44

747 72 3
                                    


Nebola to vojna v pravom slova zmysle. Nestretli sa dve veľké armády. Démoni prekročili hranice na siedmich miestach. Eleri, Rick, Oliviero a Fran pristáli na jednom z takýchto miest – neďaleko mesta Delle na hranici so Švajčiarskom. Masa démonov pomaly kráčala krajinou, hľadali zdroje energie a neváhali vycucávať aj ľudí. Každý vyzeral inak, mal iný počet hláv, končatín aj očí, inú pokožku, inú výšku. Chrčali a dupotali, ako organizovane kráčali vpred cez lesy a polia, nevidení ľuďmi.

„Damiana chceme my," informoval ich Derick. „Nikto iný sa k nemu nepriblíži."

Démoni ich zbadali. Štvorica vzala do rúk zbrane a postavila sa do bojovej pozície. Šéfov nikde nevideli, ale hádali, že sú niekde vzadu. Ak sa k nim chcú dostať, musia sa pobiť s démonmi.

Tesne pred tým ako sa zrazili, prišiel Abdul, Amos, a asi desiatka neznámych humanoidov.

Eleri sa oddelila od skupiny a boj začal. Skočila medzi najbližších démonov, hodila po nich dva nože a hneď zovrela dýky. Jedna trojmetrová obluda ju chcela odkopnúť. Prikrčila sa a porezala ju na stehne. To obludu len rozzúrilo a zahnala sa po nej jednou zo svojich piatich rúk. Našťastie bola vďaka svojej veľkosti neohrabaná a Eleri ju poľahky bodla do srdca. To démona oslabilo natoľko, že sa zrútil a viac nevstal. Jeho miesto nahradili traja ďalší. Kopala, škrabala a udierala ako o život. Zároveň kontrolovala priateľov. Fran nejakým zázrakom vytvorila ohnivé zbrane a jednoducho démonov pálila plameňmi, Rick bojoval viac-menej päsťami a občas sa zahnal krátkym mečom, Oliviero... Oliviero mal v ruke kosu, klamár jeden, a nechcela vedieť, čo s ňou robí. Abdul sa zmenil na dvojmetrové čudo a oháňal sa ako Jackie Chan vo svojich najlepších rokoch. Humanoidi sa roztrúsili a bojovali všetkým možným. Bohužiaľ, ani to nestačilo. Ustupovali. Pomaly, ale ustupovali. Démoni sa len hrnuli a hrnuli. Tí, ktorých porazili, ležali na zemi a nič sa s nimi nedialo.

„Oliviero!" zakričala. „Potrebujeme upratovaciu službu!"

Smrtka odrovnala ďalšieho démona a pozrela na ňu. Prikývol. Vzdialil sa z bojiska a chvíľu sa len so zavretými očami sústredil. Ostatní zatiaľ bojovali a utŕžili aj prvé rany. Eleri trikrát padla na zem a dvaja démoni jej odobrali časť energie.

Potom začali porazení démoni miznúť. Oliviero otvoril vír a ten ich pomaly nasal. Dokonca aj tých, ktorí bojovali, ale len pár. Čím dlhšie však vír držal otvorený, tým viac slabol a potácal sa.

„Neudržíme ich!" zakričal nejaký humanoid.

Na to prišla už sama. Stála na vysokej skale a videla ich stav. Abdula zložili piati démoni a Fran ho musela kryť, aby sa stiahol. Oliviero stále držal otvorený vír a Rick zachraňoval ďalšieho humanoida.

Démoni boli v niekoľkonásobnej presile. Prižmúrila oči do tmy. V diaľke videla postavu, ktorá démonovi nepatrila. Spoznala v ňom šéfa. Vzkypel v nej hnev a dodal jej potrebnú silu. Je predsa krížencom humanoida a človeka! Jej sila v astrále by mala byť znásobená.

Začala privolávať silu ohňa, keď sa zarazila. Démoni sú predsa bytosti negatívnych vibrácií. Oheň vyvolaný hnevom by im asi veľmi neublížil.

Pozrela k nebu. Univerzum ju sem poslalo. Musí jej nejako pomôcť. „Tak prehovor!" vykríkla. „Potrebujem pomoc! Prosím!" dodala. „Démoni sú predsa tvojou súčasťou, tak ako my! Ale ak to takto pôjde ďalej, ovládnu nás!"

Nedalo by sa povedať, že sa stal nejaký veľký zázrak. Neotvorili sa nebesia a nespálili útočiacich démonov na popol. Pomoc však prišla. Univerzum k Eleri vyslalo silu svetla a dobra, ktorú musela usmerniť sama. Temná noc sa v astrále rozžiarila a z jej rúk vyšľahli lúče jasného svetla.

Medzi SvetmiWhere stories live. Discover now