilo i obukla široku majcu i šortc, kao obično. Ponovo sam ušla u sobu, psovajući, jer sam udarila stopalo. Ali sam se takodje smijala. Volim da se smijem. Kao, baš puno. Zabavno je. Zašto se stalno ne smijemo? Sve bi bilo tako zabavno. Pomislila sam i bacila se na krevet.

"I ja." Jonah je rekao, smijajući se.

"O, mislila sam da sam mislila." odgovorila sam zbunjeno.

Okrenuo se na drugu stranu i ugasio svjetlo. Soba je  osvjetljena samo mjesečinom. Bez razmišljanja ruke su mi skliznule sa strane, u potrazi da nešto uhvate. Uhvatila sam drugu ruku i uzdahnula.

"Zašto ovo radimo?" Jonah je pitao tiho, sav smjeh je nestao. "Zašto igramo ovu igru?" 

"Jer ne možemo da prestanemo." šapnula sam. "Mi smo kao lift. Gore-dolje, gore-dolje. Uvjek stanemo na isto mjesto, ali se uvjek vratimo."

"Zašto ne odemo dolje malo brže ovaj put?" pitao je u očigledno alkoholisanom stanju, ali i ja sam ista. Polako, počela sam da ustajem, kao i on.

"Trebali bi." odgovorila sam i pritisnula svoje usne na njegove.

Ayy! Novi dio, nove gluposti. Čini se kao da Amber i Jonah jednostavno ne znaju za bolje. Jedino im od ruke idu gluposti zbog kojih znaju da će se sjutra kajati. Ali dokle god im je dobro u tom momentu, dokle god su zadovoljni sa onim što imaju tada, nije ih briga.

Q: Koja je po vama najveća glupost koju su do sada naši voljeni likovi napravili?

Tija ❤❤

Elevator➵J.M. - Prevod na srpski ● ON HOLDWhere stories live. Discover now