•6•

2.7K 99 53
                                    


"Što si ti tako raspoložen?", Svetozar me upita, a ja se nasmejem kad pomislim na razlog.

"Recimo samo da su mi sve potrebe zadovoljene", namignem mu, ne želeći išta više da mu kažem, jer je on razumeo sve i nakon ove jedne rečenice.

"I dalje vam to funkcioniše?", iznenađeno me pogleda, a ja nasmejano klimnem glavom. Ko bi rekao da će funkcionisati?

"Koliko to već traje?", upita, zbog čega se zamislim. Obzirom da nije prava veza, ne dajemo značaj tome koliko već traje.

"Iskren da budem, nemam pojma. Čini mi se da će iduće sedmice biti dva meseca", slegnem ramenima, jer ni sam nisam siguran da li sam to dobro izračunao.

"I koliko se često viđate?", nastavi sa pitanjima, zbog čega prevrnem očima.

"Kako kad. Uglavnom kad neko od nas dvoje oseti potrebu za onim drugim. Ne provodimo vreme zajedno, ako ne moramo."

"Ponoviću ti, Danilo, to je jako nezdrava veza", ponovo počne da gunđa, pa me podseti što sam prestao da pričam s njim o tome.

"Bar je neka veza. Ti nisi imao nikakvu vezu pola godine", napokon ga ućutkam. Ne želim opet da slušam o tome kako ću ostati sam čitav život, ako stvari ostanu ovakve.

Krenemo peške ka mom stanu, jer nam treba vazduha. Nažalost to automatski znači proći pored Marakane. Koji baksuz moraš da budeš da živiš pet minuta od Marakane, a igraš i navijaš za Partizan?

"Kako ti podneseš da svaki dan gledaš Marakanu? Pretpostavljam da je lakše obzirom da ti devojka radi tamo", našali se na moj račun, a ja se namrštim.

"Nije mi devojka."

"Nije? Kad se neko veže kao ti, ja to onda smatram vezom", slegne ramenima, a ja ga u neverici posmatram zbog ovog što je rekao.

"Ja se vezao?", ponovim jer nisam siguran da sam dobro čuo. Ako jesam, to samo znači da je on totalno pukao.

"Pa je l' nisi?"

"Naravno da nisam. Viđamo se s vremena na vreme, ali to nije ništa ozbiljno. Nema tu osećanja", ne znam ni što mu se pravdam. Bitno je da ja znam šta je istina.

"Pa onda ti neće smetati što upravo stoji sa nekim dečkom", opušteno to kaže, a ja se automatski okrenem ka pravcu u kom on gleda. Ugledam Tijanu kako stoji pored nekog dečka i smeje se. Stanem u mestu dok ih posmatram u pokušaju da skontam ko joj je on.

Spusti ruku na njeno rame, a ja to u neverici gledam. Koji se đavo ovde dešava? Dečko nešto izgovori, pa je čak i odavde čujem kako se smeje. Sve mi ovo deluje kao muvanje.

Nemam ništa protiv ako je našla nekog drugog, ali zar ne bi trebalo bar da me obavesti. Nisam baš neki moralista, ali smatram da nije okej da spava sa mnom, ako već ima nekog drugog.

"Šta je sad, Danilo? Rekao si da nema osećanja. Zašto onda stojiš i posmatraš ih?", nastavi sa zezanjem mene, a ja više nisam raspoložen za šalu.

"Rekao sam da nema osećanja, jer ih nema. Kad ćeš više to shvatiti?", sad već ljuto upitam, jer mi nije jasno zašto se petlja tamo gde mu nije mesto.

"Ako je tako, onda ćeš proći i nećeš joj se ni javiti."

Tako i uradim jer ako ostanem ovde samo ću se još više iznervirati.

"Ma daj, Danilo, kad ćeš priznati da je više ne mrziš, već je počela da ti se sviđa?", zaustavi me, a meni popuste kočnice.

"Ne mrzim je, jer nemam nikakav razlog za to. Ali to ne znači da mi se sviđa. Sviđa mi se samo u krevetu. Kad ćeš to da utuviš u tu svoju glavu?"

"Zaboravljaš da te ja znam najbolje. Samo čekam dan kad ćeš i sam shvatiti da sam upravu."

Tijana's pov

Hodam ka izlazu sa Marakane, napokon spremna da idem kući nakon napornog dana na poslu. Koliko god da vreme sa Danilom opušta, posao mi ipak stvara previše stresa.

"Hej, Tijana", okrenem se kad začujem glas novog doktora, koji je počeo da radi početkom prošle sedmice. Duhovit je i fin, ali ja za razliku od ostalih devojaka koje su odmah skočile na njega, nisam raspoložena za to. Nisam raspoložena ni za kakvu vezu.

Sve što mi trenutno treba se poklapa sa ovim što imam sa Danilom. Sve preko toga je komplikovano, a ja mrzim komplikovano.

"Ćao, Andrej. Treba ti neka pomoć ili?", zbunjeno ga pogledam, a on nasmejano odmahne glavom.

"Ma ne, već sam se navikao na posao ovde. Hteo sam da te pitam, ako hoćeš da izađemo večeras. Šta misliš?", pun samopouzdanja me upita, a ja se osmehnem. Nije da mi ne laska što me zgodni doktor zove na sastanak, ali sam zapravo već imala planove za večeras.

Kontala sam doći kući i odmoriti uz neki film, a posle možda i pozvati Danila, ko zna. Jeste da smo se videli juče, ali mislim da neće imati ništa protiv ako ga pozovem da dođe i večeras.

"Izvini stvarno, ali užasno sam umorna. Planiram samo doći kući i spavati", nađemo se pred stadionom na parkingu, dok ja pokušavam da okončam ovaj razgovor, ne bih li izbegla gužvu u saobraćaju.

"Da ti prepišem neki lek protiv umora?", nasmejem se, iako je fazon poprilično izlizan.

"Ne treba, doktore, znam ja već savršen lek. Sto posto radi", namignem mu pa se i on nasmeje. Nehotice spusti svoju ruku na moje rame, što me iznenadi. Ni najmanje ne volim navalentnost.

"Mislim da te posmatra neki dečko", obavesti me dok gleda ka drugoj strani ulice. Zbunjeno se okrenem u tom pravcu i ugledam Danila i Svetozara pored njega, kako se polako udaljavaju od nas. I ne, Danilo mi baš i ne deluje raspoloženo. Možda je imao naporan trening.

"Ma poznanik neki. Nego, doktore, ja bih stvarno trebala kući", pozdravim se s njim pa krenem ka svom stanu. Ovaj put sam uspela da izbegnem gužvu, pa se kući nađem malo pre pola sedam. Spremim se da pustim film, ali pre toga odlučim da se prvo javim Danilu.

Eee, je l' imaš možda nekih obaveza?

Pogleda poruku nakon samo par sekundi, ali mi ne odgovori. Gledam u poruku, ali nikako da mi iskoči da je počeo da piše nešto. Koji mu je đavo? Da nije možda ljut na mene zbog nečega?

Zar ni nakon toliko godina nisi naučio osnove kulturnog ponašanja? 😒

Možda i nisam, ali siguran sam da nisi ni ti.

Zamislim se dok pokušavam da shvatim o čemu priča.

U čemu je problem? 😮

Problem je u tome što ja ne delim ono što je moje s drugima. Nikad nisam i nikad ni neću.

I u tom momentu mi dođe. Video me danas s onim doktorom i doneo pogrešan zaključak. Mada mi i dalje nije jasno zašto bi bio ljubomoran. Pa nismo u vezi.

Da li si ti zaista ljubomoran? 🙈

Nisam ljubomoran, samo smatram da nije okej da spavaš sa mnom, a imaš nekog drugog sa strane 😏

Kretenu, nemam nikog sa strane. To je novi doktor u klubu i samo je želeo da porazgovara sa mnom. Pitao me da izađemo, ali sam ja odbila jer sam mislila da bi ti mogao ponovo da navratiš večeras 🙈

Trebalo je da pristaneš, jer ja ne želim da dođem večeras. Izlazim 😉






Pošto je neko prethodnu noć gledao Fast&Furious do ranih jutarnjih časova, sad mu se jako spava 😅 Tako da nastavak ponovo ranije 🙈

Kako vam se čini? 💙

//12.III 2022. Jebote, tek mi sad prolazi kroz glavu kako Dača već ima i dete 😍 Koliko smo svi omatorili i promenili se od vremena kad sam ja ovo originalno objavljivala 😅

𝑁𝑒𝑜𝑏𝑎𝑣𝑒𝑧𝑛𝑜 - 𝑜𝑏𝑎𝑣𝑒𝑧𝑛𝑖 ✅Where stories live. Discover now