6

879 80 10
                                    


Eleri civela na pero položené na lavici a snažila sa ním silou vôle pohnúť. Kým v astrále s tým má len menší problém, vo fyzickom svete je úplne bezmocná. Podľa Ruby by však takýchto vecí mala byť schopná aj v bdelom stave. Lovci vládnu nad fyzikou.

Fran vedľa nej bola opretá o stoličku, hlava zaklonená, a občas zachrápala. Väčšina triedy na tom bola podobne. Profesor čosi ťukal do počítača a triedu zvysoka ignoroval. Ešte aj Derick bol natiahnutý na lavici.

Pero nie a nie pohnúť sa. Čím zúrivejšie sa o to pokúšala, tým viac cítila, že jej sily sa nekoncentrujú. Na chvíľu zavrela oči. Keď ich otvorila, po miestnosti lietal drobný tvor. Liam zakrúžil nad Derickom a posadil sa na lavicu. „Vidím, že pilne študuješ," povedal na privítanie. „Nebolí ťa z toho hlava? Aby si nám neochorel."

Eleri skrútila pery do nepatrného úsmevu. Asi sú všetci sprievodcovia tak uštipační.

„Mesto je zatiaľ čisté, ale neviem, ako dlho tento stav vydrží. Dozvedel som sa, že zo všetkých lovcov na svete z tiel vyšlo len niekoľko stoviek. Na jeden štát pripadajú dvaja. V priemere," informoval ho Liam a Eleri sa rozbúchalo srdce. Dvaja na jeden štát. Nebolo by to také zlé, keby sa jednalo o nejaké Monako alebo San Maríno, ale Francúzsko alebo celé Spojené štáty sú pre dvoch priveľké. „V noci to bude divoké. Na Francúzsko ste vraj dvaja, vrátane teba, ktorí prekonali blok."

Takže Derick povstal. Nevedela, či by sa mala radovať, alebo nie. Ak sú len dvaja, vrátane neho, tou druhou je ona. Na toto budem potrebovať Owena... Ibaže nik, ani ona, nemá právo povolať ho do služby, keď už raz skončil.

Na okraji vedomia pocítila Rubynu prítomnosť. Pod zámienkou výletu na toaletu sa vytratila a stretla ju na chodbe.

„Ruby, Liam je za tamtými dverami! Čo tu robíš?" pokárala ju a otvorila svoju skrinku, do ktorej králik skočil, aby ho neuvidel nik, kto by vyšiel z tried. Teda vlastne sa jednalo len o Dericka a Liama.

„Musela som ťa nájsť. S Derickom ste jediní lovci v štáte."

„Viem. Práve mu to oznámil Liam. Už niekto zistil, kam sa odpratali démoni?"

Ruby pokrútila hlavou. „Nič podozrivé sa neobjavilo. Akoby zmizli. Len vír sa zbláznil."

„Čo tým myslíš?"

„Nefunguje. Vôbec. Ani na lovcov, ani na démonov. Dokonca ani ja ho necítim."

„Ako je to možné?" zhrozila sa.

Pokrčila plecami. „Nikto nevie."

„Znamená to, že akokoľvek budem bojovať, démona nikdy neporazím, ale ani on mňa?"

„Môžeš ho len oslabiť, na taký deň až dva, ale máš pravdu. Nikdy sa ho nezbavíš."

Vtom sa otvorili dvere na jej triede a von vyšiel Derick aj s Liamom v závese. Obaja mali v tvárach rovnaké výrazy ako ona s Ruby. Eleri urýchlene zabuchla skrinku aj s Ruby vnútri a obranne sa pred ňu postavila s rozpaženými rukami.

Derick sa zamračil a premeral si ju. Liam tiež. „Táto je nová? Tá, ktorú si spomínal?" opýtal sa a začal jej lietať okolo hlavy ako otravný hmyz. Dalo to prácu ignorovať ho. V duchu prosila Ruby, aby nerobila hlúposti.

Eleri potrebovala pre oči pevný bod, aby náhodou nepozrela na drobnú vílu. Usúdila, že najlepším bodom bude práve Derickova podozrievavá tvár. Preglgla.

„Je celkom pekná," rapotal Liam. „Zvláštna. Všimol si si jej črty?" Poletoval jej tak blízko tváre, až cítila pohyb jeho éterických krídel.

Medzi SvetmiWhere stories live. Discover now