4

990 77 15
                                    


Rick sa opieral o rímsu okna na takmer prázdnej chodbe a počúval Liama. Sprievodca mu neúnavne poletoval okolo hlavy.

„Mesto je čisté, ani okolie sa mi nezdalo podozrivé. Dnes môžeš ísť na výlet, ale zájdi do Pisy, vraj tam bola menšia roztržka. A Amos zmizol."

Prikývol.

„Máš dnes ešte testy, alebo môžem ísť?"

„O dve hodiny, španielčina," šepol nenápadne Rick.

„Prídem. Zatiaľ sa maj a prosím, s nikým sa nepobi."

Derick sa tajomne usmial a žmurkol na spoločníka. Ten zagúľal očami, upravil si malinký kabátik a odletel preč zo školy.

Sotva sprievodca zmizol, z dverí oproti vyšla poblednutá Eleri. Zazrela naňho, akoby ho videla prvý raz, inštinktívne nahmatala nôž a rýchlo odišla. Znova si prešiel rukou po rane, ktorá mu hyzdila tvár. Bol rád, že má vôbec oko. Z vrecka vytiahol mobil a vytočil číslo. Stále pri tom kontroloval okolie.

„Ahoj, aké problémy máme s Amosom?" opýtal sa kohosi na druhej strane. „Aha. Dobre. Nie, už som späť doma. Zájdem za tebou keď budem mať čas."

S ťažkým povzdychom sa pobral na ďalšiu hodinu.



Eleri sa viac nedokázala sústrediť. Neustále kútikom oka sledovala Dericka a pátrala po jeho sprievodcovi, ktorý sa objavil až na hodine španielčiny, kde mu poradil s testom. Len čo skončila posledná hodina, vyletela z budovy ako raketa, dobehla domov a zabuchla sa do izby. Tam ju už čakala napätá Ruby.

„Sakra, Eleri, čo sa stalo? Prečo som nemohla prísť?"

„Ruby, aká je pravdepodobnosť, že sa v jednom meste stretnú dvaja lovci?" vychrlila otázku.

Králik nadvihol obočie presne ako človek. „Kam tým mieriš?"

Preglgla. „Dnes v škole som videla iného sprievodcu diktovať odpovede na teste jednému spolužiakovi. Bol to taký piadimužík s krídlami a škrekľavým hlasom."

„Liam?" identifikovala ho Ruby.

„Ty ho poznáš?" vyvalila oči.

Mykla plecami. „Každý sprievodca je jedinečný a neexistujú dvaja rovnakí. Takže si videla Liama? Si si istá?"

„Ja som naozaj narazila na lovca?!" zhrozila sa.

„Očividne áno. Prečo si sa ho nespýtala?"

„Že prečo?" rozhodila rukami. „Nepribehnem len tak k desivému chalanovi s nožom za opaskom a jazve po boji cez ksicht a neopýtam sa ho, či náhodou v noci neopúšťa svoje telo a nezabíja astrálne monštrá! Myslela som si, že v jednom meste môže byť len jeden lovec!" Aspoň doteraz bola vždy sama.

Ruby vyskočila na nočný stolík a usadila sa tam. „Angers je veľká aglomerácia, v takýchto prípadoch je na mieste viac lovcov. Ale nevedela som, že aj tu. Ako to, že si naňho predtým nenarazila? Sme tu už dosť dlho."

„Derick sa prednedávnom vrátil z Anglicka," spomenula si Eleri a vyšťavene klesla na posteľ.

„On nevie, že ty si..."

„Nie! A ani to nezistí!" zažmúrila na Ruby. „Rozumela si? Nechcem s ním mať nič spoločné, takže nebudeš chodiť za mnou do školy. A zájdi za šéfmi a opýtaj sa ich, čo to má znamenať!"

Medzi SvetmiМесто, где живут истории. Откройте их для себя